NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 18:12

NRK - 24 sep 23 kl. 17:45

Advarer jegere

Mandag starter elgjakta. Skyter du blink, ber forskere deg om å sjekke elgens lunger og lever ekstra nøye. I fjor ble nemlig dvergbendelmark oppdaget for første gang i en elg felt i Stor-Elvdal. Parasitten er en innvollsorm som smitter fra ulv til elg. Nå går forskere fra Innlandet sammen med Veterinærinstituttet og Mattilsynet for å skaffe oversikt over omfanget.
Les mer på NRK


Les mer om:
Stor-Elvdal, Innlandet, Veterinærinstituttet, Mattilsynet, Andrea Miller, Høgskolen, Miller

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Advarer, jegere
Klartale - 26 aug 23 kl. 06:00

I år er det lite ryper i Sør-Norge. Dette kan du jakte på istedenfor

Snart starter sesongen for jakt i Norge. Jegere drar til skogs for å sikre seg noe av skogens delikatesser.Statskog passer på staten Norges eiendommer i skogen og på fjellet.

NRK - 07 jun 23 kl. 01:42

Tre jegere fikk bøter etter ulvejakt

Tre jegere har fått bøter på mellom 12.000 og 15.000 kroner.

NRK - 10 okt 23 kl. 11:36

Fire jegere må reddes i Meråker

Norsk Folkehjelp er på vei til Fjellredningen i Meråker hvor fire jegere trenger hjelp til å komme seg ut av området. – Det er fire jegere som har gått seg helt tomme vi skal hente. De har nok blitt litt overrasket over snømengden, de er kalde og veldig slitne, sier Robert Kulseth i Norsk Folkehjelp til Meråkerposten..

NRK - 21 aug 23 kl. 13:57

To jegere sendt til sykehus etter bjørneangrep i Ljusdal i Sverige

En bjørn har angrepet jegere i Ljusdal i Sverige, og to personer er kjørt til sykehus. Skadeomfanget er uklart, skriver SVT. Fylkesnemnda bekrefter angrepet overfor kanalen.

NRK - 21 aug 23 kl. 15:47

To jegere sendt til sykehus etter bjørneangrep i Sverige

En bjørn har angrepet jegere i Ljusdal i Sverige, og to personer er kjørt til sykehus. En av dem er alvorlig skadd, skriver SVT. Fylkesnemnda i Gävleborgs fylke bekrefter angrepet overfor kanalen.

Klartale - 08 sep 23 kl. 13:25

Ung mann ble angrepet av bjørn i Sverige

Mannen ble angrepet i kommunen Mora i Sverige. Det skjedde fredag formiddag. Det er fjerde gang en bjørn går til angrep på kort tid.

VG - Igår: 12:29

Åtte jegere anmeldt for brudd på våpenloven

Åtte jegere blir anmeldt for brudd på våpenloven etter kontroll av hjortejakt..

NRK - 05 jun 23 kl. 13:10

Ulvejegere bøtelagt for uforsvarlig jakt

Et jaktlag på tre lisensjegere har fått bøter etter at en ulvetispe ble felt i Ulvåa-reviret i vinter. Statens Naturoppsyn anmeldte fellinga fordi de mente at jaktutøvelsen var inhuman. Politiet bøtelegger tre av jegerne.

Klartale - 30 jun 23 kl. 08:47

Bjørn ble skutt i Verdal

Bjørnen som ble skutt var på rundt 100 kilo. Det er funnet 15 døde sau og lam i området. Bjørnen har trolig drept dem.

NRK - 19 aug 23 kl. 14:19

Tror kenguru på rømmen er død

Driverne av Den lille dyrehage på Brokelandsheia i Gjerstad, er nå 98 prosent sikre på at kenguruen som rømte fra parken i begynnelsen av juni, er død. – Vi tror at om den hadde vært i live så hadde det vært flere observasjoner på de to og en halv månedene som den nå har vært borte, sier daglig leder Terje Jensen til Aust-Agder Blad. Han oppfordrer jegere, bærplukkere eller andre som ferdes i skogen til å si ifra dersom de finner et kadaver eller rester som kanskje er litt unormale.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland. – Vi ser svært alvorlig på at slike hendelser oppstår. I tillegg til store økonomiske konsekvenser kan de gi utfordringer i driften av kraftsystemet, sier Tore Langset, direktør for Reguleringsmyndigheten for energi (RME) som ligger under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com