NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 09:43

NRK - 25 jan 23 kl. 05:21

ABC-jordmødre starter privat klinikk

Jordmødre fra Ullevål sykehus starter opp et privat fødetilbud, tilsvarende som det som har vært på ABC-klinikken. I går ble det kjent at det populære fødetilbudet blir nedlagt, fordi Oslo universitetssykehus skal spare penger. Den nye, private fødeklinikken på Majorstua skriver på hjemmesiden sin at de starter opp i løpet av året, ifølge Vårt Oslo. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Ullevål, ABC, Oslo, Majorstua, Vårt Oslo, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: ABC-jordmødre, starter, privat, klinikk
NRK - 26 sep 22 kl. 06:53

Kravstore fødende

Jordmødre ved Stavanger universitetssjukehus reagerer på at mange fødende nå kommer med krav til hvilke jordmødre de vil ha, skriver Aftenbladet. Ifølge ønskebrev fra gravide kommer det krav om blant annet at jordmødre ikke skal være over 50 år, være etnisk norsk, og ikke ha hestehale. Avdelingsleder Marit Halonen Christiansen reagerer at det kommer krav om jordmødres utseende, og ikke til hvilken kompetanse de har..

NRK - 08 nov 22 kl. 20:49

ABC-klinikken stenger i helgene

ABC-klinikken, ene fødeavdelingen ved Oslo universitetssykehus (OUS), ser seg nødt til å stenge fødetilbudet i helgene, skriver Aftenposten. Vurderingen kommer av hensyn til medisinsk forsvarlighet. Det er ikke nok jordmødre til å bemanne avdelingen i helgene, ifølge OUS selv.

NRK - 28 jan 23 kl. 18:53

Høyre lunkne til å redde ABC-klinikken

Venstre har i Stortinget bedt regjeringen bevare ABC-klinikken. Høyre vil ikke stille seg bak forslaget. – Det er en farlig vei å gå om Stortinget skal påta seg ansvaret for et godt og trygt fødetilbud.

VG - 18 nov 22 kl. 15:20

Gravid jordmor - et paradoks

Mangelen på jordmødre og fødeplasser fører til en fødselskrise. Nå begynner til og med gravide jordmødre å bli redde for å føde i Norge. Men vi har vi fortsatt en sjanse til å skifte kurs, skriver jordmorstudent Malena Chronholm Bøyesen..

Klartale - 12 nov 22 kl. 06:00

Slike bilder kan du også ta

Verdensrommet kan være vanskelig å forstå. Derfor er det også en egen vitenskap. Den kalles astronomi.

NRK - 31 dec 22 kl. 05:39

Barbara Walters er død

Den amerikanske journalisten og TV-legenden Barbara Walters er død, 93 år gammel, melder ABC News. Hun skapte overskrifter da hun i 1976 ble den første kvinnelige ankerkvinnen på kveldsnyhetene i ABC News. I løpet av en karriere over fem tiår i NBC og senere ABC fikk hun tolv Emmy-priser, blant dem elleve under de mer enn tre tiårene hun var ansatt i ABC.

NRK - 27 jan 23 kl. 13:16

Internasjonal støtte til ABC-klinikken

Nedleggelsen av ABC-klinikken ved Ullevål sykehus vekker oppsikt også i utlandet. De ansatte får støtte fra en europeisk jordmororganisasjon, som har sendt brev både til helseministeren og sykehusdirektøren og ber dem revurdere nedleggelsen. På tirsdag kom beskjeden om at det populære tilbudet for naturlige fødsler blir lagt ned i mars.

Klartale - 26 sep 22 kl. 08:46

Italia valgte ny vei for landet

Partiene til høyre i politikken ser ut til å vinne valget i Italia. I løpet av mandag blir det endelige resultatet klart. Partiet Italias brødre ser ut til å få flest stemmer.

