NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 10:06

NRK - 06 dec 22 kl. 09:23

Al Jazeera sender saken om drept journalist til ICC

Medienettverket Al Jazeera sier at de i dag vil sende over saken om den drepte journalisten Shireen Abu Akleh til Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Det skriver de på Twitter. Den palestinsk-amerikanske journalisten ble skutt og drept da hun dekket en israelsk militæroperasjon på den okkuperte Vestbredden i mai. FN og USA konkluderte i sommer med at Akleh sannsynligvis ble drept av en israelsk soldat. Israelske etterforskere har også sagt at det er høy sannsynlighet for at journalisten ble drept av det israelske forsvaret, men de fastholder at det ikke var med vilje..
Les mer på NRK


Les mer om:
Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, Den, ICC, Twitter, Vestbredden, USA, Akleh, Jazeera

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Al Jazeera, sender, sakenom , drept, journalist, til, ICC
NRK - 06 dec 22 kl. 09:23

Al Jazeera klager inn saken om drept journalist til ICC

Medienettverket Al Jazeera sier at de i dag vil klage inn Israel for Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for drapet på journalisten Shireen Abu Akleh til. Det skriver de i en pressemelding. Den palestinsk-amerikanske journalisten ble skutt og drept da hun dekket en israelsk militæroperasjon på den okkuperte Vestbredden i mai.

NRK - 07 dec 22 kl. 02:31

Motsetter seg at Al Jazeera går til sak mot Israel

USA motsetter seg at Al Jazeera klager Israel inn for Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for drapet på journalisten Shireen Abu Akleh. – Vi motsetter oss det, sa utenriksdepartementets talsmann Ned Price tirsdag. – ICC burde fokusere på sitt kjerneoppdrag, og det går ut på å være en domstol til bruk som siste utvei i straffing og avskrekking av grusomheter, sa Price.

Klartale - 15 nov 22 kl. 19:06

Har anmeldt komiker Atle Antonsen for rasisme

Sumaya Jirde Ali har anmeldt Atle Antonsen. Hun anmelder komikeren for grov rasisme. Og for å ha brukt fysisk makt mot henne.

Klartale - 12 okt 22 kl. 11:54

Ny mann siktet i Lørenskog-saken

En mann i 30-årene er siktet i saken om den savnede Anne-Elisabeth Hagen. Øst politidistrikt mener mannen har medvirket i saken som politiet nå mener er et drap. Hagen ble borte fra hjemmet sitt på Lørenskog for fire år siden.

Klartale - 29 okt 22 kl. 07:00

Fortsatt uklart om hun skal få gullet fra OL

Kamila Valijeva vant gull i kunstløp under De olympiske leker (OL). i februar. Hun var med på laget til Den russiske olympiske komité.

Klartale - 15 dec 22 kl. 14:14

Mener det er flaks at Kristiansen slapp ut

Svært få kan forstå hva det vil si å være i fengsel i 21 år. Enda færre kan forstå hvordan det er når du er uskyldig, sa Bjørn André Gulstad. Han er en av advokatene til Viggo Kristiansen.

Klartale - 08 nov 22 kl. 08:56

Nesten 1.000 journalister drept de siste ti årene

Mange journalister har blitt drept verden over de siste årene. Verdens-organisasjonen FN har laget en plan for at journalister skulle få bedre sikkerhet. Den laget de for ti år siden.

NRK - 05 sep 22 kl. 15:05

Israel erkjenner drap på Al Jazeera-journalist

Israelske etterforskere mener det er «høy sannsynlighet» for at Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh ble skutt og drept av det israelske forsvaret, men fastholder at det ikke var med vilje..

Klartale - 13 dec 22 kl. 07:00

Saken som skal frifinne Viggo Kristiansen starter

Viggo Kristiansen ble dømt for drap og voldtekt i 2001. Det var Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen som ble drept. Jentene var ti år og åtte år gamle.

Klartale - 10 jan 23 kl. 06:00

Ukraina sier 100.000 russiske soldater er drept

Hvor mange som har mister livet under Ukraina-krigen er vanskelig å si. Det gjelder både vanlige folk og militær.Mike Miley tror at det er rundt 100.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Salgsforbud blir ikke opphevet

Avdelingssjef Per Samuelsson i Elsäkerhetsverket opplyser til NRK at Easee ikke får opphevet salgsforbudet. Beskjeden kom i går kveld, opplyser Samuelsson. Easee har mulighet til å anke saken..

NRK - 15 minutter siden

HA: Beboerne i Moelv har fått flytte hjem

Beboerne på adressen i Moelv, hvor politiet gikk til aksjon på grunn av opplysninger om mulig giftig stoff, har fått flytte hjem igjen. Det skriver HA. De tre beboerne ble evakuert på onsdag.

NRK - 15 minutter siden

Tror ikke det har skjedd noe kriminelt

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt med personen som ble funnet død i Byfjorden i Bergen i går. Det skriver VG. Politiet vil ikke gå ut med kjønn eller alder, fordi de foreløpig ikke har identifisert personen..

NRK - 5 minutter siden

Riksadvokaten vil gjenoppta saken mot Jan Helge Andersen

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud ber gjenopptakelseskommisjonen gjenoppta Baneheia-saken mot Jan Helge Andersen, ifølge en pressemelding. Andersen ble dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på 8 år gamle Stine Sofie Sørstrønen og medvirkning til voldtekt av 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen. Da Viggo Kristiansen i desember ble frikjent for drapene i Baneheia, ble også drapet på Lena Sløgedal Paulsen stående uløst.

NRK - 4 minutter siden

Ukraina: Minst sju drept i russiske angrep øst og nord i landet

Minst sju personer er drept i russiske angrep over natten, ifølge ukrainske myndigheter. Angrepene rammet regioner øst og nord i Ukraina. Ifølge ukrainske nødetater ble fem sivile drept i Kostjantynivka øst i Donetsk natt til fredag.

NRK - 15 minutter siden

Dansk etterretning advarer mot kinesisk stipendordning

Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark mener den kinesiske stipendordningen CSC for studenter og forskere kan øke faren for spionasje. Medier både i Sverige, Tyskland og Norge omtalte stipendordningen tidligere i år. Kinesiske studenter og forskere som kommer til Europa med CSC-stipend, må underskrive en kontrakt der de lover troskap til kommunistpartiet og den kinesiske staten.

NRK - 1 time siden

Familien åpner Nerdrum-museum

Øde Nedrum og moren Turid Spildo har bestemt seg for å åpne et eget og permanent utstillingssenter for Odd Nerdrums kunst. Det skriver de på sin egen nettside Nerdrum.no.

NRK - 30 minutter siden

SSB: Fire av fem nye biler i fjor var elbiler

79 prosent av bilene som ble førstegangsregistrert i 2022 var elbiler. Det er en økning fra 71 prosent i 2021. Av alle personbiler på norske veier går nå 21 prosent kun på strøm.

NRK - 30 minutter siden

Flatanger: Kan ta lang tid før veien åpner

Kvikkleireskredet som gikk i Flatanger 10. mars førte til at fylkesvei 6928 ble helt stengt. Rundt 100 personer i Utvorda og Sitter er fortsatt uten veiforbindelse og helt avhengig av båt Raset, som var rundt 150 meter bredt, inneholdt like mye masse som 30.

NRK - 30 minutter siden

Easee permitterer 138 ansatte: – En tung og trist dag

Torsdag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge, skriver selskapet i en pressemelding. – Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com