NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 16:37

NRK - 19 jul 23 kl. 14:41

Afghanske kvinner demonstrerer mot forbud mot skjønnhetssalonger

En gruppe afghanske kvinner som jobber i skjønnhetssalonger, demonstrerte i sentrum av Kabul onsdag mot Talibans forbud mot nettopp slike salonger. Taliban-myndighetene har uten forklaring beordret Afghanistans frisører og skjønnhetssalonger til å stenge innen 25. juli. I videoer av demonstrasjonen kan man se flere titall kvinner som bærer plakater med tekster som «mat», «rettferdighet» og «arbeid». I en video kan man se en kvinne som konfronterer en sikkerhetsvakt fra Taliban.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kabul, Talibans, Afghanistans, Taliban, Shar, Naw, DPA, Natos, Afghanistan, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Afghanske, kvinner, demonstrerermot , forbudmot , skjønnhetssalonger
Klartale - 28 mar 23 kl. 11:10

– Vi må lytte til kvinnene i Afghanistan

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 23 sep 23 kl. 06:00

Får store følger for landet

Taliban tok makta i Afghanistan i 2021. Gruppa bestemte at jenter ikke får ta utdanning. De får bare gå seks år på skole.

Klartale - 27 nov 23 kl. 06:00

– Heldigvis var bussen fylt med kvinner

– Mange kvinner sier at hvis de jogger og ser en mann bak dem, vil de bevege seg raskere. Det sier Poloko Ntshwarang i Botswana til avisa Sunday Standard. Hun har doktorgrad og kan mye om likestilling og filosofi.

NRK - 16 maj 23 kl. 16:24

Afghanske kvinner kan få asyl på grunn av kjønn

Justisdepartementet vil la afghanske kvinner få asyl i Noreg ved at dei kan definerast som «ei spesiell sosial gruppe». Det kjem fram i ein ny instruks som Justisdepartementet sende til Utlendingsdirektoratet (UDI) måndag denne veka, skriv Vårt Land. Det skjer etter at UDI i mars ønskte å endre den norske asylpraksisen og gje afghanske kvinner og jenter som har søkt asyl i Noreg opphald.

Klartale - 01 jun 23 kl. 06:00

Derfor sjekket Elena seg for kreft

Sykdommen kreft setter livet på hodet. Årlig får 350 kvinner i Norge den skumle beskjeden: «Du har kreft i livmorhalsen». Men en enkel prøve fra underlivet kan oppdage kreft tidlig.

Klartale - 08 sep 23 kl. 08:52

Verden svikter kvinner og jenter

Kvinner og menn blir ikke behandlet likt som menn. De blir behandlet dårligere. Ny rapport fra De forente nasjoner viser at verden svikter kvinner og jenter.

NRK - 29 aug 23 kl. 01:42

Over 200 bønder har forbud mot dyrehold

Mattilsynet har registrert nærmere 350 personer som har helt eller delvis forbud mot dyrehold. Over 200 av disse er bønder. Det viser en oversikt over aktive forbud fra Mattilsynet, som Nationen har fått innsyn i.

Klartale - 21 mar 23 kl. 06:00

Dette bør kvinner spise

Forskere har sett på hvordan å spise et spesielt type kosthold påvirker folk. De har sett på det som kalles middelhavs-dietten. De har satt på alt tilgjengelig forskning på kostholdet fra 2003 til 2021.

Klartale - 07 sep 23 kl. 09:09

Landet får sin første kvinnelige president

Mexico endrer seg. Bare få kilometer fra USA, hvor lovene om abort blir strengere enkelte steder. Mexico går motsatt retning.

NRK - 12 okt 23 kl. 16:00

Kongen kondolerer til det afghanske folk

Kong Harald sender sine kondolanser til det afghanske folk etter jordskjelvene som så langt har ført til over 1000 døde og 2400 skadde. – Mine tanker er med det afghanske folk etter det ødeleggende jordskjelvet. Jeg sender min dypeste sympati til alle som har mistet sine kjære og til hele det afghanske folk som har blitt rammet av denne forferdelige tragedien, sier Kong Harald i en pressemelding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 15 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 15 minutter siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.

NRK - 30 minutter siden

Utenriksministeren om første dag av COP28: – Svært glad

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er på plass som en del av den norske delegasjonen under klimatoppmøtet i Dubai. Han er svært glad for utfallet av første dag, da det ble opprett et skade og tap fond. – Det har aldri skjedd før at man har tatt en så viktig beslutning på aller første dag, så det var en usedvanlig god start på dette møtet, sier han.

NRK - 45 minutter siden

E6 Hamar-Lillehammer stengt i begge retningar

E6 Hamar-Lillehammer er stengt i begge retninger ved Biri travbane nord for Mjøsbrua etter et uhell med kranbil. Det er skader på broen over E6, og en stor kran og store steiner må fjernes før veien kan åpne. Derfor blir det omkjøring mellom Mjøsbrua og Biri, men trafikken mellom Oslo og Trondheim blir nå anbefalt å kjøre Rv 3 Østerdalen i stedet for Gudbrandsdalen.

NRK - 45 minutter siden

Påtroppende Norges Bank-direktør får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer

Ekspedisjonssjef Therese Steen ved Statsministerens kontor får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer når hun neste år blir direktør for administrasjon i Norges Bank. – I forkant av ansettelsen har Norges Bank innhentet relevante opplysninger fra Steen og gjort en grundig gjennomgang av hennes aksjeportefølje. Hennes eierskap er vurdert å være innenfor Norges Banks etiske regelverk og habilitetskrav, skriver bankens pressesjef Bård Ove Molberg i en e-post til NRK.

NRK - 45 minutter siden

Helseministeren besøker Gravdal sykehus 12. desember

Først kom finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Så kom Frp-leder Sylvi Listhaug. 12.

NRK - 45 minutter siden

Fortsatt ingen budsjettenighet

Regjeringspartiene Ap og Sp klarte heller ikke i dag å bli enige med SV om en budsjettavtale for 2024. Samtalene ble løftet til partiledernivå for et par dager siden. De tre partienes toppolitikere satt sammen i hele går, uten å komme i havn med en avtale.

NRK - 45 minutter siden

18.000 Nordea-kundar råka av BankID-feil

Ein teknisk feil gjer at rundt 18.000 Nordea-kundar har problem med Bank-ID fredag, fortel pressesjef Cathrine Graff til VG. Det skal berre vera kundar som tidlegare var i Nordea Direct som er påverka..

NRK - 45 minutter siden

Mindreårige i Stavanger forsøkt rekruttert av svenske kriminelle-nettverk

Organiserte kriminelle nettverk frå Sverige har fleire gongar prøvd å rekruttere mindreårige gutar i Stavanger-regionen, ifylge politiet. Så langt er det avdekka at forsøka skjer fysisk ved at svenskane tek kontakt i utemiljø der unge oppheld seg. NRK kjenner til at ein svensk statsborgar på 24 år for tida sit i varetekt i Sør-Rogaland.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com