NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 01:29

NRK - 21 sep 22 kl. 16:21

Jernbanefolk forlater Arbeiderpartiet

Misnøyen med Aps jernbanepolitikk skal være så stor at både jernbaneansatte og tillitsvalgte har begynt å melde seg ut av partiet. Tidligere forbundssekretær i Norsk Jernbaneforbund, Arne Drabløs, sier til Fri Fagbevegelse at anslagvis mellom 200 og 400 jernbanefolk har meldt seg ut av partiet. Årsaken skal være at de mener at Ap fører en høyrepolitikk i jernbanespørsmålet og at den reverseringen som LO-forbundene lovte at en rødgrønn regjering ville være garantist for, ikke har funnet sted. Flere sentrale jernbanefolk og Ap-medlemmer har forlatt partiet, som blant annet hovedverneombudet i Spordrift AS, Jan Remi Hæger; leder av konduktørforeningen i Drammen, Nils Slette; tidligere leder av Ski Ap, Harald Teigen og hovedverneombud Lise-Lotte Solum i Vy. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Aps, Norsk Jernbaneforbund, Drabløs, Fri Fagbevegelse, Ap, LO, Spordrift AS, Remi Hæger, Drammen, Slette, Ski Ap, Teigen, Lise-Lotte Solum, Vy, NTB, Arbeiderpartiet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Jernbanefolk, forlater, Arbeiderpartiet
NRK - 22 jun 22 kl. 06:50

Italias utenriksminister danner nytt parti

Italias utenriksminister Luigi Di Maio kunngjorde tirsdag at han forlater partiet Femstjernersbevegelsen (M5S), etter flere uker med intern konflikt i partiet. – I dag forlater jeg og mange andre kolleger Femstjernersbevegelsen. Vi forlater det som ikke lenger vil være parlamentets største parti, sa 35-åringen tirsdag kveld.

NRK - 30 aug 22 kl. 05:02

Stadig flere cubanere forlater landet

Antallet cubanere som forlater landet, er nå høyere enn på fire tiår, viser tall fra grensemyndighetene i USA. De aller fleste som forlater Cuba, flyr først til Nicaragua som turister. Derfra setter de kursen langs landeveien nordover i håp om å nå USA.

NRK - 19 maj 22 kl. 13:51

Ap og Sp vil forsterker tiltakene mot kjedemakt

Opposisjon på Stortinget gikk i forrige uke inn for flere forslag om regulering av dagligvarehandelen. Nå ønsker Arbeiderpartiet og Senterpartiet å gå lenger. – De midlertidige forslagene om kjedemakt som opposisjonen gikk ut med forrige uke, vil ikke være tilstrekkelig for å sikre nok konkurranse og lavere priser på dagligvarer.

NRK - 17 maj 22 kl. 09:59

Østlibysk regjering forlater Tripoli

Regjeringen som ble oppnevnt av Libyas nasjonalforsamling oppgir forsøket på å innta Tripoli. I en uttalelse sier de at de «forlater Tripoli for å opprettholde sikkerheten til byens borgere.» Regjeringen, som ledes av Fathi Bashagha, ble oppnevnt av nasjonalforsamlingen i februar.

NRK - 24 jun 22 kl. 20:36

Russiske MGP-vinnere forlater landet og gir ut protestsang

Ravepunk-bandet Little Big, som skulle representere Russland i Eurovision i 2020, har dratt fra landet og gitt ut en sang som er en protest mot krigen. Bandet fikk aldri delta i Eurovision i 2020 på grunn av pandemien. I årets sangkonkurranse ble Russland kastet ut på grunn av angrepet på Ukraina.

VG - 17 jul 22 kl. 15:51

Luksusyacht forlater Norge: – Hadde håpet å være mer anonyme

En av verdens største yachter forlater Norge etter å ha fått mye oppmerksomhet. De hadde håpet å være mer anonyme, opplyser havneinspektøren i Kristiansand..

NRK - 03 aug 22 kl. 13:03

FN-talsperson bedt om å forlate Kongo omgående

Kongo har bedt talspersonen for FNs fredsbevarende styrker i landet (Monusco) om å forlate landet omgående etter «ufine og upassende kommentarer». – Regjeringen vil sette veldig stor pris på om det blir ordnet at Mathias Gillmann forlater kongolesisk territorium så fort som mulig, heter det i et offisielt brev fra Kongos regjering til Monusco, som AFP har fått innsyn i. Det er ikke klart hvilke kommentarer Gillmann skal ha kommet med som regjeringen reagerer på, men en anonym regjeringskilde sier til AFP at Gillmann skal ha sagt til en fransk radiokanal at Monusco ikke har den militære styrken som trengs for å bekjempe den væpnede gruppen M23, som er aktiv øst i Kongo.

VG - 22 aug 22 kl. 09:05

KrF forlater byrådet i Bergen med umiddelbar virkning

Partiet informerte byrådsleder Roger Valhammer (Ap) mandag morgen, om at de forlater byrådet i Bergen med umiddelbar virkning..

NRK - 14 sep 22 kl. 15:33

Dronning Elizabeth forlater Buckingham Palace for siste gang

Kisten med dronning Elizabeth forlater Buckingham Palace og er på vei mot Westminster Hall. Bak kisten, vil hennes barn Charles, Anne, Andrew og Edward, og prins Harry og William gå..

Aftenposten - 26 maj 22 kl. 13:04

Arbeiderpartiet kan si nei til Fornebubanen. Da spørs det om byrådet overlever.

Hvis Arbeiderpartiet sier nei til T-banen til Fornebu, spørs det om Raymond Johansens byråd overlever..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 45 minutter siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..

NRK - 1 time siden

Ni siktet etter Iran-protester i Oslo

Ni personer er siktet etter opptøyene som oppsto under en demonstrasjon utenfor Irans ambassade i Oslo torsdag, skriver VG. – De er siktet for overtredelse av straffeparagraf 184, som er krenkelse av en fremmed stat (ambassaden), sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt. (NTB).

NRK - 1 time siden

Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina. Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

NRK - 4 timer siden

Vil avsløre funn i sjakkdramaet til uka: – Vi er svært nøye

Nettstedet Chess.com, som har utestengt Hans Niemann som klient, har undersøkt jukseanklagene som har preget sjakkverdenen de siste ukene. Nå skriver nettstedet i en pressemelding publisert på Twitter, at de vil dele funnene til uka.

NRK - 3 timer siden

NVE har fått varsel om fleire hendingar mot trafostasjonar

BT skriv laurdag kveld at NVE har fått fleire meldingar om fleire hendingar knytt til trafostasjonar på Vestlandet. Det er mellom anna meldt om skadeverk på trafostasjon i Sandviken, og innbrot på stasjon i Ytre Arna. Avisa skriv vidare at mykje tyder på at hendingane er skadeverk.

NRK - 1 time siden

Rekkehusbrann slukket i Bergen

Brannen i et rekkehus på Bønes i Bergen lørdag kveld er slukket. Hele borekken ble evakuert. To personer fra den brennende boenheten ble hentet ned fra en balkong og evakuert.

NRK - 1 time siden

Nytt drap i Södertälje – voldsspiral, sier politiet

En mann i 40-årene ble lørdag kveld skutt og drept i bydelen Ronna i Södertälje. Svensk politi beskriver utviklingen som en «voldsspiral». Skytingen skjedde i 19.

NRK - 1 time siden

En skadd i knivstikking på Nesodden

En person i 20-årene er fraktet til Ullevål sykehus etter knivstikking på Nesodden utenfor Oslo lørdag kveld. Vedkommende skal ikke være kritisk skadd, opplyser Øst politidistrikt, som melder at de har arrestert en person, mistenkt for knivstikkingen..

NRK - 1 time siden

Lula med valginnspurt i Sao Paulo

Utfordreren til Brasils president, Lula da Silva, benyttet siste dag av valgkampen til å møte velgere i landets største by, Sao Paulo, lørdag. I valget søndag leder Lula foran den sittende president Jair Bolsonaro..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com