NRK > Nyheter

Saturday, 13 April, 01:35

NRK - 06 dec 22 kl. 09:23

Al Jazeera sender saken om drept journalist til ICC

Medienettverket Al Jazeera sier at de i dag vil sende over saken om den drepte journalisten Shireen Abu Akleh til Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Det skriver de på Twitter. Den palestinsk-amerikanske journalisten ble skutt og drept da hun dekket en israelsk militæroperasjon på den okkuperte Vestbredden i mai. FN og USA konkluderte i sommer med at Akleh sannsynligvis ble drept av en israelsk soldat. Israelske etterforskere har også sagt at det er høy sannsynlighet for at journalisten ble drept av det israelske forsvaret, men de fastholder at det ikke var med vilje..
Les mer på NRK


Les mer om:
Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, Den, ICC, Twitter, Vestbredden, USA, Akleh, Jazeera

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Al Jazeera, sender, sakenom , drept, journalist, til, ICC
NRK - 15 dec 23 kl. 19:09

To journalister drept i Khan Younis

Fotografen Samer Abudaqa i Al Jazeera er drept i et angrep mot Khan Younis, sør på Gazastripen. Det bekrefter kanalen til Reuters. Også journalisten Ramy Budair ble drept i samme angrep, bekrefter hans arbeidsgiver the Palestinian New Press Agency.

NRK - 07 jan 24 kl. 15:48

Sterke reaksjoner på nye journalistdrap i Gaza

Søndag ble ytterligere to journalister er drept og én er såret i et israelsk angrep på Gazastripen. De to drepte jobbet for Al Jazeera og AFP. Ifølge palestinske kilder satt de to journalistene Hamza Dahdouh og Mustafa Thuria i en bil som ble angrepet av en israelsk drone i Rafah, helt sør på Gazastripen søndag.

NRK - 15 dec 23 kl. 19:09

Al Jazeera-fotograf drept i Khan Younis

Fotografen Samer Abudaqa i Al Jazeera er drept i et angrep mot Khan Younis, sør på Gazastripen. Det bekrefter kanalen til Reuters. Al Jazeera meldte i ettermiddag at Abudaqa og kollegaen Wael al-Dahdouh ble skadet i et angrep nær en skole i Khan Younis.

NRK - 15 dec 23 kl. 19:09

Al Jazeera-fotograf død i Khan Younis

Fotografen Samer Abudaqa i Al Jazeera er drept i et angrep mot Khan Younis, sør på Gazastripen. Det bekrefter kanalen til Reuters. Al Jazeera meldte i ettermiddag at Abudaqa og kollegaen Wael al-Dahdouh ble skadet i et angrep nær en skole i Khan Younis.

NRK - 06 jan 24 kl. 07:22

Al Jazeera: 18 drept i israelsk angrep i Khan Younis

Minst 18 mennesker skal være drept i et israelsk angrep mot et bolighus i Khan Younis sør på Gazastripen, ifølge Al Jazeera. Det palestinske nyhetsbyrået Wafa meldte først at minst ti mennesker ble drept i angrepet i bydelen al-Manara, de fleste av dem kvinner og barn. Ifølge Al Jazeera har tallet nå steget til 18, og mange skal også være såret i angrepet.

NRK - 15 dec 23 kl. 14:31

Al Jazeera: To Al Jazeera-journalister skadd i droneangrep

Journalistene Wael al-Dahdouh og Samer Abudaqa ble skadet etter et droneangrep i Khan Younis, sør på Gaza, melder deres arbeidsgiver Al Jazeera. Abudaqa skal ifølge kanalen fortsatt sitte fast på stedet. Al-Dahdouh mistet i oktober kone, to barn og barnebarn i et israelsk angrep på Gazastripen.

Klartale - 25 jun 18 kl. 12:17

Dette er Orderud-saken

Orderud-saken blir den kalt. Det er én av de mest omtalte drapssakene i Norge. Til høsten kommer kanalen NRK og avisa VG med en dokumentar-serie om den.

NRK - 29 feb 24 kl. 10:05

Sykehusleder: Minst 50 drept og 250 såret i angrep i Gaza by

Minst 50 mennesker ble drept og 250 såret i et israelsk angrep mot palestinere som ventet på nødhjelp i Gaza by torsdag, sier lederen for barneavdelingen ved Shifa-sykehuset til Al Jazeera. Hamas hevder at minst 70 ble drept. Menneskene stod i matkø da israelske styrker åpnet ild mot dem, ifølge Al Jazeera.

Klartale - 05 feb 24 kl. 06:00

En tragisk og mørk januar

«Hjerter blør i hele Norge». «Vanskelig å forstå». «Smertefullt».

