NRK > Nyheter

Tuesday, 29 November, 22:03

NRK - 25 maj 22 kl. 10:50

76 båtflyktninger savnet utenfor Tunisia

76 personer er savnet etter at en overfylt båt med migranter sank utenfor Tunisia onsdag, opplyser tjenestemenn til Reuters. Den internasjonale organisasjonen for migranter sier at båten, som dro fra Zawara i Libya, sank utenfor kysten av Tunisia. 24 personer skal ha blitt reddet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tunisia, Reuters, Zawara, Libya

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 76 båtflyktninger, savnet, utenfor, Tunisia
Klartale - 26 jul 22 kl. 07:24

Folket i Tunisia stemmer over ny grunnlov

Folke-avstemningen for ny grunnlov i Tunisia stengte klokka 22 mandag. Hvis det blir ny grunnlov vil president Kais Saied få nesten ubegrenset makt. Han vil kunne utnevne regjeringer uten å bry seg om avstemninger i nasjonalforsamlingen.

VG - 26 nov 22 kl. 12:58

Tunisia tapte – hjelpende hånd til Danmark

(Tunisia – Australia 0–1) Australia overrasket ved å slå Tunisia. Det gjør at det lover godt for dansk avansement i VM..

Aftenposten - 26 nov 22 kl. 12:58

Tunisia tapte – hjelpende hånd til Danmark

(Tunisia – Australia 0–1) Australia overrasket ved å slå Tunisia. Det gjør at det lover godt for dansk avansement i VM..

NRK - 21 mar 22 kl. 00:12

25 funnet døde, 35 savnet etter forlis

25 mennesker er funnet døde, og det er frykt for at ytterligere 35 mennesker skal ha druknet etter at en båt med migranter forliste utenfor kysten av Tunisia i helgen, melder FNs organisasjon for migrasjon (IOM). Båten som forliste skal ha hatt til sammen 60 flyktninger og migranter om bord, de fleste fra Syria og Tunisia, melder Reuters..

NRK - 09 apr 22 kl. 20:26

Tunisia: Seks barn druknet

Likene av seks barn, seks kvinner og én mann er hentet opp av sjøen utenfor Tunisia etter at båtene deres kantret på vei til Italia, ifølge justismyndighetene, skriver NTB. Migrantene kom alle fra land sør for Sahara, og de forlot det nordafrikanske landet i to båter, opplyser Mourad Turki, talsmann for en domstol i havnebyen Sfax. Redningsmannskaper hentet 37 mennesker opp fra vannet fredag og lørdag, men et titall er fortsatt ikke gjort rede for, sier Turki lørdag kveld.

NRK - 16 apr 22 kl. 12:11

Tunisia: Tankskip med diesel gått ned

Et skip som fraktet 750 tonn diesel har gått ned i Gabesbukta utenfor kysten av Tunisia, opplyser lokale myndigheter. Skipet fraktet diesel fra Egypt til Malta og gikk ned lørdag, opplyser en talsmann for lokale rettsmyndigheter. – Skipet sank i morges i tunisisk farvann.

NRK - 18 nov 22 kl. 16:39

Halvparten av mindreårige båtflyktninger har rømt fra fransk mottakssenter

Over halvparten av de mindreårige båtflyktninger som ble satt i land i den franske havnebyen Toulon, har rømt fra mottakssentrene, opplyser myndighetene. Regionsrådet i Var sier at det var 44 mindreårige uten følge i gruppen på 234 som forrige fredag ble sluppet i land fra det norskregistrerte hjelpefartøyet Ocean Viking. Nå er 26 av dem forsvunnet.

NRK - 05 mar 22 kl. 22:41

16 dømt til døden i Tunisia

I Tunisia har 16 mennesker blitt dømt til døden av en domstol i forbindelse med et angrep i byen Ben Guerdane i 2016. Totalt er 96 personer tiltalt. Sju sivile og 13 medlemmer av Tunisias sikkerhetsstyrker ble drept i angrepet.

NRK - 06 maj 22 kl. 18:08

Høyesterett forkastet anke fra mor som rømte utenlands med datter

En mor i slutten av 30-årene er dømt til ett år og to måneders fengsel etter at hun tok med datteren til Tunisia for å slippe unna barnevernet. Høyesterett har nå sagt siste ord i saken etter at de nylig forkastet kvinnens anke over Gulating lagmannsretts dom fra i fjor der moren ble dømt til ett år og to måneders fengsel. Kvinnen tok i 2017 med sin noen måneder gamle datter etter at barnevernet hadde besluttet omsorgsovertakelse og fosterhjemsplassering.

E24 - 18 maj 22 kl. 14:13

Trippel renteheving i Tunisia

Sentralbanken i Tunisia har hevet renten 0,75 prosentpoeng. Nøkkelrenten ligger nå på 7 prosent, melder Bloomberg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Lege sikta for å utnytta stillinga si til å ha sex

Legen frå Rogaland er sikta for å ha skaffa seg seksuell omgang ved «misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold», noko som kan gi opp til seks års fengsel. Han blei varetektsfengsla i ei veke, men anka fengslinga, i dag har lagmannsretten forkasta anken. Mannen nektar straffskuld, skriv forsvararen hans, Christina Marie Steensnæs Winsor, i ein SMS til NRK.

NRK - 30 minutter siden

61 migrantar redda i Den engelske kanal

Franske styresmakter redda 61 migrantar, enkelte av dei barn, i Den engelske kanal tysdag. Stille sjø har ført til at mange migrantar den seinare tida har prøvd å kome seg over kanalen til Storbritannia i små båtar, melder Reuters. Personane som blei plukka opp skal ha vore frå Afghanistan, India, Iran og Pakistan..

NRK - 45 minutter siden

Journalist skoten og drepen i Colombia

Den colombianske journalisten Wilder Alfredo Cordoba blei skoten og drepen i byen La Union i Colombia tysdag. Han var sjef for ein lokal TV-kanal som var kritisk til dei lokale styresmaktene og den ustabile situasjonen i regionen, ifølge den colombianske organisasjonen for pressefridom. Dei ber styresmaktene undersøke om drapet kan knytast til arbeidet Cordoba gjorde som journalist.

NRK - 1 time siden

Førebur evakuering på Hawaii

Innbyggarar som bur i nærområda til vulkanen Mauna Loa på Hawaii, blir bedne om å gjere seg klare til å evakuere. Utbrotet starta seint søndag kveld lokal tid, og er det første utbrotet på vulkanen på nesten 40 år. Ifølge styresmaktene når lavaen som no blir kasta ut av krateret ei høgde opp mot 60 meter, melder AFP.

NRK - 1 time siden

Frp avslår Christian Eikelands anke

Landsstyret i Frp har i kveld behandlet og avslått ankesaken til tidligere fylkesleder i Agder Frp, Christian Eikeland. Han ble tidligere i høst fratatt sine organisatoriske verv etter at det ble klart at han hadde brukt i underkant av 50.000 kroner av partiets penger til privat bruk.

NRK - 1 time siden

Kvart milliard i minus for Hurtigruten

Hurtigruten fekk eit negativt resultat før skatt på 25,9 millionar euro, som svarar til rundt 268 millionar kroner, i tredje kvartal, melder Bergens Tidende. Selskapet hadde ei omsetning i tredje kvartal på 195 millionar euro, mot 49 millionar euro i same periode i fjor. Hurtigruten seier dei ser fram til 2023 fordi bestillingane no er i ferd med å strøyme inn, skriv avisa..

NRK - 2 timer siden

Siktet for trusler etter å ha skutt med hagle

Politiet har siktet mannen som mandag kveld skal ha truet med våpen og avfyrt skudd i Froland i Agder. Mannen sitter i politiets varetekt inntil videre. Han ble avhørt tirsdag og er siktet for trusler med skytevåpen, skriver Fædrelandsvennen.

NRK - 2 timer siden

Opposisjonen misnøgde med budsjettet

Høgre er kritisk til fleire punkt i budsjettet som SV og regjeringspartia har blitt samde om tysdag. – Det er eit budsjett som tek Noreg i feil retning i skulepolitikken, helsepolitikken og næringspolitikken. Vi må passe oss for å ikkje føre ein politikk som gjer det vanskelegare å løyse dei utfordringane vi står overfor, skriv Høgre-nestleiar Henrik Asheim i ein e-post til NRK.

NRK - 2 timer siden

WWF: Betre budsjett for klima og natur

WWF Verdens naturfond er godt nøgde med at SV blei samde med regjeringa om statsbudsjettet for neste år. Dei meiner forhandlingane har gjeve eit betre resultat for klima og natur: – Dette budsjettet kuttar meir utslepp enn regjeringa opphaveleg foreslo, og det reverserer nesten heile kuttet til skogvern, skriv generalsekretær Karoline Andaur i ein e-post til NRK..

NRK - 2 timer siden

Skattesmell for boligverdi over 10 mill

Budsjettet legger opp til at «dyre» primærboliger skal bli verdsatt til 70 prosent av verdien som formue. Boliger over 10 millioner regnes som dyre, ifølge SV. Endringen betyr at alle som bor i slike boliger blir rikere på papiret når formuesskatten skal beregnes.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com