NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 03:19

NRK - 27 jan 24 kl. 04:48

Alaska Airlines flyr med 737 Max 9-fly igjen

Alaska Airlines har fredag gradvis tatt i bruk Max 9-flyene igjen, melder AFP. Det skjer tre uker etter at et slikt fly mistet en del mens det var i lufta, og måtte nødlande. Det amerikanske luftfartstilsynet annonserte onsdag at en inspeksjons- og kontrollplan for flyene var på plass, slik at flyene igjen kunne komme på vingene. 171 Max 9-fly ble satt på bakken etter hendelsen 5. januar..
Les mer på NRK


Les mer om:
Airlines, Max, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Alaska, Airlines, flyrmed , 737, Max, 9-fly, igjen
NRK - 24 jan 24 kl. 06:47

United Airlines og Alaska Airlines oppgitt over Boeing

United Airlines og Alaska Airlines er frustrert over Boeing etter at 737 Max 9-flyene måtte settes på bakken. United Airlines vurderer nå alternativer. Både United Airlines og Alaska Airlines er oppgitt over de stadige kvalitetsproblemene og forsinkede leveringene av nye fly hos Boeing.

NRK - 08 jan 24 kl. 05:09

Alaska Airlines kansellerer over 200 avganger

Alaska Airlines har satt alle sine 171 Boeing 737 Max 9-fly på bakken, og det betyr at de til nå har kansellert 200 avganger. Det amerikanske luftfartstilsynet har beordret kontroll av alle 737 Max 9-flyene etter at et Alaska Airlines fly fikk revet av en del mens det var i lufta..

NRK - 09 jan 24 kl. 04:50

Nyhetsbyråer: Også Alaska Airlines har funnet «løse deler» på noen Max 9-fly

Alaska Airlines har funnet «løse deler» på noen av sine 737 Max 9-fly, ifølge AFP og Reuters. Fra før er det kjent at United Airlines har avdekket det samme. Det var et slikt fly fra Alaska Airlines som nylig måtte nødlande etter at en del av skroget falt av under en flyging fredag.

NRK - 07 jan 24 kl. 04:46

Flere flyselskap stanser flyvninger med 737 Max-fly

Turkish Airlines stanser flyvninger med sine fem 737 Max 9-fly. Grunnen er hendelsen i USA fredag hvor en del ble revet av mens et fly fra Alaska Airlines var i lufta. Flyene skal nå kontrolleres, melder Reuters.

NRK - 11 jan 24 kl. 21:15

Setter 21 Boeing-fly på bakken i Panama

Panamas luftfartsmyndigheter setter torsdag 21 av flyselskapet Copa Airlines' Boeing 737 MAX 9 på bakken inntil videre etter at et panel løsnet under flyging med et Alaska Airlines-fly. Copa Airlines har 29 slike fly, men kun 21 av dem har det tilsvarende panelet som løsnet i Alaska Airlines-flyet. USAs føderale luftfartstilsyn FAA har nå startet en formell granskning av flytypen Boeing 737 Max 9..

NRK - 08 jan 24 kl. 06:18

Flygranskere: Del som falt av skroget på Alaska Airlines-fly, er funnet

I tiden før en del falt av skroget på et Alaska Airlines-fly, fikk piloter tre ganger tilfeller varsler om trykkfeil. Ifølge NTSB er delen funnet. Varslene kom 7.

NRK - 12 mar 24 kl. 22:25

Alaska Airlines fly skulle vært på service

Et Boeing 737 MAX 9 fly fra Alaska Airlines, som 5. januar mistet et dørpanel mens flyet var i luften, skulle vært tatt ut av tjeneste. Til tross for at selskapets teknikere anbefalte å sende flyet på service, valgte selskapet å gjennomføre dagens planlagte flyvninger, og heller vente med service til dagen etter, skriver The New York Times.

NRK - 04 dec 23 kl. 03:05

Flyfusjon på trappene for Alaska og Hawaii

Alaska Airlines vil kjøpe Hawaiian Airlines for 1,9 milliarder dollar og befeste sin posisjon som USAs femte største flyselskap. Dersom konkurransemyndighetene godkjenner oppkjøpet, vil det samlede flyselskapet ha en flåte på 365 fly og dekke 138 destinasjoner. Alaska Airlines har hovedkontor i Seattle i delstaten Washington og flyr primært i de vestlige delene av USA.

NRK - 09 jan 24 kl. 23:32

Boeing-sjefen innrømmer at selskapet har gjort feil

Boeing-sjefen Dave Calhoun innrømmer at selskapet har gjort feil etter Alaska Airlines-ulykken som kunne ha endt i katastrofe. Det er det siste døgnet blitt kjent at både Alaksa Airlines og United Airlines har funnet løse deler i sine 737 Max 9-fly fra Boeing. Det var et slikt fly fra Alaska Airlines som nylig måtte nødlande etter at en del av skroget falt av under en flyging fredag..

NRK - 25 jan 24 kl. 01:34

Boeing 737 Max 9-fly får fly igjen

USAs luftfartstilsyn sier at Max 9-flyene får settes inn i trafikk igjen. De ble satt på bakken etter at en del løsnet fra et Alaska Airlines-fly i lufta tidligere i måneden. Ingen ble skadet, men flyet måtte nødlande med et stort hull i siden.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 30 minutter siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 1 time siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 1 time siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 1 time siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.

NRK - 2 timer siden

Brann i to biler i Oslo

Det brenner natt til søndag i to biler på Simensbråten i Oslo. En person skal ha blitt sett løpende bort fra stedet. Politiet ber folk i området om å lukke vinduer og dører på grunn av giftig røyk fra brannen.

NRK - 2 timer siden

To til sykehus etter båtulykke i Stavanger

En mann og en kvinne i 50-årene er sendt til Stavanger universitetssykehus etter at en fritidsbåt kjørte på land i Stavanger. Begge var oppegående da de ble tatt med til sykehuset, ifølge politiet i Sør-Vest. Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde ved Stora Marøya, klokka 23.

NRK - 3 timer siden

Mistenker at Oslo-brann var påsatt

Politiet i Oslo melder at de har tatt ned sperringene rundt eneboligen på Hauketo som brant lørdag kveld. Brannvesenet jobber fortsatt med etterslukking, men veien forbi er åpnet igjen. Politiet undersøker om brannen kan være påsatt – En hypotese er at brannen er påsatt, skriver politiet i en melding til pressen..

NRK - 3 timer siden

Tunisias kystvakt har hentet opp døde migranter fra sjøen

Tunisias kystvakt hentet lørdag opp likene av fire migranter fra sjøen utenfor landets kyst. Nasjonalgarden opplyser at kystvakten i en separat aksjon plukket opp 52 migranter i live. Ni menneskesmuglere ble pågrepet, og båtene de befant seg i, ble beslaglagt.

NRK - 3 timer siden

Ti personer i slåsskamp i Drammen

Politiet rykket sent lørdag kveld ut til Bragernes torg i Drammen etter melding om et slagsmål mellom ti personer utenfor Old Irish Pub En person skal ha blitt slått bevisstløs og politi og ambulanse er på stedet, ifølge politiet i Sør-Øst..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com