NRK > Nyheter

Monday, 15 August, 05:25

NRK - 06 aug 22 kl. 03:45

Advarer mot giftige blåskjell fra Oslofjorden

Det er for tiden ikke trygt å spise blåskjell fra Oslofjorden, advarer Mattilsynet. Advarselen gjelder fram til 12. august, melder Tønsbergs Blad. Målestasjoner i Stor-Oslo, Hvaler, Fredrikstad, Tønsberg, Larvik og Kragerø viser høyt nivå av algegifter. Det samme gjelder Risør, Arendal, Kristiansand, Egersund, Kvitsøy og Fjaler i sør og vest.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslofjorden, Mattilsynet, Tønsbergs Blad, Stor-Oslo, Kragerø, Risør, Fjaler, Anne Brit Haugen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Advarermot , giftige, blåskjellfra , Oslofjorden
NRK - 06 aug 22 kl. 03:45

Advarer mot giftige blåskjell fra Hvaler til Sogn

Det er for tiden ikke trygt å spise blåskjell fra Oslofjorden, advarer Mattilsynet. Advarselen gjelder fram til 12. august, melder Tønsbergs Blad.

NRK - 13 jul 22 kl. 09:49

Fraråder å spise blåskjell

Mattilsynet fraråder å spise blåskjell fra flere steder i Agder. Målinger gjort i Risør, Arendal, Lillesand og Kristiansand viser at blåskjell fra områdene inneholder algegiften DSP, som kan gi kvalme, magesmerter og diaré..

NRK - 14 jul 22 kl. 11:24

Havforskningsinstituttet skal lede stort EU-prosjekt

Havforskningsinstituttet skal lede et stort EU-prosjekt som går ut på å dyrke blåskjell og tare i havvindparker. EU har bestemt seg for å gi prosjektet, som heter Olamur, 84 millioner kroner over fire år. Det er et prosjekt som skal gi bærekraftige løsninger til nye industrier, skriver Havforskningsinstituttet.

NRK - 15 jul 22 kl. 15:23

Fraråder å spise blåskjell

Mattilsynet forlenger rådet om å ikke spise blåskjell fra flere steder i Agder. Målinger gjort i Risør, Arendal, Lillesand og Kristiansand viser at blåskjell i områdene inneholder algegiften DSP, som kan gi kvalme, magesmerter og diaré. Advarselen gjelder til og med fredag neste uke..

NRK - 05 aug 22 kl. 13:03

Advarer mot blåskjell i Vestfold og Telemark

Mattilsynet advarer nå mot å spise blåskjell som er plukka langs kysten av Vestfold og Telemark. Ved de tre målestasjonene i Tønsberg, Larvik og Kragerø er det målt for høyt nivå av algegifter i blåskjellene. Advarselen gjelder fram til fredag 12.

NRK - 11 jun 22 kl. 15:16

10 havørner i Oslofjorden-området

Ikke siden 1880-tallet har det vært flere havørner i Oslofjorden-området. Forskere har registrert fire unger og seks voksne havørner i Oslofjorden-området, skriver Aftenposten. Havørnen kom tilbake til Oslofjorden i 2008, da et par etablerte seg på Håøya ved Drøbaksundet.

Aftenposten - 13 jul 22 kl. 16:35

Planter «blå skoger» for å få livet tilbake i Oslofjorden

I fjor gikk alarmen om at Oslofjorden er i dyp krise. Hva har skjedd siden?.

Klartale - 25 maj 22 kl. 07:00

Kan du å redde et liv?

Tenk deg at du går en tur i skogen. Fuglene kvitrer, og du hører elva suse. Plutselig faller en kvinne om på stien rett foran deg.

NRK - 23 jul 22 kl. 00:31

Fem personer pustet inn giftig gass fra batteribrann i Levanger

Beboerne i et bolighus i Levanger ble fredag kveld evakuert etter et branntilløp i et litiumbatteri. Brannen førte til røyk og giftige gasser. De fem personene pustet inn røyk og fikk behandling av helsepersonell, opplyste politiet like etter klokken 23.

