NRK > Nyheter

Friday, 12 August, 04:05

NRK - 24 jun 22 kl. 12:16

Aksjonister må møte i retten

Neste uke må tolv av aksjonistene som har sperra veger i Trondheim den siste tida møte i retten. De har alle fått forelegg på mellom 12.000 og 40.000 kroner som de ikke har vedtatt, skriver Adresseavisen. Når bøtene ikke vedtas, så blir det opp til tingretten å avgjøre størrelsen på de..
Les mer på NRK


Les mer om:
Trondheim, Adresseavisen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Aksjonister, møtei , retten
NRK - 15 jun 22 kl. 08:25

Aksjonister i Trondheim er arrestert

Aksjonister har i morgentimene onsdag sperret veibanen på E6 i Trondheim. Politiet har nå ryddet veien for aksjonister og arrestert dem, tvitrer politiet..

NRK - 25 apr 22 kl. 15:15

Minst ti aksjonister innbrakt under aksjon mot oljetankskip

Politiet har innbrakt til sammen 10 aksjonister etter at Greenpeace og Extinction Rebellion aksjonerte mot et oljetankskip som skulle levere russisk olje til Esso Slagentangen i Tønsberg. Aksjonistene vil stoppe oljetankerens lossing i Tønsberg fordi oljen kommer fra Russland. Esso Norge har bekreftet ovenfor Dagbladet i forrige uke at de er mottakere av oljen fra Russland, men sier at kontrakten ble inngått før Russlands invasjon av Ukraina..

Klartale - 05 aug 22 kl. 10:54

Velgerne beskytter retten til abort

Høyesterett fjernet den føderale retten til å ta abort i juni. Det gjør at stater selv kan velge om de vil forby abort. I mange konservative stater er abort forbudt.

NRK - 03 maj 22 kl. 04:27

Politico: USAs høyesterett vil endre retten til abort

Den amerikanske nettavisen Politico skal ha fått tak i et lekket utkast fra høyesterett som antyder at dagens rett til selvbestemt abort i USA kan bli fjernet. I utkastet, skrevet av høyesterettsdommer Samuel Alito, kommer det frem at den såkalte Roe mot Wade-dommen fra 1973, som sikret rett til selvbestemt abort i USA, var «sjokkerende feil helt fra starten». En avgjørelse som reverserer Roe mot Wade vil gi amerikanske delstater mulighet til å bestemme retten til abort selv.

Aftenposten - 18 apr 22 kl. 20:56

Reagerer på at prest ledet Extinction Rebellion-aksjon under påskegudstjeneste

Biskop Stein Reinertsen i Agder og Telemark mener aksjonen til rødkledde aksjonister i Skien kirke 1..

Klartale - 04 maj 22 kl. 13:03

Her blir sju aksjonister båret bort av politiet

– Vi har hele veien vært klar over at politiet kan bli tilkalt. Og at vi risikerer store bøter for å stanse oppstarten av dette miljøfiendtlige gruveprosjektet. Men det er verdt det, sier Gina Gylver.

Aftenposten - 05 maj 22 kl. 13:54

Natur og Ungdom-leder fjernet av politiet

Flere aksjonister ble torsdag fjernet av politiet ved Nordic Minings gruveprosjekt ved Førdefjorden..

Klartale - 06 maj 22 kl. 08:55

Protestene hjalp lite – Nordic Mining får drive gruve

Politiet fjernet flere personer torsdag. Folk raser mot Nordic Minings prosjekt. Det skjer ved Førdefjorden i Vestland.

NRK - 10 maj 22 kl. 12:45

Natur og Ungdom vil trappe opp aksjon mot gruveprosjekt i Førdefjorden

Demonstranter ved Førdefjorden fra Natur og Ungdom har til nå blitt ilagt bøter for mer enn 350.000 kroner, opplyser organisasjonen. Til sammen har vel 40 aktivister blitt arrestert i sammenheng med aksjonene mot gruveprosjektet til Nordic Mining.

NRK - 12 maj 22 kl. 07:05

Varsler søksmål for å stanse gruvedumping

Natur og Ungdom og Naturvernforbundet varsler søksmål mot staten, for brudd på EU-lovgivning, skriver Natur og Ungdom i en pressemelding. Bakgrunnen er gruveprosjektet ved Førdefjorden. I over to uker har aksjonister stanset oppstarten ved å lenke seg fast til anleggsmaskiner.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

NRK - 1 time siden

Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters. I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN. Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

NRK - 1 time siden

Avis: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post. Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago. Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene funnet død etter leteaksjon

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon langs Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake etter en fisketur. Mannen ble meldt savnet av pårørende. Både redningshelikopter og frivillige mannskaper bisto politiet i søket.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene druknet i Femundselva

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon ved Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake fra en fisketur. Mannen ble funnet i elva av politiet like før midnatt. – Det ble forsøkt HRL, men savnede er bekreftet omkommet.

NRK - 2 timer siden

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 3 timer siden

Egenæs: Amnestys troverdighet har fått seg et skudd for baugen

Amnesty International Norges generalsekretær varsler intern granskning og sier at den omstridte Ukraina-rapporten hjelper russisk propaganda. John Peder Egenæs sier til Morgenbladet at han personlig skulle ønske at Amnesty hadde valgt en litt annerledes strategi i forbindelse med rapporten der de skriver at de kan dokumentere at Ukraina har brutt folkeretten i utplasseringen av militære styrker i boligstrøk og ved skoler og sykehus. Han sier blant annet at svarfristen Ukrainas forsvarsdepartement fikk var for kort og at det kan hende det ville ha vært best å dele funnene med Ukraina først, uten å gå ut offentlig med dem.

NRK - 3 timer siden

Ohio-gjerningsmannen død

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet. Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.

NRK - 4 timer siden

Republikanere vil ha flere svar

Republikaneren Lindsey Graham sier det fortsatt er mange spørsmål FBI og justisdepartementet må svare på om ransakelsen hos Donald Trump. Justisminister Merrick Garland bekreftet torsdag at han personlig godkjente at FBI skulle be om en ransakelsesordre. Samtidig ble det offentliggjort dokumenter i saken.

NRK - 4 timer siden

Kutter ut talkum i babypudder

Johnson & Johnson vil fra neste år stanse alt internasjonalt salg av sitt talkumbaserte babypudder. Salget ble stanset i USA og Canada for snart to år siden etter at selskapet ble dømt til å betale erstatning til fire kvinner som skal ha fått kreft i eggstokkene som følge av at det skal ha vært asbest i pulveret. – Som følge en av en gjennomgang av vår produktkatalog, har vi tatt en kommersiell avgjørelse om å gå over til å lage babypudder basert på maisstivelse, sier selskapet i en uttalelse..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com