Klartale - 01 nov 23 kl. 11:15

Overgangen mellom Gaza og Egypt er åpnet

---Ekstra kort og klartRafah-overgangen mellom Egypt og Gaza åpnet onsdag. Rundt 500 personer skal få komme seg ut fra Gaza.Det gjelder ikke alle, men de som står på en liste.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Harris: Trump vil ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover

Donald Trump ønsker å ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover, hevder visepresident Kamala Harris. Hun talte fredag i vippestaten Arizona, der delstatens øverste domstol nylig ga grønt lys å gjeninnføre en abortlov fra 1864. (NTB) Loven innebærer at abort er forbudt i alle tilfeller, unntatt når mors liv er i fare.

NRK - 45 minutter siden

Tyskland og Østerrike ber innbyggere om å reise fra Iran

Tyskland og Østerrike ber innbyggere om å forlate Iran på grunn av den økte risikoen for en eskalering mellom Iran og Israel. – Sammen med våre partnere gjør vi alt vi kan for å hindre en eskalering av situasjonen i Midtøsten via diplomatiske kanaler, skriver utenriksdepartementet i Tyskland på X. Danmark har også advart om økt risiko for militær eskalering i Midtøsten, skriver DR..

NRK - 1 time siden

Digitaliseringsministeren vil ikke forby TikTok

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) sier hun tar advarslene om TikTok på alvor, men vil ikke forby appen. – Jeg er skeptisk til å forby. Vår mening er at vi ikke kan trygge Norge ved å forby enkeltapper.

NRK - 1 time siden

Trump sier han vil vitne i «hysjpengesaken»

Dommeren i den såkalte hysjpenge-saken mot Donald Trump avviste fredag nok et forsøk fra ekspresidenten på å utsette saken. Trumps advokater argumenterte blant annet med at utvalget av jurymedlemmer kan ha fått med seg den eksepsjonelt skadelige nyhetsdekningen av saken. Dommer Juan Merchan var ikke overbevist.

NRK - 1 time siden

Stein Lier-Hansen: – Bra for meg at saken behandles av Økokrim

Fredag kveld ble tidligere administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, intervjuet på journalistkonferansen Skup. – Jeg er åpen for at jeg har gjort ting som jeg må stå til rette for. Derfor var jeg veldig opptatt av at Økokrim skulle ta saken, for da kommer den type prosess inn i en form som gjør at du har rettssikkerheten din på plass, selv om resultatet blir at du får en smell.

NRK - 2 timer siden

45 migranter fryktes omkommet i Middelhavet

45 migranter er savnet og fryktes omkommet etter at båten deres sank i Middelhavet onsdag, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Migrantene forsøkte å ta seg fra Tunisia til Europa da båten de var om bord i forliste, opplyser IOM. Det er ikke funnet overlevende etter forliset.

NRK - 2 timer siden

Idrettstrener fengslet for seksuelle overgrep mot tre unge utøvere

En mann fra Telemark ble fredag varetektsfengslet, siktet for overgrep mot tre ungdommer han har vært trener for. Idrettstreneren ble pågrepet onsdag denne uken. Han er siktet for tre tilfeller av misbruk av overmaktsforhold og to tilfeller av seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, ifølge fengslingskjennelsen fra Telemark tingrett.

NRK - 3 timer siden

Georgieva fortsetter som IMF-sjef i fem nye år

Det internasjonale pengefondets sjef Kristalina Georgieva får beholde vervet i en ny femårsperiode. Det bekreftet IMFs styre fredag. Styret i Det internasjonale pengefondet (IMF) opplyser at beslutningen om å vise henne tillit i fem nye år, er enstemmig vedtatt.

NRK - 3 timer siden

Haiti har fått ny overgangsråd

Haiti, der væpnede bander har tatt kontroll over store områder, har fått et nytt overgangsråd som skal forsøke å gjenopprette ro og orden i landet. Det nye rådet trer i kraft en måned etter at statsminister Ariel Henry kunngjorde at han ville gå av. Henrys kunngjøring kom etter at G9-familien, en sammenslutning av flere kriminelle bander og tidligere politifolk, tok kontroll over flyplassen i hovedstaden Port-au-Prince.

NRK - 5 timer siden

Roberto Cavalli er død

Den kjente italienske motedesigneren Roberto Cavalli er død, 83 år gammel. Det melder italienske medier. Cavalli døde i boligen sin i Firenze etter lang tids sykdom, meldte det italienske nyhetsbyrået Ansa fredag kveld..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com