NRK - 10 nov 22 kl. 22:39

Russiske mødre bønnfaller Putin

De siste dagene har det kommet flere videoer på russiske sosiale medier der soldaters mødre, ektefeller og andre pårørende henvender seg til president Putin. Budskapet er at soldatene ikke har fått noe særlig opplæring, våpen eller utstyr. – Hør vår bønn, hjelp slik at våre gutter ikke dør, sier en av kvinnene i en video.

NRK - 25 nov 22 kl. 21:20

Putin til soldatmødre: – Jeg deler deres smerte

Russlands president Vladimir Putin møtte fredag russiske soldatmødre som har mistet sønnene sine i krigen i Ukraina. – Jeg vil at dere skal vite at jeg personlig og hele landets lederskap delere deres smerte, sa Putin til mødrene i forkant av morsdagen som feires i Russland kommende søndag. – Vi forstår at ingenting kan erstatte tapet av en sønn, et barn, sa han videre.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Russisk journalist dømt

Den russiske journalisten Aleksander Nevzorov er dømt til åtte års fengsel for å ha lagd «falske nyheter om den russiske hæren», ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Nevzorov har kritisert krigen i Ukraina. Han forlot Russland like etter at krigen startet og var ikke til stede i rettssalen..

NRK - 15 minutter siden

Flere pågrepet etter Peshawar-terror

Det er foretatt flere pågripelser etter mandagens selvmordsangrep i en moské i Peshawar, opplyser pakistansk politi. Det er ikke kjent hvem som er pågrepet eller hvilken gruppe de eventuelt har tilknytning til, men politisjefen i Peshawar, Ijaz Khan, beskriver pågripelsene som betydelige. Ifølge Khan etterforskes det nå om selvmordsbomberen fikk hjelp fra noen på innsiden da han uforstyrret tok seg inn på det strengt bevoktede området der moskeen ligger.

NRK - 30 minutter siden

Skoleassistent tiltalt for seksuelle overgrep

En 32 år gammel mann som jobbet som skoleassistent på en barneskole i Oslo er tiltalt for seksuelle handlinger mot tre elever. Jentene var i seks til sju års-alderen da overgrepene begynte. Saken går i Oslo tingrett fra onsdag og ut uka..

NRK - 45 minutter siden

Forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand

Det er forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand på grunn av en signalfeil. Både regiontog og lokaltog er rammet. Bane Nor jobber med å rette feilen..

NRK - 45 minutter siden

Helltunnelen stengt

E6 Trondheim - Stjørdal: Helltunnelen stengt i nordgående retning, mot Stjørdal, på grunn av et stanset kjøretøy. Omkjøring skiltet via Fv950..

NRK - 1 time siden

Dr. Phil gir seg etter 25 år

Programleder Phil McGraw gir seg etter 21 sesonger og det populært TV-programmet «Dr. Phil» tas av luften. McGraw har i programmet blant annet gitt råd til kjendiser, foreldre og kjærestepar.

NRK - 1 time siden

El Pais: Spania sender fire til seks stridsvogner til Ukraina

Spania vil sende mellom fire og seks Leopard 2-stridsvogner til Ukraina, opplyser anonyme regjeringskilder til avisen El Pais. Det er ikke kjent når de spanske stridsvognene kan være på plass i Ukraina. Det er tidligere kjent at Spania vil sende stridsvogner til Ukraina, men forsvarsminister Margarita Robles har opplyst at de først må repareres.

NRK - 1 time siden

Radioaktiv kapsel funnen i Australia

Vest i Australia er ein knøttliten radioaktiv kapsel funnen. Det opplyser styresmaktene. Kapselen på 6 gange 8 millimeter falt av ein lastebil under transport, og store leitemannskap har leita etter han over eit stort område.

NRK - 1 time siden

355 norske selskaper konkurs i januar

I årets første måned gikk 355 norske selskaper konkurs. Det er en økning på 60 prosent fra januar i fjor. Det skriver inkassoselskapet Fair Group i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Ung gutt påkjørt på Hasle i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på Økernveien på Hasle. Politiet har fått melding om at en ung gutt er påkjørt. Sjåføren av bilen skal ha kjørt fra stedet.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com