NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:43

NRK - 25 jun 23 kl. 16:22

AFP: Fem drept i jihadist-angrep i Kenya

Jihadister skal ha drept fem sivile i det nordøstlige Kenya, ifølge politiet. Det skriver AFP..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kenya, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: AFP, Fem, drepti , jihadist-angrepi , Kenya
NRK - 25 jun 23 kl. 16:22

Fem drept i jihadist-angrep i Kenya

Ytterliggående Al-Shabaab-jihadister har drept fem sivile nordøst i Kenya, opplyser øyevitner og en politikilde. De fem ble drept søndag da væpnede menn angrep to landsbyer i Lamu-provinsen i det sørøstlige Kenya, ifølge nyhetsbyrået AFPs kilder. Angriperne brente også hus og ødela personlige gjenstander før de trakk seg tilbake.

NRK - 04 aug 23 kl. 16:00

Flere soldater drept i "jihadist"-angrep i Mali

Fredag ble flere soldater drept i et angrep, som ifølge hæren er gjennomført av en «jihadist»-gruppe. Angrepet skjedde i den nordøstlige Menaka-regionen. Det melder AFP.

NRK - 07 jul 23 kl. 18:46

Tre palestinere drept på Vestbredden

Tre palestinere ble drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden fredag, opplyser palestinske helsemyndigheter. To av dem ble drept da israelske soldater rykket inn i Nablus nord på Vestbredden. Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sto de to bak et angrep mot et israelsk politikjøretøy på Vestbredden tidligere i uka.

Klartale - 23 okt 23 kl. 11:00

Journalister på Gazastripen risikerer livet

Minst 22 journalister har blitt drept siden starten av krigen. Det skriver organisasjonen Committee to protect journalists (CPJ). 16 av dem er drept på Gazastripen.

Klartale - 19 jul 23 kl. 10:39

Nye angrep mot Kyiv og Odesa

Russlands angrep mot Ukraina vil ingen ende ta. Natt til onsdag var det nye angrep mot ukrainske byer. Både hovedstaden Kyiv og Odesa ble truffet av raketter.

Klartale - 11 okt 23 kl. 11:15

Eksperter tror ikke det blir en storkrig

Hamas gikk til angrep på Israel lørdag. Mange fra Israel ble drept. Hamas er de som styrer på Gaza.

NRK - 02 nov 23 kl. 21:18

Gaza: 27 drept i angrep nær FN-skole

Minst 27 personer er drept i et israelsk angrep nær en FN-skole i flyktningleiren Jabalia, ifølge helsedepartementet i Gaza. I tillegg til de 27 drepte, er det også mange skadde etter angrepet, opplyser talsperson Ashraf al-Qudra i helsedepartementet i den Hamas-styrte enklaven torsdag. Nyhetsbyrået AFP har ikke kunnet bekrefte dødstallene, men har opptak som viser flere skadde eller drepte og folk som strømmer til å for å hjelpe de sårede.

NRK - 03 aug 23 kl. 06:12

Omfattende krigsforbrytelser i Sudan, melder Amnesty

Voldtekter mot unge jenter, vilkrlige drap p sivile og mlrette angrep mot sykehus er blant krigsforbrytelsene Amnesty har dokumentert i Sudan. Historien til den 55 r gamle lreren Kodi Abbas illustrerer grusomhetene som finner sted i det nordafrikanske landet: Kona mi og barna mine lp hjemmefra da kamper brt ut i nabolaget mellom Rapid Support Forces og hren. Mine to yngste gutter, seks r gamle Hassan og tte r gamle Ibrahim, og min brors snn Koko p sju, var sm og lp ikke fort nok.

NRK - 31 aug 23 kl. 12:05

Israeler drept i angrep på kontrollpost på Vestbredden

En israeler ble drept og tre soldater skadd da en palestiner ifølge den israelske hæren kjørte inn i en kontrollpost på den okkuperte Vestbredden. Gjerningsmannen ble skutt. En palestinsk varebilsjåfør akselererte mot kontrollposten Maccabim mellom Tel Aviv og Jerusalem og kjørte inn i en gruppe soldater torsdag, opplyser den israelske hæren.

NRK - 07 aug 23 kl. 23:51

Ukraina: Fem drept i russisk angrep i Donetsk

Minst fem mennesker er drept og 31 er såret i et russisk rakettangrep mot byen Pokrovsk i fylket Donetsk, ifølge ukrainske myndigheter. Ifølge Ukrainas innenriksminister Ihor Klymenko traff to raketter et boligområde. Et barn, 19 politibetjenter og fem redningsarbeidere ble ifølge Klymenko såret i et nytt angrep mens de skulle hjelpe ofrene for det første.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 45 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 45 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 45 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com