NRK - 04 mar 24 kl. 07:40

Advokatar protesterer mot rettshjelpssatsane

Advokatar med tryggingsklarering går måndag ut i streik i protest mot det Advokatforeningen er løftebrot frå regjeringa. Dette vil ramme arbeidet til PST og E-tenesta, som er avhengige av at slike advokatar møter i retten når dei ber om løyve til overvaking. I 2022 streika advokatane i Høgsterett mot rettshjelpssatsane. Då blei dei samde med Justisdepartementet om å trappe opp satsane. Det meiner advokatane ikkje har blitt gjort.
Les mer på NRK


Les mer om:
Advokatforeningen, PST, Høgsterett, Justisdepartementet, Emilie Enger Mehl, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Advokatar, protesterermot , rettshjelpssatsane
NRK - 08 nov 23 kl. 15:34

Kleven-rettssak: «If you don’t, you are not protected»

Det kom ei rekke spektakulære påstandar i første dag av rettssaka der konkursbuet til Kleven verft krev erstatning frå den kroatiske eks-eigaren Tomislav Debljek. Konkursbuets advokat Jan Vablum viste blant anna ein e-post som var adressert frå dåverande styreleiar Debeljak, med det som såg ut som eit krav om å få overført Kleven verfts kontantkasse på 61 millionar kroner. Økonomiansvarleg i Kleven verft fekk e-posten klokka 23:35 på natta.

NRK - 10 nov 23 kl. 19:35

Må framleis sitje i varetekt

28-åringen som er sikta sikta i Jonas Henriksen-saka er fengsla i ytterelgare fire veker med brev- og besøksforbod. Den sikta sine advokatar opplyser at han ikkje har har forklart seg for politiet, og at han framleis ikkje erkjenner straffskuld. Mannen slepp no å sitje heilt isolert i fengselet vidare.

NRK - 30 dec 23 kl. 08:49

Hvalrosser sperret vegen for politi

Chilensk politi ble stanset av hvalrosser da de prøvde å stanse fiskere som protesterer mot myndighetene. Hvalrosser, som hver kan veie opp til 1600 kilo, sperret vegen for en av opprørspolitiets biler. Det har vært store sammenstøt mellom politi og fiskere i Valparaiso, Chile.

NRK - 30 dec 23 kl. 08:49

Sjøløver sperret vegen for politi

Chilensk politi ble stanset av sjøløver da de prøvde å stanse fiskere som protesterer mot myndighetene. Sjøløver, som hver kan veie opp til 300 kilo, sperret vegen for en av opprørspolitiets biler. Det har vært store sammenstøt mellom politi og fiskere i Valparaiso, Chile.

NRK - 08 jan 24 kl. 10:25

Bønder blokkerer tyske veier

En rekke tyske veier ble mandag sperret av bønder som protesterer mot endringer i landbrukspolitikken. Flere hundre traktorer blokkerte påkjøringsfelt til motorveier i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Lignende aksjoner ble gjennomført også i flere andre delstater.

NRK - 14 jan 24 kl. 08:54

Kina protesterer mot USAs gratulasjoner etter valget på Taiwan

Kina protesterer på USAs uttalelser om valget på Taiwan i går. En talsperson for utenriksdepartementet i Beijing mener USA bryter løftet om å ikke anerkjenne Taiwan som en selvstendig stat. Kina krever overherredømme over øystaten, der den tapende sida i borgerkrigen beholdt kontrollen i 1949.

Klartale - 02 mar 24 kl. 06:00

Hvorfor protesterer bønder?

Bønder demonstrerer flere steder i Europa. Lørdag skal bønder kjøre traktorene sine i Førde. Det ligger i Vestland fylke.

NRK - 24 nov 23 kl. 09:13

Hundebønder protesterer mot foreslått forbud mot hundekjøtt i Sør-Korea

Mens Sør-Korea vil innføre et forbud mot å spise hundekjøtt, kjemper mange av de involverte i den kontroversielle praksisen for å holde den lovlig. Bøndene som avler opp hundene og eiere av spisesteder som serverer kjøttet, har protestert foran nasjonalforsamlingen i landet for å kreve at regjeringen skroter planene om å forby hundekjøtt. Ifølge dem vil forbudet ødelegge levebrødet deres.

E24 - 24 nov 23 kl. 09:13

Hundebønder protesterer mot foreslått forbud mot hundekjøtt i Sør-Korea

Mens Sør-Korea vil innføre et forbud mot å spise hundekjøtt, kjemper mange av de involverte i den kontroversielle praksisen for å holde den lovlig..

VG - 01 dec 23 kl. 03:56

Kvinner protesterer mot Putin: – Det er absurd

En gruppe russiske kvinner anklager i et manifest president Vladimir Putin for å skjule sannheten om krigen i Ukraina - og krever å få sine menn hjem..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Qatar revurderer rollen som mekler mellom Hamas og Israel

Qatar revurderer rollen som mekler i samtalene om våpenhvile mellom Israel og Hamas, melder nyhetsbyrået Reuters. Qatars statsminister sjeik Mohammed bin Abdulrahman Al Thani forklarer det med at Qatars rolle blir misbrukt av enkelte politikere til gunst for egne politiske interesser. Qatar-statsministeren utdypet ikke utsagnet ytterligere, skriver Reuters.

NRK - 30 minutter siden

Truet beboere med jernstang

Politiet melder at de har pågrepet en mann i Bærum. Han skal ha truet flere beboere i et bofellesskap med en jernstang, opplyser de. Mannen skal ikke ha vært samarbeidsvillig, men pågripelsen gikk ifølge politiet for seg uten særlig dramatikk.

NRK - 30 minutter siden

Minst syv skal være drept etter israelsk luftangrep i Rafah

Minst syv personer skal være drept etter et israelsk luftangrep i Rafah, sør i Gaza. Det melder Al Jazeera, som viser til det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Blant de drepte skal det ha vært tre barn..

NRK - 1 time siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 1 time siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 1 time siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 2 timer siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 3 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 3 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hezbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hezbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com