NRK > Nyheter

Thursday, 23 September, 04:24

NRK - 15 sep 21 kl. 06:44

67 valgt inn for første gang

Etter valget får Stortinget mange nye fjes. Hele 67 av de 169 representantene er valgt inn fast for første gang, skriver NTB. Blant disse er det 19 plasser som i teorien ikke er 100 prosent avgjort, ettersom stemmene fortsatt fintelles. Ved forrige stortingsvalg kom det 68 nye representanter..
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 67 valgt, inn, for, første, gang
NRK - 13 sep 21 kl. 19:32

Erna Solberg blir historisk

Erna Solberg (H) får kanskje ikke noen tredje statsministerperiode. Men hun blir den første på over 100 år som blir valgt inn ni ganger på Stortinget. Helt siden 1989 har Solberg vært valgt inn på Stortinget.

NRK - 06 jun 21 kl. 07:23

Republikaner valgt til ordfører

Mattie Parker er valgt til ny ordfører i Fort Worth i Texas. Dermed fortsetter byen å styres av republikanerne som den eneste av Texas' større byer. Hun vant over demokraten Deborah Peoples, som ville blitt byens første svarte ordfører om hun var blitt valgt.

NRK - 30 aug 21 kl. 14:46

Estland: Presidenten ikke valgt

Selv om det bare var en kandidat da Estlands nasjonalforsamling skulle velge president, ble ikke Alar Karis valgt. Han ble hindret av for mange blanke stemmer. For å bli valgt, måtte Karis sikre seg 68 stemmer blant de 101 folkevalgte.

NRK - 05 jul 21 kl. 07:42

Urfolkskvinne vant valg i Chile

Chiles grunnlovsforasmling har valgt en kvinne fra urfolket mapuchene til sin president. 62 år gamle Elsa Loncón ble valgt med 96 av 155 mulige stemmer. – Jeg takker alle for å ha stemt for en mapuche og kvinne til å endre dette landets historie.

NRK - 26 maj 21 kl. 19:32

Aktivister inn i Exxon Mobil-styret

Minst to klimaaktivister fra selskapet Engine No. 1 er valgt inn i styret til den amerikanske oljeprodusenten Exxon Mobil, melder AFP. Aktivistene ble valgt inn med som mål å utfordre oljegigantens klimastrategi..

NRK - 28 maj 21 kl. 07:02

Jagland valgt inn i NOAS

Thorbjørn Jagland er valgt inn som styremedlem i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS). −Jeg er spesielt glad for at Thorbjørn Jagland nå er blitt med. Hans unike bakgrunn fra norsk politikk og lange erfaring fra stillingen som generalsekretær i Europarådet vil bli av stor betydning i vårt arbeid, sier styreleder Kai Eide..

NRK - 14 sep 21 kl. 00:03

Kvinnerekord på Stortinget

Andelen kvinner med fast plass på Stortinget nærmer seg 50 prosent prosent etter mandagens valg, viser foreløpige tall. Rundt midnatt mandag lå det an til at 79 kvinner og 90 menn blir valgt inn på Stortinget. Det gir en kvinneandel på 46,7 prosent.

NRK - 07 jul 21 kl. 15:03

Löfven valgt til statminister

Mindre enn halvparten av Riksdagen stemte nei. Dermed er Stefan Löfven godkjent som statminister. Nå får han danne regjering.

NRK - 07 jul 21 kl. 15:03

Löfven valgt til statminister igjen

Mindre enn halvparten av Riksdagen stemte nei. 116 stemte ja, 173 stemte nei og 60 stemte blankt. Dermed er Stefan Löfven godkjent som statminister.

NRK - 02 jul 21 kl. 11:43

Aker Solutions valgt som operatør

Oljeservice-selskapet Aker Solutions annonserer at selskapet er blitt valgt som operatør for det såkalte Gorgon-prosjektet utenfor Australia. Kontrakten er ifølge Aker Solutions verdt rundt 7 milliarder kroner. Aker Solutuions skriver i børsmeldingen at selskapet er i avsluttende forhandlinger.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Ubåtverft sender faktura

Frankrikes Naval Group sier verftet kommer til å sende en detaljert kostnadsoversikt til Australia i løpet av de neste ukene. Fakturaen kommer til å inneholde kostnadene det franske verftet forventer at myndighetene i Canberra betaler for å skrote ubåtavtalen..

NRK - 2 timer siden

Passasjersvikt kan gi rutekutt

Bruken av Ruters kollektivtilbud i Oslo og Akerhus falt kraftig under pandemien, og passasjertallene i høst er rundt 70 prosent av normalen. Det kan føre til rutekutt. Nedgangen i kollektivbruken har vedvart, selv om biltrafikken ser ut til å være tilbake som normalt, målt ut fra passeringstall i bomringene og Vegvesenets trafikktellinger, skriver Aftenposten..

NRK - 2 timer siden

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..

NRK - 3 timer siden

Argentina har tilbakebetalt gjeld

Argentina betalte onsdag nærmere 1,9 milliarder dollar av sitt 44 milliarder dollar store lån til Det internasjonale pengefondet (IMF). Det gjeldstyngede søramerikanske landet fikk 44 milliarder av et i alt 56 milliarder dollar stort lån fra IMF..

NRK - 3 timer siden

799 nye koronasmittede

Det siste døgnet er det registrert 799 koronasmittede i Norge. Det er 170 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 737 koronasmittede per dag.

NRK - 4 timer siden

Mann pågrepet med kniv

En mann ble onsdag kveld pågrepet etter å ha vist frem en kniv i en butikk på Carl Bernes plass i Oslo. Mannen ble pågrepet uten dramatikk. Ingen personer er skadd, melder politiet i Oslo..

NRK - 5 timer siden

Oppgang på børsen i USA

Børsen i i New York endte opp onsdag etter at den gjeldstyngede kinesiske eiendomsgiganten Evergrande forsikret markedet om at gjelda ikke blir misligholdt. Dow Jones-indeksen var onsdag opp 1 prosent, i likhet med den bredere S&P-indeksen og teknologitunge Nasdaq..

NRK - 5 timer siden

Elleve menn dømt i Marokko

Elleve menn er dømt til 20 år i fengsel hver for sin rolle i bortføringen og gruppevoldtekten av en tenåring i Marokko. Khadija Okkarou, som da var 17, gikk offentlig ut og fortalte om voldtekten i 2018. Hun sa hun ble bortført og holdt fanget i to måneder av en gjeng som voldtok og torturerte henne..

NRK - 6 timer siden

Ny ordfører i Bergen

Rune Bakervik (Ap) ble insatt som ny ordfører i Bergen under bystyremøte i Bergen onsdag kveld. Han ble valgt for resten av valgperioden 2019-2023. – Jeg skal gjøre mitt beste, og jobbe for Bergen hver dag, sa han fra talerstolen.

NRK - 6 timer siden

VG: Snart lettere å reise ut av EU

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier til VG at han tror det snart vil være enklere å reise mellom land for fullvaksinerte. Etterhvert som flere lands koronasertifikater blir kompatible med den europeiske løsningen, vil det gjøre langturene enklere. Tirsdag ble koronapassene for Albania, Færøyene, Marokko og Panama koblet opp til EUs løsning.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt