NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 22:42

NRK - 19 jan 23 kl. 09:00

917 fartøy får fangste kongekrabbe i 2023

Fiskeridirektoratet har tildelt kvotefaktorer for 2023 til fartøy registrert med adgang til å delta i fangst av kongekrabbe i kvoteregulert område. 13. januar var 917 fartøy registrert med adgang til å delta i fangst av kongekrabbe i det kvoteregulerte området. Det er fastsatt en totalkvote for 2023 på 2.137 tonn hannkrabber, 120 tonn hunnkrabber og 238 tonn skadede hannkrabber.
Les mer på NRK


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 917, fartøyfår , fangste, kongekrabbei , 2023
NRK - 09 dec 22 kl. 10:12

Svensk statsborger dømt i kongekrabbe-sak

En 46 år gammel svensk statsborger er i Romerike og Glåmdal tingrett dømt til sju måneders fengsel for grovt heleri av 970 kilo ulovlig fanget kongekrabbe. Mannen ble også dømt til å tåle inndragning av 235.000 kroner i utbytte fra straffbar handling, skriver Økokrim i en pressemelding.

NRK - 03 feb 23 kl. 08:08

To sjømateksportører bøtelagt etter eksport av kongekrabbe

To selskaper har fått henholdsvis 4 millioner kroner og 200.000 kroner i bøter etter å ha eksportert kongekrabbe uten at kravene til dokumentasjon var oppfylt. – Av hensyn til riktig tollbehandling og sjømatens sporbarhet er det strenge krav til dokumentasjonen for sjømatens opprinnelse, sier statsadvokat Jens Bachke i Økokrim.

NRK - 28 nov 22 kl. 18:18

Aukar kvoten på kongekrabbe

Regjeringa aukar kvoten på kongekrabbe. Frå neste år blir totalkvoten for hannkrabbar 2,375 tonn, i tråd med råda frå Havforskingsinstituttet. – Kongekrabbe er eit produkt som oppnår svært høg pris i marknaden, og auka fangst av kongekrabbe vil bidra til meir verdiskaping i nord, seier kyst- og fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) til NTB..

NRK - 21 aug 23 kl. 15:57

Nedgang i omsetningen av kongekrabbe

Norges Råfisklag melder at det i løpet av forrige uke ble levert 87,5 tonn kongekrabbe til en verdi på 25 millioner. Det var en nedgang fra uken før, da ble det levert 106 tonn kongekrabbe til verdi 30,2 millioner. Av totalen i uke 33 er 76 tonn tatt av 202 båter i det kvoteregulerte fisket, mens nesten 8 tonn er tatt i det uregulerte fisket av 29 båter.

NRK - 05 apr 23 kl. 08:52

Sterkt kvartal for skrei

Det har vært et sterkt kvartal for skrei, ifølge Norges sjømatråd. For kongekrabben har det vært volumvekst og verdifall. Det ble eksportert skrei til en verdi av 246 millioner kroner i første kvartal.

NRK - 05 jun 23 kl. 15:59

Økt omsetning av kongekrabbe

Norges Råfisklag melder at det i løpet av forrige uke ble det levert over 40 tonn kongekrabbe til verdi på 10,1 millioner. Det er en oppgang fra uken før. I uke 21 ble det levert 32 tonn til en verdi på 7,1 millioner.

NRK - 21 jul 23 kl. 21:21

FN: Uakseptabelt med trusler mot sivile fartøyer i Svartehavet

Trusler mot sivile fartøy i Svartehavet er uakseptable, ifølge FN. Uttalelsen kommer etter at Russland og Ukraina advarer skip om å legge til kai hos fienden. Russland sa fredag at de antar at fartøy som seiler til Ukraina, har våpen om bord.

NRK - 26 aug 23 kl. 08:56

Kina sender fly og fartøy mot Taiwan

Kina har sendt et titalls fly og fartøy mot områder nær Taiwan. Det skjer etter at USA godkjente salg av forsvarsmateriell for en halv milliard dollar til Taiwan. Tawians forsvarsdepartement opplyser at de har oppdaget 32 kinesiske fly og ni fartøy.

NRK - 17 apr 23 kl. 13:52

To hval er skutt så langt denne sesongen

1. april gikk startskuddet for årets hvalfangstsesong. Fiskeribladet skriver at det er ei skute som er gått ut for å fangste hval.

NRK - 26 sep 22 kl. 06:48

Fiskere får 1000 kroner for en kongekrabbe

Norske fiskere opplever rekordhøye priser og tidenes beste år i inntjening. Fiskerne får blant annet rundt tusen kroner per kongekrabbe. – Det blir et sjeldent godt år, på alle måter, sier fisker Hans Petter Rasmussen til iTromsø.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 1 time siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 1 time siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.

NRK - 3 timer siden

Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas vil ikke løslate flere gisler før krigen er over

Hamas vil ikke løslate flere gisler i bytte mot fanger i Israel før krigen i Gaza er over, sier en Hamas-leder til Al Jazeera. Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com