NRK > Nyheter

Søndag, 13 Juni, 10:52

NRK - 07 mai 21 kl. 12:19

610 millionar kroner til DNS

Den Nationale Scene får over ein halv milliard kroner i revidert statsbudsjett. Pengane skal gå til å modernisere det freda bygget i Bergen. – DNS er i ein forfatning som gjer at den skulle vore rehabilitert for lenge sidan, seier statsminister Erna Solberg (H)..
Les mer på NRK


Les mer om:
Nationale Scene, Bergen, DNS, Erna Solberg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 610, millionar, kroner, til, DNS
NRK - 20 feb. 21 kl. 17:31

Fotballklubb arvar millionar

Fotballklubben Skeid arvar millionar av Leif Hagen, som tente seg rik gjennom pornobransjen. Det skriv Dagsavisen, som erfarer at det skal dreia seg om ein arvesum på 30 millionar kroner til klubben som held til 2. divisjon for menn i norsk fotball..

NRK - 26 mars 21 kl. 05:25

13 millionar for van Gogh-bilde

Eit måleri av den nederlandske kunstnaren Vincent van Gogh blei torsdag seld for 13 millionar euro, opplyser auksjonshuset Sotheby's. Måleriet «Gatebilde i Montmartre» blei måla i 1887. Salssummen svarar til 138 millionar kroner..

NRK - 02 april 21 kl. 21:07

100 millionar vaksinerte i USA

USA har passert målet om gå minst ein dose koronavaksine til over 100 millionar amerikanarar. Det svarar til at om lag 30 prosent av befolkninga i USA har fått fyrste koronavaksinedose. Nesten 58 millionar er fullvaksinerte..

NRK - 03 april 21 kl. 19:05

10 millionar vaksinerte i Tyskland

Helseminister Jens Spahn i Tyskland opplyser at 12 prosent av befolkninga i landet har fått fyrste dose av koronavaksinen. Det svarar til over 10 millionar innbyggarar. Om lag 4,3 millionar har fått andre vaksinedose og er fullvaksinerte..

NRK - 17 mai 21 kl. 18:44

USA deler ut vaksinar

USA vil dela 20 millionar ekstra vaksinedosar med verda dei neste seks vekene, opplyser Det kvite hus. Til saman vil USA eksportera 80 millionar vaksinedosar dei neste seks vekene. Frå før har USA lova å dela 60 millionar AstraZeneca-dosar.

NRK - 25 mars 21 kl. 05:00

30 millionar smitta i USA

USA har passert 30 millionar smittetilfelle, viser tal frå Johns Hopkins-universitetet. Det er under tre månader sidan landet passerte 20 millionar. Talet på koronadøde er oppe i 545.

NRK - 07 mai 21 kl. 12:02

3,2 milliardar til idrettsformål

Regjeringa har fordelt 3 230 millionar kroner i spelemidlar til idrettsformål i 2021. Beløpet er 369 millionar kroner høgare enn i fjor, opplyser Kulturdepartementet i ein pressemelding. Tildelinga av spelemidlar i år er den høgste nokon gong..

NRK - 19 mai 21 kl. 14:36

Overskot for Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap har hatt eit godt resultat i første kvartal, trass i pandemien, skriv dei i ei pressemelding. Resultatet til selskapet før skattekostnad første kvartal blei 1087 millionar kroner, medan tilsvarande periode i fjor viste eit underskot på 2742 millionar kroner..

NRK - 11 mai 21 kl. 13:07

Skredramma kan få 125 mill. ekstra

Regjeringa foreslår å gi Gjerdrum, som i romjula vart ramma av eit stort jordskred som kravde ti menneskeliv, 125 millionar kroner meir. Beløpet skal kompensere kommunen for meirkostnader i samband med skredet. – Gjerdrum kommune står i ein vanskeleg situasjon, og det skulle berre mangle at staten stiller opp.

NRK - 20 mai 21 kl. 17:49

Noreg trappar opp støtta til Gaza

Noreg aukar den humanitære støtta til den palestinske sivilbefolkninga med 30 millionar kroner. Pengane blir løyva gjennom FN og humanitære organisasjonar, og kjem i tillegg til dei 71 millionar kronene som allereie er løyva til palestinarane i 2021. Ekstraløyvinga skal gå til å gi barn vern, til helsehjelp, husly, mat, vatn og sanitære forhold.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Håpefull Putin foran Biden-møte

Russlands president Vladimir Putin skal møte USAs president Joe Biden førstkommende onsdag. Putin sier at målet er å gjenoppbygge landenes forhold, samt å «etablere direkte dialog». Han håper også å skape «funksjonelle mekanismer i områder som representerer felles interesser».

NRK - 15 minutter siden

19 nye smittede i Oslo

I løpet av det siste døgnet er det registrert 19 nye tilfeller av covid-19 i hovedstaden. Det er 32 under snittet de sju foregående dagene. Forrige søndag ble det meldt om 45 nye smittetilfeller i Oslo..

NRK - 30 minutter siden

Skjermstøy hjelper dyslektikere

Med rett nivå av støy på skjermen øker både leseforståelsen og hukommelsen for barn med lese- og skrivevansker, viser en ny studie fra Høgskulen på Vestlandet. Mekanismen som gjør at støy på skjerm eller i lydopptak bedrer hukommelse og forståelse, kalles stokastisk resonans og forsterker et ellers svakt signal. – Potensialet er enormt.

NRK - 1 time siden

Eriksen: – Jeg har det fint

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29), som lørdag falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland, har sendt en beskjed til sine lagkamerater i Italia. Eriksen, som spiller for Inter Milan i Serie A, sendte en beskjed fra sykesengen i lagkameratenes gruppechat i appen Whatsapp. Det opplyser Inters klubbdirektør Giuseppe Marotta, ifølge danske DR.

NRK - 1 time siden

Eriksen med beskjed fra sykehuset

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29), som lørdag falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland, har sendt en beskjed til sine lagkamerater i Italia. Eriksen, som spiller for Inter Milan i Serie A, sendte en beskjed fra sykesengen i lagkameratenes gruppechat i appen Whatsapp. Det opplyser Inters klubbdirektør Giuseppe Marotta, ifølge danske DR.

NRK - 1 time siden

Frykt for smittebølge i Afrika

Det er nå frykt for en tredje smittebølge over det afrikanske kontinentet. Vaksineleveranser til Afrika har nylig nær stoppet opp, og kontinentet lider av det som Verdens helseorganisasjon (WHO) omtaler som alvorlig vaksinemangel. Afrika har kun distribuert 31 millioner vaksiner til befolkningen på totalt 1,3 milliarder.

NRK - 3 timer siden

12 døde i gasseksplosjon i Kina

Et markedsområde i den kinesiske byen Shiyan ble søndag rammet av en større gasseksplosjon. En bygning kollapset som følge av eksplosjonen. Minst 12 personer mistet livet og 37 personer er alvorlig skadd, ifølge nyhetsbyrået DPA..

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta på Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget på de to er ukjent, og de er kjørt til sykehus i Kristiansand.

NRK - 1 time siden

To skadd i utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta i Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget er ukjent, og Spesialenheten er koblet inn..

NRK - 1 time siden

Økt bruk av sosiale medier

Bruken av sosiale medier er blitt forsterket under pandemien, viser nye studier. Unge personer har delt mer om seg selv på nett det siste året, noe som er en uheldig utvikling, mener forsker Petter Bae Brandtzæg ved Universitetet i Oslo (UiO). – Alle er i samme båt nå.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt