NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 13:10

NRK - 06 okt 22 kl. 12:14

ABE-reformen borte

Avbyråkratiserings- og effektiviseringsreforma, som vart innført av tidlegare statsminister Erna Solberg, er ikkje lenger omtalt i budsjettdokumenta. Reforma gjekk ut på å krevje at offentleg sektor skulle vise omstillingsevne og -vilje. I budsjetta frå statsminister Solbergs regjeringar medførte den at offentlege verksemder måtte spare inn mellom 0,5 og 0,8 prosent på driftspostane årleg. I årets budsjettdokument er dette kravet ikkje lenger omtalt. Endringa er i tråd med Hurdalsplattforma frå Støre-regjeringa der dei lovar å fjerne ordninga med ABE-kutt.
Les mer på NRK


Les mer om:
Erna Solberg, Solbergs, Hurdalsplattforma, Støre, ABE, Høgre, Tina Bru

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: ABE-reformen, borte
Klartale - 08 jul 22 kl. 08:36

Japans tidligere statsminister ble skutt

Shinzo Abe ble skutt fredag. Han var i Nara-regionen i Japan. Abe er tidligere statsminister i Japan.

Klartale - 08 jul 22 kl. 12:58

Statsledere føler med familien til Shinzo Abe

– Det avskyelige drapet på Shinzo Abe er dypt tragisk. Han var en forsvarer av demokratiet og min venn og kollega gjennom mange år. Det sier Jens Stoltenberg.

NRK - 08 jul 22 kl. 10:15

Solberg om Abe-skyting: – En grusom handling

Høyre-leder Erna Solberg sier hun er rystet over angrepet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe. – Jeg er rystet over å høre om angrepet på Japans tidligere statsminister gjennom mange år. Tilstanden hans er foreløpig kritisk, men vi må håpe på at tilstanden hans blir bedre.

NRK - 09 jul 22 kl. 12:31

Abe-drapet: – Ubestridelige feil

Det ble gjort «ubestridelige feil» i sikkerheten til Japans tidligere statsminister Shinzo Abe. Det sier politisjefen etter at Abe i går ble skutt og drept under et valgkamparrangement. – Jeg tror det ikke kan nektes at det var problemer med vaktholdet og sikkerhetstiltakene for tidligere statsminister Abe, sier Tomoaki Onizuka, lederen for Nara-politiet..

NRK - 25 aug 22 kl. 07:41

Japans politisjef går av som følge av attentatet på Shinzo Abe

Den nasjonale politisjefen i Japan går av for å påta seg ansvaret for attentatet på tidligere statsminister Shinzo Abe, som ble skutt og drept i forrige måned. Abe ble skutt og drept fredag 8. juli da han holdt en valgkamptale i en by i Nara-regionen.

NRK - 22 sep 22 kl. 14:39

Anniken Huitfeldt skal representere Norge i begravelsen til Shinzo Abe

Utenriksminister Anniken Huitfeldt blir Norges representant når Japans tidligere statsminister Shinzo Abe skal begraves 27. september. Anniken Huitfeldt (Ap) vil være i Japan fra 26.

NRK - 08 jul 22 kl. 07:49

Japanske statsministeren: Tilstanden til Abe er svært kritisk

Statsministeren i Japan, Fumio Kishida seier på eit pressemøte at tilstanden til Shinzo Abe er svært kritisk, skriv Reuters. Han seier han ber for at Abe overlever. – Vi kan ikkje akseptere at denne valdelege handlinga skjedde i ein valkamp, seier Kishida.

NRK - 08 jul 22 kl. 14:42

Innrømmer å ha skote Abe

Politiet i Nara i Japan seier dei har funne fleire våpen i heimen til den mistenkte mannen som skaut og drap den tidlegare statsministeren Shinzo Abe. Det melder Reuters. Politiet seier også at våpenet han brukte var heimelaga.

NRK - 08 jul 22 kl. 14:42

Innrømmer å ha skote Shinzo Abe

Mannen som var pågripen for å ha skote og drepe Japans tidlegare statsminister Shinzo Abe har innrømt at han stod bak skytinga. Det melder Reuters. Skyttaren har blitt identifisert som 41 år gamle Yamagami Tetsuya.

NRK - 10 jul 22 kl. 09:25

Abe-drapsmann planla bombe

Tetsuya Yamagami, som er siktet for drapet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe, sier til politiet at han opprinnelig prøvde å lage en bombe, melder DPA. Det kom fram i et nytt avhør med politiet. Politiet ransaket 41-åringens hjem i Nara i Vest-Japan søndag, og konfiskerte våpen som ligner det som ble funnet på åstedet etter at Abe ble skutt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Eksplosjon ved flybase i Russland

Mandag morgen kom det meldinger om en eksplosjon ved eller på flybasen Engels i Saratov-regionen i Russland. Geoverifiserte videoer fra området viser at det har skjedd en eksplosjon i området. Det kan imidlertid ikke slås fast at eksplosjonen har skjedd på flybasen.

NRK - 15 minutter siden

Unio-lederen: Er streikeretten reell?

–Reallønnsveksten vi krevde og forventet i årets tariffoppgjør, er nå bare en illusjon. Prisveksten er langt høyere enn lønnsveksten, sa leder Ragnhild Lied da hun åpnet den årvisse Unio-konferansen på Sundvolden i dag. Med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i salen gikk hun hardt ut mot regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd for å avbryte lærerstreiken tidligere i høst.

NRK - 45 minutter siden

Brann i enebolig i Porsgrunn med fare for spredning

Det er full fyr i en enebolig i Porsgrunn og brannvesenet jobber iherdig med å unngå spredning til garasjen som ligger ca. en meter fra huset. Huseier har bekreftet til politiet at det ikke er personer inne i huset.

NRK - 30 minutter siden

Meldinger om luftangrep mot Ukraina

En talsperson for det ukrainske luftforsvaret sier ifølge Reuters at Russland har satt i gang et nytt missilangrep mot landet. Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder nyhetsbyrået. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 30 minutter siden

Flyalarm i Ukraina

Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder Reuters. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 45 minutter siden

Brann i enebolig i Porsgrunn

Det skal være full fyr i en enebolig i Porsgrunn. Brannvesenet er i gang med å slokke brannen..

NRK - 1 time siden

Bild: Barn skadd i knivangrep i Tyskland

Flere barn skal være skadd i et knivangrep ved en skole sørvest i Tyskland, melder den tyske avisen Bild. Ifølge Bild skal det være snakk om to barn i grunnskolealder som på vei til skolen ble angrepet av en mann. Politiet skal ha pågrepet gjerningsmannen etter at han flyktet inn i et nærliggende bolighus.

NRK - 1 time siden

Innstilt som ny styreleder i FFB

Tidligere næringsminister og helseminister for Høyre, Ansgar Gabrielsen, er etter det NRK kjenner til innstilt som styreleder i Foreningen for barnepalliasjon (FFB). Gabrielsen har sagt ja til å være «arbeidende styreleder» frem til våren, ifølge innstillingen fra valgkomiteen. I forrige uke trakk styreleder Lisbeth Andersen og resten av styret seg.

NRK - 1 time siden

Revolusjonsgarden i Iran: Vil ikke vise nåde

Revolusjonsgarden i Iran sier mandag at sikkerhetsstyrkene ikke vil vise nåde mot det de kaller «opprørere, kjeltringer og terrorister». Det melder nyhetsbyrået Reuters. Siden midten av september har landet opplevd store demonstrasjoner mot regimet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com