NRK > Nyheter

Monday, 15 August, 06:40

NRK - 06 aug 22 kl. 04:39

Abortforbud vedtatt i Indiana

Indiana er den første amerikanske delstaten som vedtar et nytt forbud mot abort, etter høyesterettskjennelsen som avskaffer retten til abort. Begge kamrene i Indianas lovgivende forsamling har vedtatt forbudet, og den nye loven går nå til guvernør Eric Holcomb til undertegning. I representanthuset ble loven vedtatt med 62 mot 38 stemmer, og i senatet med 29 mot 19 stemmer. Loven har unntak for incest, voldtekt og om morens liv er i fare. Etter anmodning fra mange leger, er det også innført unntak når fosteret ikke er levedyktig.
Les mer på NRK


Les mer om:
Indianas, Eric Holcomb, Indiana

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Abortforbud, vedtatti , Indiana
VG - 06 aug 22 kl. 05:00

Indiana har vedtatt forbud mot abort

Dette er den første staten som har vedtatt abortforbud etter Roe mot Wade..

NRK - 24 jun 22 kl. 17:05

Missouri innfører abortforbud

Et flertall i Høyesterett i USA bestemt seg for å la delstatene selv får bestemme om abort skal være lov. I flere delstater kan abort dermed bli forbudt. Missouri er først ut, og innfører abortforbud med umiddelbar virkning..

NRK - 21 jul 22 kl. 03:36

Ny delstat i USA vurderer abortforbud

Lederne i Indianas delstatssenat har foreslått å forby abort med få unntak, Forslaget skal opp til vurdering fra og med mandag. Indiana blir med det en av de første republikansk-ledede delstatene som skal debattere en abortinnstramming etter dommen fra USAs høyesterett som fjernet den føderale retten til abort. Det vil åpnes for unntak i forbudet i tilfeller ved voldtekt, incest eller fare for den gravides liv, ifølge forslaget.

NRK - 20 maj 22 kl. 05:47

Oklahoma vedtok tilnærmet abortforbud

Delstatsforsamlingen i Oklahoma har vedtatt en lov som forbyr abort med noen få unntak, og abortklinikker i delstaten sier de kan måtte stenge når som helst. Av delstatens fire abortklinikker, stengte to av dem dørene allerede da delstatens republikanske guvernør Kevin Stitt godkjente et forbud mot abort etter sjette uke tidligere i mai. Den nye loven forbyr alle aborter - fra dag én i svangerskapet.

NRK - 19 jul 22 kl. 22:21

Abortlege tar opp kampen mot myndighetene

Legen som er under etterforskning etter at hun utførte en abort på en ti år gammel jente, har startet prosessen med å saksøke riksadvokaten i Indiana. Gynekologen Caitlin Bernard har tatt de første skrittene for å gå til injuriesøksmål mot Indianas riksadvokat Todd Rokita. En lov som forbyr alle aborter etter seks uker av svangerskapet trådte i kraft i Ohio i slutten av juni, da USAs høyesterett skrotet den føderale retten til abort etter nesten 50 år.

Klartale - 22 jun 22 kl. 11:02

Senatorer tror de kan få endret våpenlovene i USA

Chris Murphy er senator fra Det demokratiske partiet. Han er en av de som har laget det nye forslaget. Murphy sier dette er det viktigste forslaget om våpenkontroll på nesten 30 år.

Klartale - 24 jun 22 kl. 12:10

Ny lov mot våpen skal stoppe masseskytinger

USA har hatt problemer med masseskytinger lenge. Det har ført til at flere har ønsket strengere lover mot våpen. Natt til fredag ble et forslag stemt for.

NRK - 11 maj 22 kl. 03:27

Mener abortforbud vil skade økonomien

Å frata kvinner retten til fri abort vil koste mye, minke kvinners inntekter og skyve flere barn ut i fattigdom, ifølge USAs finansminister Janet Yellen. – Jeg tror at å fjerne kvinners rett til å ta bestemme når og om de skal ha barn, vil ha veldig skadelig innvirkning på økonomien og sette kvinner tilbake flere tiår, sa hun i Senatet tirsdag. Tilgangen til helsehjelp, inkludert abort, bidro til at flere kvinner kunne delta i arbeidslivet, sa Yellen.

