NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 08:57

NRK - 02 apr 24 kl. 20:39

Advokatstreiken utvides igjen

Som tidligere varslet trappet Advokatforeningen opp sin pågående streik mot regjeringen tirsdag. Nå varsler de ytterligere opptrapping. Advokatforeningen starten streiken 4. mars på grunn av det de mener er markante kutt i rettshjelpssatsen de siste to tiårene. Advokatene beskylder regjeringen for avtalebrudd.
Les mer på NRK


Les mer om:
Advokatforeningen, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Advokatstreiken, utvides, igjen
VG - 02 apr 24 kl. 20:07

Advokatstreiken utvides

Fra og med den åttende april utvides streiken til å omfatte advokater som bistår voldsutsatte barn i barnehuset i Bodø..

NRK - 08 mar 24 kl. 11:51

Advokatstreiken trappes opp

Forrige uke tok Advokatforeningen flere av medlemmene sine ut i streik. Nå varsler de en opptrapping. De første som ble tatt ut i streik var de såkalte «kjelleradvokatene», som deltar i saker PST og E-tjenesten ønsker å iverksette hemmelige etterforskninger.

NRK - 14 dec 23 kl. 02:01

Jordmødre er splittet om abortgrense

Jordmorforbundet er splittet i spørsmålet om abortutvidelse. I 2021 sa 26 prosent av medlemmene at de ville reservere seg hvis abortgrensa ble utvidet til 18 uker. I undersøkelsen fra 2021 svarte også halvparten av jordmødrene at vil bruke reservasjonsretten dersom selvbestemt abort utvides til uke 22.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:13

Barth Eide om gjenopptaking av kampane i Gaza: – Svært tragisk at våpna taler igjen

Utanriksminister Espen Bart Eide (Ap) dagen i dag ein dårleg dag, og seier det er svært tragisk at kamphandlingane på Gazastripa har starta igjen etter rundt ei veke med våpenkvile. – Det er svært tragisk at våpna talar igjen. Nå har me hatt nesten ei veke med humanitær pause, der folk har levd liva sine litt meir normalt og ein har fått inn ein god del humanitære forsyningar, seier Barth Eide til NRK.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:13

Barth Eide om gjenopptaking av kampane i Gaza: – Svært tragisk at våpena taler igjen

Utanriksminister Espen Bart Eide (Ap) dagen i dag ein dårleg dag, og seier det er svært tragisk at kamphandlingane på Gazastripa har starta igjen etter rundt ei veke med våpenkvile. – Det er svært tragisk at våpena talar igjen. Nå har me hatt nesten ei veke med humanitær pause, der folk har levd liva sine litt meir normalt og ein har fått inn ein god del humanitære forsyningar, seier Barth Eide til NRK.

Klartale - 01 dec 23 kl. 09:01

Israel angriper Gaza igjen

Lørdag 7. oktober gikk Hamas til angrep på Israel. De drepte rundt 1.

Aftenposten - 29 nov 23 kl. 05:58

Begge ville gjøre noe for andre. Nå har de laget en direkte julehjelp.

De startet sitt julehjelpkonsept i Bærum. Nå er de fulltegnet og håper ordningen kan utvides til andre kommuner..

NRK - 29 nov 23 kl. 17:01

Nå kan du straks bli promilletestet av tollvesenet

Stortinget har gitt Tolletaten hjemmel til å rusteste sjåfører i forbindelse med kontroll av varer. Fra 1. desember kan dem som ferdes langs veiene i Trysil, bli stoppet av tollere og bli bedt om å blåse i alkometer.

NRK - 03 dec 23 kl. 06:50

Meldinger om sikkerhetssoner i Gaza

Israel har gått med på å sette av store sikkerhetssoner sør på Gazastripen idet militæraksjonen der utvides, ifølge USAs utenriksdepartement. Dette er klart etter utenriksminister Antony Blinkens reise til regionen, og hans fjerde besøk til Israel siden Hamas gikk til angrep på Israel 7. oktober, melder NBC News.

NRK - 03 dec 23 kl. 10:32

Skjerper reglene for skatteflukt fra i dag

SV har fått regjeringspartiene med på å skjerpe reglene for skatteflukt i budsjettavtalen. «Utflyttingsskattereglene utvides til å gjelde ved overføring av aksjer mv. til enhver som er skattemessig bosatt eller hjemmehørende utenfor Norge», heter det i avtalen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 15 minutter siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 15 minutter siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 45 minutter siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 1 time siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 1 time siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..

NRK - 1 time siden

VG: Mann funnet omkommet etter brann i båt

Én person var savnet etter båtbrann utenfor Hvaler. Nå er en mann funnet omkommet, skriver VG. De pårørende er varslet.

NRK - 1 time siden

Forsvarsministeren skal besøke USA

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) besøker USA fra 15.-18. april.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – Sammen skal vi vinne

Søndag morgen skriver Israels statsminister Benjamin Netanyahu på X at de avverget de fleste av Irans drone og rakettangrep. – Sammen skal vi vinne, skriver Netanyahu ved 06-tiden søndag morgen. Det melder nyhetsbyrået Reuters Den israelske hæren melder at 99 prosent av Irans droner og raketter ble avverget..

NRK - 2 timer siden

Iran advarer Israel

Iran advarer om at de vil reagere «sterkere og mer resolutt» dersom Israel gjengjelder angrepene i natt. – Den islamske republikken Iran vil ikke nøle med å utøve sin rett til selvforsvar når det kreves, sa Irans ambassadør og faste representant ved FN, Amir Saeid Iravani i en uttalelse. Det skriver CNN..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com