NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:47

NRK - 06 sep 23 kl. 15:19

Afrikanske land vil ha globale klimaavgifter

Globale klimaavgifter som kan finansiere grønne investeringer, er et av forslagene i slutterklæringen fra et afrikansk klimatoppmøte. En rekke afrikanske land har deltatt på det tre dager lange møtet i Kenya. Det har også FNs generalsekretær António Guterres, USAs klimautsending John Kerry og Norges utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp). I slutterklæringen, som ble vedtatt onsdag, oppfordres rike land med store utslipp til å gjøre mer for å bidra til klimaomstilling i fattige land. Ett av forslagene er globale avgifter på handel med fossil energi, skipsfart og flytrafikk.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kenya, FNs, António Guterres, USAs, John Kerry, Norges, Anne Beathe Tvinnereim, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Afrikanske, land, vilha , globale, klimaavgifter
Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 27 jul 23 kl. 08:55

Putin vil snakke om korneksport på Afrika-toppmøte i St. Petersburg

Russlands president Vladimir Putin kommer til å gjøre korneksport til et tema under toppmøtet med afrikanske ledere i St. Petersburg torsdag. Både ukrainsk og russisk korn anses å ha stor betydning for å hindre sult i Afrika.

Klartale - 11 jul 23 kl. 11:49

Vanskelig å følge Nato-møtet? Her er 11 ord som er lure å forstå

Natos toppmøte er i gang. Møtet er i Vilnius i Litauen. Der er både statsminister Jonas Gahr Støre og USAs president Joe Biden.

Klartale - 22 jun 23 kl. 06:00

Hvor farlig er egentlig atomvåpen?

Russlands krig i Ukraina skaper på nytt frykt for atomvåpen. Og nå skal Russland ha sendt atomvåpen til nabolandet Belarus.– Vi har missiler og bomber, hevder presidenten i Belarus.

NRK - 30 jul 23 kl. 14:53

utin og afrikanske statsledere i militærparade

Søndag feirer Russland marinens dag med militærparader i flere byer. Samme uke har Putin forsøkt å pleie vennskapsbånd med afrikanske ledere – som har deltatt på et todagers toppmøte mellom Russland og afrikanske land i St. Petersburg.

NRK - 30 jul 23 kl. 14:53

Putin og afrikanske statsledere i militærparade

Søndag feirer Russland marinens dag med militærparader i flere byer. Samme uke har Putin forsøkt å pleie vennskapsbånd med afrikanske ledere – som har deltatt på et todagers toppmøte mellom Russland og afrikanske land i St. Petersburg.

Klartale - 18 aug 23 kl. 14:00

Vanskelig å få tak i nok mat i verden

Angrep på kornlagrene i Ukraina er et forferdelig angrep på verdens fattige. Vi må få en slutt på denne krigen, sier David Beasley. Han er tidligere sjef for Verdens matvareprogram (WFP).

NRK - 28 jul 23 kl. 18:29

Russland og afrikanske land enige om å søke kompensasjon for kolonialisme

Russland og flere afrikanske land er enige om å søke reparasjon for kolonitiden, melder Reuters. I en deklarasjon som byrået omtaler heter det også at landene vil søke å få tilbakeført kulturobjekter som er tatt ut av landene deres under koloniseringen. En rekke afrikanske ledere er for øyeblikket i St.

NRK - 27 jul 23 kl. 11:52

Putin lover gratis korn til seks afrikanske land

Russlands president Vladimir Putin lover at seks afrikanske land skal få levert gratis korn de neste månedene. Løftet ble gitt på toppmøtet med afrikanske ledere i St. Petersburg torsdag.

NRK - 20 nov 23 kl. 16:08

Kloden var over 2 grader varmere 17. november

For første gang er det registrert en dag der snittemperaturen på jorda var 2,06 grader høyere enn i førindustriell tid. «Milepælen» ble passert 17. november, ifølge foreløpige tall fra EUs klimaovervåkingstjeneste C3S.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 45 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com