VG - 11 maj 22 kl. 03:33

Yellen: Abortforbud vil være veldig skadelig for USAs økonomi

Å frata kvinner retten til fri abort vil koste mye, minke kvinners inntekter og skyve flere barn ut i fattigdom, ifølge USAs finansminister Janet Yellen..

E24 - 11 maj 22 kl. 06:27

Yellen: Abortforbud vil være veldig skadelig for USAs økonomi

Å frata kvinner retten til fri abort vil koste mye, minke kvinners inntekter og skyve flere barn ut i fattigdom, ifølge USAs finansminister Janet Yellen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 8 timer siden

Fire personer til sykehus etter båtkollisjon

Fire personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. To båter kolliderte, den ene med seks personer i og den andre med én.

NRK - 45 minutter siden

Høy rente på kriselån til SAS

Lånet på 6,7 milliarder kroner som skal holde SAS på vingene gjennom konkursbeskyttelsen, kan ende med pris på nesten 1,6 milliarder kroner. Det viser en en gjenomgang av låneavtalen som Dagens Næringsliv har gjort. Natt til søndag offentliggjorde SAS at det hadde fått tilsagn om et lån på 700 millioner dollar fra amerikanske Apollo Global Management..

NRK - 1 time siden

Krever at Russland gir tilbake atomkraftverk

42 land, blant dem Norge, krever at Russland umiddelbart overlater kontrollen over det okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja til Ukraina. – Utplasseringen av russiske militærstyrker og våpen på atomkraftverkets område er uakseptabelt, står det i en uttalelse fra de 42 landene. Kravet er fremsatt på vegne av EU, samt USA, Storbritannia, Norge, Australia, Japan, New Zealand og en rekke andre land.

NRK - 2 timer siden

Tyveri fra gullsmedforretning i Drammen

Politiet har rykket ut etter melding om grovt tyveri i fra en gullsmedforretning i Drammen. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Fra stedet er det observert to biler som har kjørt av gårde.

NRK - 3 timer siden

Tolv skadd i bussulykke i Bulgaria

Tolv barn og voksne ble skadd da en buss fra Serbia kjørte av veien og veltet i ei grøft sør i Bulgaria søndag kveld. Åtte barn og fire voksne ble sendt til sykehus, noen av dem med alvorlige skader, opplyser innenriksdepartementet i Bulgaria. Øvrige som var i bussen ble undersøkt og fikk nødvendig hjelp på stedet.

NRK - 4 timer siden

Økonomisk vekst i Japan etter gjenåpning

Japans økonomi vokste i årets andre kvartal etter at regjeringen hadde fjernet koronabegrensninger på næringslivet. Verdens tredje største økonomi vokste 0,5 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det viste offisiell statistikk som ble lagt fram mandag.

NRK - 4 timer siden

Mopedfører skadd i ulykke i Stavanger

En mann undersøkes av helsepersonell på stedet etter at en moped kjørte av veien i Kvernevik i Stavanger natt til mandag. Ifølge Sør-Vest politidistrikt framstår ulykken på Madla som en singelulykke, der føreren av en moped har kjørt av veien. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 00.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep i Pakistan

To soldater er drept og en såret i et angrep i provinsen Balutsjistan sørvest i Pakistan, opplyser hæren i landet. Den sårede var en offiser som ble truffet under tung skuddveksling med angriperne etter at angrepet deres var slått tilbake. Angriperne ble deretter jaget opp i fjellene, står det i en uttalelse fra hæren søndag.

NRK - 7 timer siden

Beskylder hæren i Burkina Faso for massedrap

To lokale menneskerettighetsgrupper beskylder Burkina Fasos militære for å ha massakrert 40 sivile nord i det voldsherjede landet. Regjeringen avviser anklagen. Kollektivet mot immunitet og stigmatisering (CISC) sier at det ble funnet over 40 bakbundne lik med bind for øynene på veien mellom Taffogo og Bouroum i nord, og at angriperne var militære kledd i svart.

NRK - 8 timer siden

Seks personer til sykehus etter båtkollisjon

Seks personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. – Seks personer fra en av båtene er fraktet til Stavanger Universitetssykehus for behandling.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com