NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 18:25

NRK - 07 jun 23 kl. 03:34

Advarer om farlig luft i New York

Millioner av mennesker i USA og Canada har blitt advart om luftforurensing, skriver VG. Årsaken er de kraftige skogbrannene i Canada. Et røykteppe brer seg over store deler av det nordøstlige USA, ifølge Washington Post. Både New York City og Toronto var på listen over verdens syv mest forurensede byer tirsdag..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Canada, VG, Washington Post, New York City, Toronto, New York

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Advarerom , farlig, lufti , New, York
Klartale - 08 jun 23 kl. 08:37

Skogbranner fører til dårlig luft i New York

Lufta er dårlig i New York i USA. Det er aldri blitt registrert så dårlig luft som på onsdag. Det er på grunn av skogbranner i Canada.

NRK - 07 jun 23 kl. 03:34

Advarer mot farlig luft i New York

Millioner av mennesker i USA og Canada har blitt advart om luftforurensing, skriver VG. Årsaken er de kraftige skogbrannene i Canada. Et røykteppe brer seg over store deler av det nordøstlige USA, ifølge Washington Post.

NRK - 11 jul 23 kl. 07:19

Leiar for tenkjetank i USA tiltalt for ulovleg våpenhandel

Påtalemakta i USA har tiltalt ein amerikansk-israelsk statsborgar for blant anna ulovleg våpenhandel, brot på sanksjonslover og for å vere kinesisk agent, melder CNN. Gal Luft i tenkjetanken Institute for the Analysis of Global Security blei gripen av kypriotiske styresmakter i februar. Men han klarte å flykte medan han venta på utlevering til USA.

Klartale - 13 feb 23 kl. 06:30

Kan den neste pandemien komme fra fugler?

Zoonose. Ordet beskriver sykdom som kan smitte mellom ulike arter av dyr og mennesker. Ebola, apekopper og korona er eksempler på slike sykdommer.

Klartale - 24 maj 23 kl. 06:00

To milliarder mennesker risikerer farlig varme i 2100

Mange vil leve i områder med farlig høye temperaturer i år 2100. Det kan ramme to milliarder mennesker hvis dagens klimapolitikk fortsetter.Det anslår forskere i en ny studie.

NRK - 24 aug 23 kl. 21:09

Pentagon: Ingenting tyder på at Prigozjins fly ble truffet av rakett

Det finnes ingen opplysninger som tyder på at flyet til Jevgenij Prigozjin ble truffet av en bakke-til-luft-rakett, ifølge USAs forsvarsdepartement. Uttalelsen fra forsvarsdepartementet Pentagon kom torsdag. Tidligere har ikke navngitte amerikanske tjenestemenn sagt til nyhetsbyrået Reuters at Prigozjins fly trolig ble truffet av en bakke-til-luft-rakett.

NRK - 07 jun 23 kl. 07:37

Canadiske skogbranner røyklegger New York

Røyken fra de mange skogbrannene som herjer i Canada, har nådd det nordøstlige USA og lagt seg som en dyster tåke over blant annet New York. Sårbare personer blir bedt om å holde seg inne for å unngå den bitre grågule røyken. Tirsdag tyknet røyken til og bidro til en dramatisk rød solnedgang, og til at man ikke kunne se klart fra Manhattan og over til New Jersey.

NRK - 12 jun 23 kl. 06:58

New Zealands statsminister til Kina

New Zealands statsminister Chris Hipkins drar til Kina senere denne måneden sammen med en handelsdelegasjon. Kina er New Zealands største handelspartner. – Forholdet til Kina er blant de viktigste, mest omfattende og komplekse som New Zealand har, sier Hipkins.

NRK - 14 jun 23 kl. 09:42

New Zealand vil ha klima- og sikkerhetssamarbeid med Nato

New Zealand og Nato er i forhandlinger om et nytt type samarbeid, som skal handle om felles internasjonale regler, klimaendringer og cybersikkerhet. Bakteppet er at Nato har endret sine partnerskap slik at alle skal være individuelle og skreddersydde. Den nye modellen kalles ITPP.

