NRK > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 20:27

NRK - 07 mai 21 kl. 11:13

Afrika frykter indisk virusvariant

Afrikanske land frykter nå at den indiske koronavarianten skal spre seg i Afrika. Hittil er varianten oppdaget i Kenya og Uganda. Alle tilfellene ble funnet i prøver fra indiske statsborgere, sier Afrika-korrespondent Ida Dahlback..
Les mer på NRK


Les mer om:
Afrika, Kenya, Uganda, Ida Dahlback

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Afrika, frykter, indisk, virusvariant
NRK - 10 mai 21 kl. 14:51

Mistenker spredning av indisk virus

For seks dager siden ble det påvist en indisk virusvariant i en koronaprøve fra en ansatt ved Universitetet i Bergen. Fire kolleger har også testet positivt ved UiB. De antas å ha den indiske varianten.

NRK - 12 mai 21 kl. 14:43

Britisk virusvariant dominerer

I FHIs ukesrapport skriver de at andelen med den engelske virusvarianten i Norge i fire siste ukene liggger på 93 prosent når både bekreftede og sannsynlige prøver inkluderes. Tilsvarende andel med den sør-afrikanske virusvarianten er ca. 0,4 % .

NRK - 04 mai 21 kl. 17:17

Indisk mutasjon påvist ved UiB

Det er påvist ein indisk virusvariant i ein koronaprøve frå ein UiB-tilsett. Nærkontaktar blei varsla og sett i karantene før helga. I dag blei det bekrefta at det dreier seg om ein indisk mutasjon, melder universitetet..

NRK - 19 mai 21 kl. 13:17

Engelske virusvarianten dominerer

Folkehelseinstittuets ukesrapport viser at det er den engelske virusvarianten som dominerer i Norge med omtrent 93 prosent andel. Både bekreftede og sannsynlige prøver inkluderes i denne tellingen. For den sør-afrikanske virusvarianten er tallet 0,2 prosent.

NRK - 07 mai 21 kl. 09:31

Frykter ny koronabølge i Afrika

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer om en ny koronabølge i Afrika som følge av forsinket vaksinelevering, treg igangsettelse og nye virusvarianter, mekder NTB. – Forsinkelsene i leveringen av vaksinedoser fra Serum Institute i India, øremerket for Afrika, forsinkelsen i igangsettelse av vaksinering og fremvekst av nye varianter betyr at risikoen er svært høy for en ny smittebølge i Afrika, sier WHOs Afrika-leder Matshidiso Moeti. Nye varianter, blant annet fra India og Sør-Afrika, kan utløse en tredje smittebølge på kontinentet, advarer han..

NRK - 25 feb. 21 kl. 04:31

Ny virusvariant oppdaget i New York

En ny virusvariant ligner på den mer smittsomme varianten oppdaget i Sør-Afrika, er oppdaget i New York. Den nye varianten kalles B. 1.

Dagbladet - 25 feb. 21 kl. 07:59

Ny virusvariant oppdaget i New York

En virusvariant som likner på den mer smittsomme varianten oppdaget i Sør-Afrika, er på framvekst i New York, ifølge forskere..

NRK - 29 april 21 kl. 11:18

Tre tilfeller av indisk variant

I FHIs ukesrapport for uke 16 skriver de at tre tilfeller av indisk virusvariant er påvist i Norge. FHI melder i tillegg om ett sannsynlig tilfelle. To av tilfellene er fra Helse Bergen, begge to er importtilfeller, og ett er varslet fra Rogaland..

Aftenposten - 29 mai 21 kl. 12:30

FHI: Middels høy risiko for spredning av indisk virusvariant i Norge

Det er middels høy risiko for at den indisk virusvarianten fortsetter å spre seg i Norge, anslår FHI, som likevel tror….

VG - 29 mai 21 kl. 13:05

Indisk virusvariant har spredt seg etter utbrudd på karantenehotell

Det er middels høy risiko for at den indisk virusvarianten fortsetter å spre seg i Norge, anslår FHI, som likevel tror epidemien kan holdes under kontroll..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

47 drepne i kampar i Jemen

47 er drepne etter kampar nord i Jemen, seier militære kjelder ifølgje nyheitsbyråat AFP. Kampane skal ha skjedd mellom myndigheitsstyrkar og opprørsgruppa Houthier..

NRK - 15 minutter siden

Taliban erobrer to nye distrikt

Taliban-opprørere har tatt kontroll over to nye distrikter i Afghanistan, et av dem i Faryab der norske styrker i mange år hadde ansvaret for sikkerheten. Siden torsdag har opprørerne tatt kontroll over Shirin Tagab i Faryab-provinsen, samt Daha-e Ghori i Baghlan-provinsen. Begge ligger nord i landet.

NRK - 30 minutter siden

10.000 smitta tredje dag på rad

Storbritannia har registrert 10.321 koronatilfelle og 14 dødsfall det siste døgnet. Det er tredje dagen på rad at talet på smitta er over 10.

NRK - 1 time siden

Restaurant vurderer å melda gjester

Restauranten Pieder Ro i Kristiansand vurderer å melda to gjester etter å ha blitt stengd på grunn av koronasmitte. Dei to gjestene var i restauranten måndag. Tysdag fekk dei beskjed om at dei hadde testa positivt for koronaviruset, melder Fædrelandsvennen.

NRK - 1 time siden

Smittetala i Russland dobla

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasientar som er smitta med deltavarianten, strøymer til sjukehusa i den russiske hovudstaden. På landsbasis rapporterte Russland laurdag om 17.

NRK - 1 time siden

Deltaviruset sprer seg i Värmland

De siste ukene har over 100 personer fått påvist delta-varianten av koronaviruset i Värmland-regionen i Sverige. – Nå er 102 tilfeller av delta-varianten bekreftet i Värmland. Fra et smittespredningsperspektiv er det bekymringsfullt, sier smittevernlege Ingemar Hallén til Region Värmland.

NRK - 1 time siden

Brann i leilegheitskompleks i Florø

Naudetatane er på beg til mogleg brann i eit leilegheitskompleks med fire bueiningar. Vest politidistrikt melder om mykje røyk på staden. Evakuering er starta..

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke i Tønsberg

En bil har kjørt ut og havnet på taket ved Hortensveien på Barkåker i Tønsberg kommune. To personer er involvert. Bilen ligger på taket i vegbanen.

NRK - 1 time siden

Redningsaksjon på Innherred

Politiet i Trøndelag drifter en redningsaksjon ved Heggsjøfjellet på Innherred. I et turfølge skal to kvinner ha kommet bort fra hverandre. Det skal være dårlig vær i området, men kvinnene er lokalisert på kartet og ved godt mot..

NRK - 2 timer siden

Bergen tok storeslem i korps-NM

Bergen vant både innen brass og janitsjar i årets NM for skolekorps. Mesterkapet var digitalt. 66 skolekorps leverte inn bidrag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt