NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:07

NRK - 10 jun 24 kl. 13:05

8 millioner i forelegg for ulovlig eksport av skip til India

Et Stavanger-basert selskap har fått et forelegg på 8 millioner kroner for ulovlig eksport av to skip til India, skriver Økokrim i en pressemelding. Begge skipene har operert som bøyelastere i Nordsjøen i en årrekke. Av kommersielle grunner kan man ikke bruke skipene i Nordsjøen når de er eldre enn 20 år. Skipene fikk derfor ikke forlenget kontraktene sine, og seilte fra norske farvann i mars og juli 2018. Dette var kort tid før de fylte 20 år.
Les mer på NRK


Les mer om:
Stavanger, India, Nordsjøen, Alang, Norge, Maria Bache Dahl

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 8 millioneri , forelegg, for, ulovlig, eksportav , skip, til India
NRK - 03 jul 24 kl. 18:04

Stanser bøtelegging av mindreårige på elsparkesykkel

Riksadvokaten har beordret politiet til å stoppe bøtelegging av personer under 18 år via en app som brukes til å gi ut digitale forelegg og gebyrer. Det bekrefter Oslo-politiet til Avisa Oslo. Politiet vil derfor ikke lenger prioritere å stanse mindreårige med to eller flere på elsparkesykkel i Oslo.

NRK - 10 jun 24 kl. 13:05

Forelegg for ulovlig eksport av to skip til India

Et Stavanger-basert selskap har fått et forelegg på 8 millioner kroner for ulovlig eksport av to skip til India, skriver Økokrim i en pressemelding. Begge skipene har operert som bøyelastere i Nordsjøen i en årrekke. Av kommersielle grunnaer kan man ikke bruke skipene i Nordsjøen når de er eldre enn 20 år.

NRK - 13 apr 24 kl. 08:23

Tok med for mye fisk over grensa: 113.000 kroner i forelegg

Et reisefølge på tur ut av Norge og på vei til Finland har i natt blitt stoppet av tolletaten i Kautokeino. De skal ha hatt med seg 550 kilo med fisk for mye. Dermed fikk de et forelegg på 112.

NRK - 25 apr 24 kl. 14:08

Forstyrret hvalross og fikk forelegg

En tilreisende mann har fått forelegg på 12 500 for å ha forstyrret hvalross på Svalbard. Det melder Sysselmesteren. Mannen overtrådte Svalbardmiljøloven, som bestemmer at all ferdsel på Svalbard skal foregå på en måte som ikke fører til unødig forstyrrelse av dyreliv.

NRK - 28 maj 24 kl. 22:05

Psykiater Finn Skårderud har vedtatt forelegg for refusjonsbedrageri

Psykiater Finn Skårderud, som har vært siktet for å ha krevd refusjon for flere konsultasjoner som ikke skjedde, har vedtatt en bot på 25.000 kroner. – Vår klient valgte etter en samlet vurdering tidligere i vår å vedta et forelegg for å ha krevd kroner 17.

NRK - 01 jul 24 kl. 07:19

Forelegg for å ha forstyrret isbjørn

To guider i et fransk rederi er ilagt forelegg på 20.000 kroner hver for å ha oppsøkt og forstyrret isbjørn. Det melder Sysselmesteren på Svalbard mandag.

NRK - 14 jun 24 kl. 17:29

Turist krysset norsk-russisk grense ulovlig

Politiet har anmeldt en europeisk turist for å ha krysset den norsk-russiske grensen ulovlig. Mannen i 50-årene krysset fra Norge til Russland og raskt tilbake til Norge igjen. Mannen har fått et forelegg pålydende kroner 12.

NRK - 31 jan 24 kl. 07:18

Styrker innsatsen mot ulovlig droneflyging

Regjeringen vil nå se på hvordan innsatsen mot ulovlig droneflyging kan styrkes. Målet er å bedre hindre kriminalitet utført ved hjelp av droner og regjeringen går nå i gang med å vurdere tiltak. Regjeringen skal blant annet se på om det er handlingsrom for at andre aktører enn politiet kan bidra til å bekjempe ulovlig droneaktivitet.

NRK - 02 feb 24 kl. 17:06

Stor vekst for OBOS-banken i fjor

Det melder banken selv i en pressemelding. OBOS-banken fikk et resultat før skatt på 496 millioner kroner i 2023, opp fra 342 millioner kroner året før. Netto renteinntekter landet på 811 millioner kroner, opp fra 562 millioner kroner i 2022.

NRK - 13 maj 24 kl. 09:00

Regjeringen med 250 millioner til helsevesen i Nord-Norge

Nå lover regjeringen 250 millioner kroner ekstra til Helse Nord. Pengene er satt av i revidert budsjett, som legges fram tirsdag. – Velferdsstaten skal være vår aller beste helseforsikring, og da må folk uansett om det er i by eller bygd, nord eller sør eller øst eller vest være trygge på at helsetjenestene våre er gode.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 45 minutter siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 30 minutter siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 45 minutter siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - 2 timer siden

HRW: Barn fengslet og mishandlet i El Salvador

Mer enn 1000 mindreårige er blitt fengslet under El Salvadors unntakstilstand. Mange blir pågrepet nærmest tilfeldig, ifølge Human Rights Watch (HRW). Barn er blitt dømt til flere års års fengsel, som oftest for svært uspesifikke lovbrudd og på bakgrunn av vitnemål fra politifolk som ikke kan bekreftes fra annet hold, ifølge organisasjonen.

NRK - 2 timer siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militanter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com