Klartale - 24 apr 23 kl. 08:38

Barn dør av forurenset luft i Europa

Det europeiske miljøbyrået EEA har laget en rapport. Den viser at flere barn dør av forurenset luft i Europa. Det gjelder over 1.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Ringsaker: Mann død etter trafikkulykke i natt

Mannen i 20-åra som i natt ble flydd til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke, er død. Det bekrefter politiet på Twitter/X. Pårørende er varslet og politiet etterforsker saken..

NRK - 15 minutter siden

Mor og datter (8) funnet døde i Vågsbygd

De to som ble funnet døde i Vågsbygd i Kristiansand i ettermiddag er en mor og en datter på åtte år. Det opplyser politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt på en pressekonferanse..

NRK - 30 minutter siden

Aserbajdsjan skal ha pågrepet den tidligere sjefen for separatistene i Nagorno-Karabakh

Aserbajdsjan sier de har pågrepet den tidligere lederen for separatistregjering i Nagorno-Karabakh idet han forsøkte å krysse grensa til Armenia. Pågripelsen av Ruben Vardanyan ble kunngjort av den aserbajdsjansk grensevakten onsdag. Vardanyan har ifølge grensevakten blitt brakt til landets hovedstad Baku og er overlevert til «relevante statlige organer», som vil avgjøre hans videre skjebne.

NRK - 1 time siden

Valgstyret anbefaler omvalg i Østfold

Fylkesvalgstyret i Viken har i dag anbefalt at det bør gjennomføres omvalg i Østfold etter en valgtabbe. Stemmesedlene til Industri- og næringspartiet (INP) manglet i et valglokale i Moss i syv timer på valgdagen. Etter stemmene i fylket var talt opp, manglet INP kun syv stemmer for å sikre seg et ekstra mandat i fylkestinget i Østfold ved årets valg.

NRK - 1 time siden

Solberg ukjent med SMKs oversikt 

Tirsdag ble det kjent at Erna Solberg kunne slått opp i Aksjonærregisteret flere selskaper som ektemannen investerte i, men som Statsministerens kontor ikke hadde fått beskjed om. NRK har spurt Solberg hvorfor hun ikke fanget opp disse aksjene ved å slå opp i Aksjonærregisteret. Hun svarer skriftlig: – Sindre Finnes har opplyst at han orienterte Statsministerens kontor om hvilke aksjer han eide før tiltredelse og hvilke han valgte å beholde etter at han solgte seg ned etterkant av sitt møte med embetsverket.

NRK - 1 time siden

EU og USA med toppmøte i Washington i slutten av oktober

USAs president Joe Biden tar imot EU-sjefene Charles Michel og Ursula von der Leyen til toppmøte i Washington 20. oktober, sier en amerikansk tjenestemann. Det siste toppmøtet mellom EU og USA var i Brussel i juni 2021, selv om Biden var gjest under Det europeiske råds møte i mars i fjor.

NRK - 2 timer siden

Mann siktet for drap i Porsgrunn i fjor er varetektsfengslet i fire uker

Mannen som denne uken ble pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne døde av brannskader i Porsgrunn i fjor, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen i 30-årene undergis brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, samt fullstendig isolasjon de to første ukene. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Politiet i Agder: Varsler pressekonferanse i ettermiddag

I forbindelse med de mistenkelige dødsfallene i Vågsbygd i Kristiansand, holder Agder politidistrikt pressekonferanse klokka 18.00..

NRK - 1 time siden

Mann utsett for vald under skeiv konferanse på Island

Den skeive organisasjonen Samtökin`78 arrangerte denne veka ein nordisk konferanse for skeive rettar i Reykjavík. Mellom anna deltok alle dei nordiske likestillingsministrane på konferansen. I går kveld blei det meldt om ei valdshending i sentrum av Reykjavík.

NRK - 3 timer siden

Sjekket ikke for kvikkleire før utbygging

Jordgrunnen der det store kvikkleirskredet på E6 i Sverige gikk natt til lørdag, ble aldri undersøkt for kvikkleire før veiutbyggingen ble satt i gang. Det viser dokumenter som den svenske avisen Dagens Nyheter har sett. Ifølge Statens geotekniska institut er det viktig å undersøke om det finner kvikkleire i områder der forutsetningene for det er til stede, før utbygginger settes i gang.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com