Klartale > Nyheter

Monday, 27 March, 23:02

Klartale - 01 feb 23 kl. 10:06

Aasland skal få råd for å sikre nok strøm

Terje Aasland er norsk energiminister. Han får en rapport om hvilke behov Norge kan få for strøm i årene fram mot 2050. Der skal regjeringen få råd om hva som bør og hva de må gjøre.Det er behov for mer strøm i Norge, mener Energikommisjonen. De har jobbet med å se på situasjonen for strøm i Norge nå og i framtiden.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Aasland, Norge, Energikommisjonen,  aftenposten

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Aasland, skal, råd, forå , sikre, nok, strøm
Klartale - 20 jan 23 kl. 10:19

Aasland lover ingen endring i strømstøtten

– Vi ønsker å ha en ordning for strømstøtte som er relevant. Og det har vi nå, sier Aasland til nyhetsbyrået NTB. Han er olje- og energiminister fra Arbeiderpartiet (Ap).

Klartale - 14 dec 22 kl. 13:28

Aasland avviser at enkle løsninger kan gi billig strøm

Onsdag ble det kjent at regjeringen vil ha lavere elavgift i vinter. Det gjør at strøm vil koste rundt 6 øre mindre per kilowattime (kWh).Samtidig koster strøm mer enn noen gang før.

Klartale - 01 mar 23 kl. 06:30

Krever at vindmøller rives

Sist torsdag var det 500 dager siden dommen i Høyesterett. Der står det at menneske-rettighetene ble brutt da det ble bygget vindmøller på Fosen i Trøndelag. Årsaken er at de er et hinder for at samer kan drive med rein.

NRK - 27 nov 22 kl. 16:02

Regjeringen ber olje- og gasselskapene fortsette å lete

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier at mulighetene i Barentshavet har forsterket seg i et lengre perspektiv. Han åpner for å lyse ut nye blokker. Regjeringen har en avtale med SV om at 26.

NRK - 02 mar 23 kl. 16:32

Aasland: – Lei meg

Torsdag ettermiddag møter Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap), landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) og sametingspresident Silje Karine Moutka pressen etter at de har hatt et møte. Aasland startet pressekonferansen med å takke sametingspresidenten for et godt møte. – Jeg vil likevel starte med å rette fokus mot parten i denne saken som dette primært dreier seg om, nemlig reindriftssamene på Fosen.

NRK - 18 okt 22 kl. 15:43

Aasland: Bør passe på at tiltak ikke forverrer situasjonen

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier det er naturlig at EU ser på gasstiltak, men kommer med en advarsel. EU-kommisjonen foreslo tirsdag å opprette et kartell for gasskjøp, for å fremforhandle bedre avtaler. Det er naturlig at EU ser på tiltak, sier Aasland.

Klartale - 15 feb 23 kl. 11:53

Skal lage strengere regler for salg av strøm

– Det er et virvar, sier Terje Aasland til Dagbladet Børsen. Han er olje- og energiminister.Aasland sier at regjeringen er klar med nye regler for å rydde opp.

Klartale - 26 feb 23 kl. 09:11

Fryktet storbrann i Kragerø

Flammene spredte seg mellom flere hus i byen Kragerø. Det skjedde lørdag kveld. Folk ble evakuert fra husene i nærheten.

Klartale - 02 mar 23 kl. 16:26

Terje Aasland beklager til samene

Aktivister har demonstrert i en uke. Saken handler om 151 vindturbiner. De ble satt opp på Fosen.

NRK - 28 nov 22 kl. 06:11

Oljeministeren mener norsk sokkel er blitt mer ettertraktet

Norsk sokkel spiller en mye større, viktigere rolle for europeisk energisikkerhet enn noen gang, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Regjeringen har en avtale med SV om ikke å avholde 26. konsesjonsrunde i år.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 6 timer siden

Tips til en skrekkelig påske

Her får du ti gode tips til skumle bøker du kan lese i påsken. «Den lille fremmede» av Sarah WatersSpøkelser hører til i store, britiske herskapshus. Sarah Waters tar oss med til et slikt miljø.

Klartale - 8 timer siden

Sparer vi oss til dårlig helse?

Nordmenn spiste mindre frukt i 2022. Det viser tall fra Opplysnings-kontoret for frukt og grønt (OFG). De mener det kan være flere grunner til det.

Klartale - 9 timer siden

Demonstrerer i gatene på grunn av høye priser

Folk i Kenya protesterte forrige uke. Det ble voldelige mellom demonstrantene og politiet. En student døde.

Klartale - 10 timer siden

Nå skal de diskutere lønn

Lands-organisasjonen (LO) skal diskutere lønn. De diskuterer for arbeidere i 25 forskjellige fagforbund. De møter Næringslivets Hoved-organisasjon (NHO).

Klartale - 10 timer siden

Russisk mann har spionert i Polen

Påtale-myndighetene i Gdansk i Polen har pågrepet enda en russisk mann. Han er mistenkt for spionasje. Ni russere ble nylig siktet for det samme.

Klartale - 14 timer siden

Erna fortsetter som Høyre-leder

62 år gamle Erna Solberg er leder i Høyre. Hun fortsetter med det i to år til. I helga valgte partiet henne igjen.

Klartale - 14 timer siden

Kalvå kan smile hele veien til banken

Anne Kjersti Kalvå driver med langrenn. Denne sesongen har hun vært veldig god. Hun har vunnet flere løp.

Klartale - 14 timer siden

Kjøtt som kan inneholde salmonella har blitt solgt

Kjøtt som kan ha inneholdt salmonella har blitt solgt flere steder. Produktene har blitt solgt over tid.– Det dreier seg om rundt 70 tonn, sier Ingeborg Sveinsdottir til avisa Nationen.

Klartale - 15 timer siden

Demonstrerer mot ny lov

Israels forsvarsminister Yoav Gallant måtte slutte. Det bestemte statsminister Benjamin Netanyahu. Årsaken var at Gallant var kritisk til en lov Netanyahu ville lage.

Klartale - 17 timer siden

Uganda vil ha ny lov mot homofili

For folk fra Uganda har det vært ulovlig å være homofil. Slik at det vært siden kolonitiden. Nå har nasjonal-forsamling lagt fram et nytt forslag, som vil gjøre det enda vanskeligere å være homofil.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com