NRK - 27 jul 22 kl. 05:45

– Inneholdt ikke giftige alkoholer

Det var ingen giftige alkoholer i spriten som ble drukket av personene fra Mandal i Lindesnes som ble innlagt ved Sørlandet sykehus, søndag kveld. Det opplyser overlege Knut Erik Hovda ved Ullevål sykehus til Fædrelandsvennen. Søndag kveld ble flere personer lagt inn på Sørlandet sykehus med det sykehuset fryktet var metanolforgiftning.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Krever at Russland gir tilbake atomkraftverk

42 land, blant dem Norge, krever at Russland umiddelbart overlater kontrollen over det okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja til Ukraina. – Utplasseringen av russiske militærstyrker og våpen på atomkraftverkets område er uakseptabelt, står det i en uttalelse fra de 42 landene. Kravet er fremsatt på vegne av EU, samt USA, Storbritannia, Norge, Australia, Japan, New Zealand og en rekke andre land.

NRK - 1 time siden

Tyveri fra gullsmedforretning i Drammen

Politiet har rykket ut etter melding om grovt tyveri i fra en gullsmedforretning i Drammen. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Fra stedet er det observert to biler som har kjørt av gårde.

NRK - 2 timer siden

Tolv skadd i bussulykke i Bulgaria

Tolv barn og voksne ble skadd da en buss fra Serbia kjørte av veien og veltet i ei grøft sør i Bulgaria søndag kveld. Åtte barn og fire voksne ble sendt til sykehus, noen av dem med alvorlige skader, opplyser innenriksdepartementet i Bulgaria. Øvrige som var i bussen ble undersøkt og fikk nødvendig hjelp på stedet.

NRK - 3 timer siden

Økonomisk vekst i Japan etter gjenåpning

Japans økonomi vokste i årets andre kvartal etter at regjeringen hadde fjernet koronabegrensninger på næringslivet. Verdens tredje største økonomi vokste 0,5 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det viste offisiell statistikk som ble lagt fram mandag.

NRK - 3 timer siden

Mopedfører skadd i ulykke i Stavanger

En mann undersøkes av helsepersonell på stedet etter at en moped kjørte av veien i Kvernevik i Stavanger natt til mandag. Ifølge Sør-Vest politidistrikt framstår ulykken på Madla som en singelulykke, der føreren av en moped har kjørt av veien. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 00.

NRK - 4 timer siden

To drept i angrep i Pakistan

To soldater er drept og en såret i et angrep i provinsen Balutsjistan sørvest i Pakistan, opplyser hæren i landet. Den sårede var en offiser som ble truffet under tung skuddveksling med angriperne etter at angrepet deres var slått tilbake. Angriperne ble deretter jaget opp i fjellene, står det i en uttalelse fra hæren søndag.

NRK - 6 timer siden

Beskylder hæren i Burkina Faso for massedrap

To lokale menneskerettighetsgrupper beskylder Burkina Fasos militære for å ha massakrert 40 sivile nord i det voldsherjede landet. Regjeringen avviser anklagen. Kollektivet mot immunitet og stigmatisering (CISC) sier at det ble funnet over 40 bakbundne lik med bind for øynene på veien mellom Taffogo og Bouroum i nord, og at angriperne var militære kledd i svart.

NRK - 7 timer siden

Seks personer til sykehus etter båtkollisjon

Seks personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. – Seks personer fra en av båtene er fraktet til Stavanger Universitetssykehus for behandling.

NRK - 7 timer siden

Alvorlig voldshendelse i Stavanger

Politiet har rykket ut til Hundvåg i Stavanger i forbindelse med en alvorlig voldshendelse. En person behandles for stikkskader og det utføres førstehjelp, opplyser politiet på Twitter..

NRK - 8 timer siden

Hotellgjester får gå inn igjen

Den antatte røyken som ble oppdaget på et hotell på Frogner i Oslo ser ut til å ha vært damp, skriver politiet på Twitter. De opplyser at gjestene får gå inn på hotellet igjen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com