VG > Utenriks

Saturday, 18 September, 04:11

VG - 03 aug 21 kl. 16:06

Afghanske regjeringsstyrker ber innbyggerne forlate storby

Afghanske regjeringsstyrker ber de 200.000 innbyggerne om å forlate Lashkar Gah, hovedstaden i Helmand-provinsen, der Taliban har rykket inn..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Lashkar Gah, Helmand, Taliban

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Afghanske, regjeringsstyrker, ber, innbyggerne, forlate, storby
NRK - 03 jul 21 kl. 13:36

Hundrevis av Taliban-krigere drept

Den afghanske regjeringen hevder at over 300 Taliban-krigere er drept av afghanske regjeringsstyrker det siste døgnet. Taliban avviser opplysningene. Det pågår nå harde kamper samtidig som utenlandske soldater er i ferd med å trekke seg ut..

NRK - 16 jul 21 kl. 07:47

Prøver å gjenerobre grenseovergang

Afghanske regjeringsstyrker har innledet en offensiv for å gjenerobre Spin Boldak-grenseovergangen mot Pakistan, som Taliban tok kontroll over onsdag. – Afghanske styrker kjemper mot Taliban, som har søkt tilflukt i private hjem, sier en talsmann for politiet i Kandahar-provinsen, Jamal Nasir, ifølge NTB..

NRK - 23 aug 21 kl. 17:29

Ber Norge trappe opp evakueringen

Norsk Folkehjelp ber norske myndigheter til å ta imot afghanske flyktninger, mens Unicef Norge ber om at evakuerte barn gjenforent med familiene sine. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen ba i helgen medlemslandene om å ta imot de afghanske flyktningene som nå evakueres fra Kabul..

NRK - 25 jul 21 kl. 20:22

USA støtter afghanske soldater

USA vil fortsette å gjennomføre luftangrep for å støtte afghanske soldater i kampen mot Taliban, sier en amerikansk general. Opprørsgruppa Taliban har den siste tiden fortsatt med en rekke offensiver rundt om i Afghanistan. – USA har økt omfanget av luftangrep for å støtte afghanske styrker de siste dagene, og vi er klare for å fortsette med denne støtten de neste ukene hvis Taliban fortsetter sine angrep, sier general Kenneth McKenzie, leder for sentralkommandoen i den amerikanske hæren..

NRK - 26 jul 21 kl. 12:54

Beskytter 46 afghanske soldater

Titalls afghanske soldater har søkt tilflukt i Pakistan etter at de rømte fra grensepostene i Afghanistan, som er under økende angrep fra Taliban. – Den afghanske hærens sjef i Arundu-sektoren i Chitral, har bedt den pakistanske hæren om beskyttelse og fritt leide for 46 soldater og medlemmer grensepolitiet, inkludert fem offiserer, opplyser kommunikasjonsenheten til den pakistanske hæren. Soldatene ankom Chitral sent søndag kveld.

NRK - 31 jul 21 kl. 08:02

Flere afghanske asylsøkere får bli

Afghanske asylsøkere lykkes stadig oftere i retten med å få bli i Tyskland i stedet for å bli sendt ut. Av 4.212 saker som ble tatt til retten i Tyskland fra januar til mai i år, vant de afghanske saksøkerne fram i 3.

NRK - 03 aug 21 kl. 19:04

TV2: UDI pauser afghanske søknader

Utlendingsdirektoratet setter behandlingen av afghanske asylsøknader på pause på grunn av den usikre situasjonen i det krigsherjede landet, melder TV2. I juli ble tvangsreturneringen til Afghanistan av asylsøkere som har fått avslag satt på vent fram til 15. september på grunn av situasjonen i landet.

NRK - 21 aug 21 kl. 02:42

USA takker Danmark og flere land

En lang rekke land, blant dem Danmark, har sagt seg villige til å midlertidig huse afghanske flyktninger og hjelpe amerikanere på veien hjem fra Afghanistan. USAs utenriksminister Antony Blinken takker i en uttalelse en rekke land som han sier har vært helt avgjørende under evakueringen av rundt 13.000 amierkanere og afghanske hjelpere.

NRK - 31 aug 21 kl. 20:09

Redd Barna raser mot EU-avgjørelse

Redd Barna anklager EU for å bry seg mer om å hindre at folk kommer til Europa enn å ta seg av sårbare afghanske flyktninger. EU-landene vedtok på et ekstraordinært ministermøte tirsdag at de vil gi støtte til Afghanistans naboland, mot løfter om at de tar seg av afghanske flyktninger der. Det ble understreker at EU må beskytte sine grenser mot en ny flyktningstrøm.

NRK - 17 aug 21 kl. 00:50

Ber Biden redde reportere i Kabul

Amerikanske medier ber president Joe Biden om å redde livene til afghanske journalister som har jobbet for internasjonale medier i Afghanistan. – Tapre afghanske journalister har arbeidet utrettelig for å dele nyheter og informasjon med verden, og nå er de og familiene deres fanget i Kabul og i livsfare, lyder oppfordringen i Washington Post..

Fler nyheter fra VG

VG - 2 timer siden

Mangemillionær dømt for drap på venn

Mangemillionæren Robert Durst (74) er dømt for drapet på sin venninne Susan Berman i 2000..

VG - 5 timer siden

Frankrike kaller hjem USA- og Australia-ambassadørene

Frankrike har kalt tilbake ambassadørene sine fra USA og Australia over et nytt sikkerhetssamarbeid de kategoriserer «som et knivstikk i ryggen»..

VG - 5 timer siden

Frankrikes ambassadører kaller hjem USA- og Australia-ambassadørene

Frankrike har kalt tilbake ambassadørene sine til USA og Australia over et nytt sikkerhetssamarbeid de kategoriserer «som et knivstikk i ryggen»..

VG - 6 timer siden

USA innrømmer at droneangrep i Kabul drepte ti sivile

Etter å ha hevdet at de tok ut en terrortrussel, innrømmer det amerikanske forsvaret at droneangrepet de gjennomførte i Kabul under den siste dagen av evakueringen fra landet, drepte ti sivile mennesker..

VG - 11 timer siden

FNs generalsekretær: Verden er på vei mot 2,7 graders oppvarming

Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming, advarer FNs generalsekretær António Guterres..

VG - I førrgår: 00:49

I natt skjer det: Første amatørbesetning i verdensrommet

– De risikerer livet, sier NRKs romfartsekspert Hallvard Sandberg om deltakerne i den første privatfinansierte romferden, som skyter fart mot rommet natt til torsdag..

VG - I førrgår: 16:45

Stoltenberg: – En tragedie at Taliban er tilbake

NATO-sjef Jens Stoltenberg kaller det «en tragedie for det afghanske folk» at Taliban er tilbake i Kabul. Han avviser ikke at hans eget spor var at NATO-styrkene skulle bli inntil en avtale med Taliban var på plass..

VG - I førrgår: 11:01

Dansk avis med klimastikk til Norge

– Kjære Norge, hvis ikke dere som har et oljefond på 12.000 milliarder kan gjennomføre et raskt grønt skifte, så kan ingen, skriver Information på sin forside..

VG - 14 sep 21 kl. 18:58

Haitis regjeringsadvokat: Vil sikte statsministeren for presidentdrap

Telefonsamtaler med hovedmistenkte i drapet på president Jovenel Moïse, danner grunnlag for mistanke mot Haitis sittende statsminister Ariel Henry..

VG - 14 sep 21 kl. 18:54

Topp-militær fryktet at Trump skulle gå amok

Ifølge en ny bok tok president Donald Trumps militære topprådgiver i all hemmelighet ekstraordinære grep etter kongressangrepet – i frykt for at presidenten skulle «gå amok»..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt