NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:07

NRK - 31 jul 23 kl. 11:39

Advarer mot stor gressbrannfare i Nordland

Meteorologisk institutt har oppjustert farevarselet for gress- og lyngbrann langs kysten av Nordland og Troms. Varselet er oppgradert til oransje nivå for ytre strøk fra Bodø til Nordkapp. Det betyr stor fare. Folk bes være svært forsiktig med åpen ild, og følg rådene fra lokale myndigheter. Det har vært veldig lite nedbør i Nord-Norge i juli, og noen tilfeller av gressbranner tidligere i juli..
Les mer på NRK


Les mer om:
Nordland, Troms, Bodø, Nordkapp, Nord-Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Advarermot , stor, gressbrannfarei , Nordland
NRK - 13 apr 23 kl. 15:53

Gressbrannfare langs nordlandskysten

Det er sendt ut gult varsel for stor gress- og lyngbrannfare i ytre strøk av Nordland. Meteorologene skriver at man skal være forsiktig med åpen ild i skog og mark. Varselet gjelder i hovedsak i kyststrøk fra grensa til Trøndelag opp til Ofoten.

NRK - 03 jul 23 kl. 11:36

Nordland har dårligst bredbåndsdekning – får ekstrabevilgning

Nordland er fylket som med klar margin ligger dårligst an på statistikken når det gjelder bredbåndsdekning. Derfor gir regjeringen 8,5 millioner kroner ekstra til utbygging av bredbånd i Nordland. Det kommer i tillegg til 42 millioner kroner som allerede er fordelt til Nordland tidligere i år.

NRK - 09 okt 23 kl. 06:01

Brann i bolighus i Brønnøy kommune

Nødetatene rykker ut til bolighus på Vikran i Brønnøy kommune der det er røykutvikling. Det skriver politiet i Nordland på meldingstjenesten X. – En beboer i huset.

NRK - 13 okt 23 kl. 15:17

Finanstilsynet advarer mot firma

Finanstilsynet advarer mot tjenester fra firmaet Stor Finansen. Stor Finansen driver ulovlig finansieringsvirksomhet og formidling av forsikringer uten tillatelse, skriver Finanstilsynet i en melding Finanstilsynet har fattet et vedtak som pålegger Stor Finansen å stanse den ulovlige virksomheten umiddelbart. Selskapet tilbyr det som Finanstilsynet mener er ulovlige tjenester fra nettstedet www.

NRK - 08 maj 23 kl. 13:47

Gressbrannfare sør i Innlandet

Det er sendt ut gult farevarsel for gressbrann i Trøndelag. Også for store deler av Østlandet er det sendt ut et slikt farevarsel. – Fra tirsdag ventes lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder til det kommer nedbør av betydning.

NRK - 05 maj 23 kl. 18:43

Nasjonalt reisekort for ungdom skal utbedres

Nå skal et nasjonalt reisekort for ungdom utbedres. I dag er det store regionale forskjeller for ungdomsbilletter på kollektivtransport. Mens du fortsatt regnes som ungdom som 25-åring i Møre og Romsdal, må du kjøpe voksenbillett etter fylte 20 år i flere andre fylker.

NRK - 05 maj 23 kl. 18:43

Nasjonalt reisekort for ungdom skal utredres

Nå skal et nasjonalt reisekort for ungdom utredres. I dag er det store regionale forskjeller for ungdomsbilletter på kollektivtransport. Mens du fortsatt regnes som ungdom som 25-åring i Møre og Romsdal, må du kjøpe voksenbillett etter fylte 20 år i flere andre fylker.

Klartale - 09 jun 23 kl. 17:00

Kongeparet skal på ferie i Norge – her er deres reisetips

– Via skal feriere i Norge, sa kong Harald. Han og dronning Sonja møtte pressen i Bindal i Nordland onsdag kveld.Kongen fortalte at ferien blir delvis i båt.

NRK - 20 jul 23 kl. 16:41

Nesten alle ferger i Nordland blir gratis

Fra 16. august blir det gratis å reise med nesten alle fergene i Nordland. Det vil gjelde 20 av 23 fergesamband som eies av Nordland fylkeskommune, skriver de på sine nettsider.

NRK - 20 sep 23 kl. 05:38

Campingvogn blåst over i motsatt kjørefelt

På Hålogalandsbrua i Narvik har en campingvogn blåst over i motsatt kjørefelt. Det melder politiet i Nordland på X (Twitter). – Bilen står i ett kjørefelt og campingvognen i det andre, melder politiet i Nordland.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 15 minutter siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 30 minutter siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 45 minutter siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 1 time siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 2 timer siden

OL-vinner dømt for storming av Kongressen

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News. Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen.

NRK - 2 timer siden

Drapet i Porsgrunn: Moren til avdøde refser politiet

Moren til 22-åringen som ble drept i Porsgrunn natt til sist mandag, reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp av politiet i forkant av drapet. Det sier morens bistandsavokat Hanne Wold Johansen i Elden Advokatfirma..

NRK - 2 timer siden

Brann i bolig i Halden – evakuerer naboer

Det brenner i en bolig i Halden. Brannvesenet kjørte i 9-tiden tilfeldigvis forbi med en stigebil da de oppdaget flammer ut av et av vinduene på et leilighetsbygg med fem boliger, opplyser politiet til NRK. – Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke brannen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com