NRK > Nyheter

Sunday, 10 December, 23:38

NRK - 30 jun 23 kl. 05:30

667 arrestert i Frankrike etter ny natt med opptøyer

667 mennesker er natt til fredag arrestert i flere franske byer etter en tredje natt med voldelige demonstrasjoner mot politivold. Tallet oppgis av innenriksminister Gérald Darmanin, skriver avisa Le Monde. Over 40.000 politifolk er utkommandert, men det hindret ikke at det var nye voldshandlinger i flere byer i natt. Ved tretida var det meldt om hærverk, steinkasting, plyndring og ildspåsettelse mot butikker og offentlige kontorer.
Les mer på NRK


Les mer om:
Gérald Darmanin, Le Monde, Pau, Pyreneene, Marseille, Roubaix, Nanterre, Reuters, Frankrike

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 667, arresterti , Frankrike, etterny , nattmed , opptøyer
Klartale - 30 jun 23 kl. 08:45

Derfor brenner Frankrike

Frankrike raser. Natt til fredag var det mer uro. Årsaken er at politiet drepte en 17-åring.

Klartale - 18 apr 23 kl. 06:00

Død og knuste drømmer i Atlanterhavet

Tidlig en morgen i mai 2021 oppdaget noen fiskere en liten båt. Båten kom utenfor kysten av den karibiske øya Tobago. Da de nærmet seg, kjente de lukten av død.

NRK - 19 okt 23 kl. 10:27

Kina: Japansk mann arrestert mistenkt for spionasje

Kina har formelt arrestert en japansk mann som ble arrestert tidligere i år på grunn av anklager om spionasje, bekreftet Tokyos ambassade i Beijing torsdag. – Vi kan bekrefte at den japanske statsborgeren som ble arrestert i mars er arrestert, sa en ambassadetjenestemann i en uttalelse til AFP..

NRK - 08 jun 23 kl. 10:39

Tre barn livstruende skadd etter knivstikking i Frankrike – gjerningsperson arrestert

Tre barn er livstruende skadd, opplyser Reuters. Totalt syv personer, inkludert seks barn, er skadet i knivstikkingen, opplyser sikkerhetskilder til AFP torsdag. Gjerningspersonen ble skutt og arrestert.

NRK - 30 jun 23 kl. 10:13

Krisemøte etter valdslege opptøyar i Frankrike

Den franske regjeringa skal ha krisemøte fredag etter nok ei natt med valdslege demonstrasjonar mot politivald i Frankrike, melder AFP. Statsminister Élisabeth Borne seier regjeringa skal få ei oppdatering på situasjonen på møtet. Natt til fredag blei 667 personar arresterte i opptøyane, og 249 politimenn skal ha blitt skadde i valden, melder AFP..

Aftenposten - 30 jun 23 kl. 08:23

667 personer arrestert i Frankrike i natt

Klartale - 02 maj 23 kl. 07:47

1. mai-markeringen endte med gatekamper i Frankrike

1. mai var det arbeidernes dag. Rundt 800.

NRK - 13 jul 23 kl. 17:12

Frankrike gjør det lettere å returnere stjålet kunst til jødiske eiere

Frankrike har vedtatt en lov som skal gjøre det lettere å returnere kunstverk som ble stjålet av Nazi-Tyskland, til deres jødiske eiere. Loven, som torsdag ble enstemmig vedtatt i begge kamrene i den franske nasjonalforsamlingen, vil tillate tilbakeføring av kunst stjålet under den tyske okkupasjonen av Frankrike, sier kulturminister Rima Abdul Malak. Dette gjelder først og fremst kunst som befinner seg i franske museer.

NRK - 04 jul 23 kl. 09:20

Frankrike har hentet hjem 35 kvinner og barn fra Syria

Frankrike har hentet hjem ti kvinner og 25 barn som ble holdt i fangeleirer for mistenkte jihadister nordøst i Syria, ifølge landets utenriksdepartement. Det er den fjerde slike hjemhentingen Frankrike har gjennomført det siste året. Ved ankomst i Frankrike ble de mindreårige tatt hånd om av barnevernet, mens de voksne skal tas hånd om av rettsvesenet, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

NRK - 10 maj 23 kl. 20:45

Parti i Pakistan: Tidligere minister arrestert

Den tidligere pakistanske informasjonsministeren i Imran Khans regjering, Fawad Chaudry, er arrestert, melder partiet PTI på Twitter. Chaudry skal ha blitt arrestert utenfor pakistansk høyesterett. Han ble i januar 2023 arrestert for trusler mot den pakistanske valgkomiteen, men slapp ut mot kausjon..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 1 time siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 1 time siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 4 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.

NRK - 2 timer siden

Hus overtent i Valldal på Sunnmøre

Et hus skal være overtent i Valldal i Fjord kommune på Sunnmøre. Det skriver politiet i Møre og Romsdal på X. Det skal være en mann som bor i huset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com