NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 17:33

NRK - 19 aug 21 kl. 10:45

Advarer mot «finfluensere»

Finanstilsynet advarer forbrukere mot å ta råd fra såkalte «finfluensere», påvirkere i sosiale medier som anbefaler investeringer med høy risiko. Slike investeringer omfatter blant annet kjøp av kryptovaluta og vekstaksjer. Målgruppen er ofte unge mennesker med ny interesse for investeringer, skriver Finanstilsynet på sine nettsider. – Mange er med rette bekymret for at dette kan lede forbrukere til å investere i produkter med en risiko som de ikke forstår, ønsker eller har økonomi til å bære, skriver de. Finanstilsynet skriver at uavhengig av hvem som gir råd, bør man ikke foreta investeringen uten selv å forstå risikoen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Finanstilsynet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Advarermot , finfluensere
E24 - 24 jul 21 kl. 08:09

– Nå må vi gjennomgå regulering av finfluensere

Finanstilsynet er bekymret for at stadig flere baserer investeringsbeslutninger på villedende informasjon i sosiale medier. Nå varsler stortingsrepresentant Peter Frølich at justiskomiteen vil se på strengere regulering av finfluensere..

NRK - 24 jul 21 kl. 08:56

Finfluensere kan bli regulert

Finanstilsynet er bekymret over at stadig flere baserer investeringsbeslutninger på informasjon i sosiale medier. Nå varsles det strengere reguleringer av gruppen som kalles finfluensere (begrep satt sammen av ordene «finans» og «influenser»). Det skriver E24..

E24 - 08 aug 21 kl. 21:19

Finfluenseren Kristian (31) hjelper folk på Instagram: – Mange har store økonomiske problemer

Debatten om finfluensere har fått flere til å uttrykke bekymring, og til høsten kan det komme regulering av virksomheten. Men ikke alle kontoer i sosiale medier gir kontroversielle investeringsråd. – Jeg er som Luksusfellen på dugnad, forteller Kristian Skjervold..

NRK - 09 aug 21 kl. 13:47

Politiet advarer mot svindelforsøk

Vest politidistrikt advarer mot pågående svindelforsøk, denne gangen via politiets info-nummer 02800. De advarer mot å gi ut personopplysninger til dem som ringer. Tidligere har flere andre politidistrikter advart mot oppringninger fra det som tilsynelatende er politiets nødnummer.

NRK - 04 maj 21 kl. 05:49

Nord-Korea advarer om koronakrise

Isolerte Nord-Korea advarer befolkningen mot en langvarig kamp mot koronaviruset. Kommunistpartiets offisielle avis, Rodong Sinmun, skriver at det er mange smitteutbrudd rundt i verden og at vaksinering ikke vil løse prblemet..

NRK - 04 maj 21 kl. 23:51

Advarer mot Vipps-svindel

DNB advarer mot falske e-poster som forsøker å lure brukerne av betalingstjenesten Vipps til å gi fra seg konto-informasjon. Mottakeren oppfordres til å trykke på en lenke for å «sikre» Vipps-kontoen. Ta kontakt hvis du kan være lurt, oppfordrer DNB..

NRK - 07 maj 21 kl. 08:39

Advarer om kø på Ring 2

En bil har havnet på siden etter en ulykke ved Griffenfeldts gate på Ring 2 i Oslo, skriver politiet på Twitter. Den kvinnelige føreren behandles av helsepersonell og politiet advarer om kø, opplyser VG..

NRK - 07 maj 21 kl. 09:31

Frykter ny koronabølge i Afrika

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer om en ny koronabølge i Afrika som følge av forsinket vaksinelevering, treg igangsettelse og nye virusvarianter, mekder NTB. – Forsinkelsene i leveringen av vaksinedoser fra Serum Institute i India, øremerket for Afrika, forsinkelsen i igangsettelse av vaksinering og fremvekst av nye varianter betyr at risikoen er svært høy for en ny smittebølge i Afrika, sier WHOs Afrika-leder Matshidiso Moeti. Nye varianter, blant annet fra India og Sør-Afrika, kan utløse en tredje smittebølge på kontinentet, advarer han..

VG - 08 maj 21 kl. 12:40

Advarer Israel: «Vår respons kommer»

Hamas advarer Israels statsminister Benjamin Netanyahu om at nattens kamper ved al-Aqsa moskeen er en «kamp du ikke kan vinne»..

NRK - 10 maj 21 kl. 14:35

Advarer mot kraftig vind i Vestland

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel og advarer mot vindkast på opp mot 30 meter per sekund i ytre og midtre strøk av Vestlandet. Det anbefales å sikre løse gjenstander og å unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. De har blitt utstedt gult farevarsel for mandag kveld for Florø, Bergen, Sauda og Stavanger i fra klokka 17 til midnatt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Haaland scoret

Erling Braut Haaland scoret to ganger i comebacket for Borussia Dortmund etter å ha vært skadet noen uker. Haaland satte inn 2-0 og 3-1 i dagens kamp mot Mainz..

NRK - 2 timer siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 30 minutter siden

Granat i Langesund

Det er funnet en militær granat på en privat adresse i Langesund i Telemark. Granaten er trolig fra 2. verdenskrig, opplyser Sør-Øst Politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Ingen tatt av steinras på fv 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Politiet melder at ingen er tatt av raset, men at det ligger store steiner i veien. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Steinras mellom Odda og Jondal

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Steinras over fylkesvei 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 ved Jondalstunnelen , opplyser Vest Politidistrikt. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 1 time siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 1 time siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 2 timer siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt