VG > Nyheter

Sunday, 02 October, 03:11

VG - 21 sep 22 kl. 11:06

Støre: Putins opptrapping betyr mer lidelse for ukrainere og russere

– Det er svært alvorlig at Russland nå varsler mobilisering av reservestyrker, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en uttalelse til VG..
Les mer på VG


Les mer om:
Russland, Jonas Gahr Støre, VG

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Støre, Putins, opptrapping, betyr, mer, lidelse, for, ukrainereog , russere
NRK - 21 sep 22 kl. 13:43

Huitfeldt: – Alvorlig opptrapping

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) ser på Putins mobilisering av 300.000 reservesoldater med bekymring. – Dette er en alvorlig opptrapping fra russisk side som bare vil lede til ytterligere eskalering og mer ødeleggelse, sier hun til NRK.

VG - 21 sep 22 kl. 11:08

Biden til FN: – En atomkrig kan ikke vinnes

I en tale til FN går Biden skarpt i rette med Putins opptrapping av krigen mot Ukraina. Vestlige ledere mener Putins atomtrusler er et tegn på at Ukraina er i ferd med å vinne krigen..

NRK - 09 maj 22 kl. 11:36

Solberg om Putins tale: – Løfter absurditeten til et nytt nivå

Høyre-leder Erna Solberg mener Vladimir Putin i sin tale mandag kom med påstander som er uten rot i virkeligheten. – Putins tale viser med all tydelighet hvor grunnløs denne krigen er, og den er et bevis på hvordan Putins forvrengte verdensbilde står i sterk kontrast til sannheten. Det er Russland som har angrepet Ukraina, og det er bare Putin som kan stanse krigen, sier Erna Solberg.

NRK - 25 sep 22 kl. 15:31

Truss: – Ikke lytt til Putins falske trusler

Statsminister Liz Truss sier at Storbritannia og allierte ikke må høre på president Vladimir Putins «sabelrasling» etter at han beordret en delvis mobilisering i Ukraina og understreket igjen muligheten for en atomkonflikt. – Vi burde ikke høre på Putins sabelrasling og falske trusler. I stedet må vi fortsette å innføre sanksjoner mot Russland og fortsette å støtte ukrainerne, sier Truss i et CNN-intervju som ble sendt søndag..

NRK - 09 maj 22 kl. 22:47

USA kaller Putins tale «absurd»

President Vladimir Putins påstand om at Russlands invasjon av Ukraina er en defensiv operasjon, er absurd, sier en talsmann for amerikansk UD. – Å kalle dette en defensiv handling er åpenbart absurd, sier Ned Price, ifølge NTB. Han kaller Putins tale på årsdagen for Sovjetunionens seier over Nazi-Tyskland for en fornærmelse mot historien..

VG - 31 aug 22 kl. 09:11

I Norge er strømprisene høye – i Europa er det krig og energikrise

Putins struping av gasstilførselen betyr at energiforbruket i Europa må reduseres. Norge må være med på denne dugnaden. Å motarbeide dette med strømstøtte er å støtte opp under Putins bruk av energieksporten som pressmiddel – hans viktigste virkemiddel for å tvinge Vesten til å la ham vinne krigen mot Ukraina..

NRK - 05 jul 22 kl. 13:15

Oljestreiken: Over halvparten av gasseksporten kan stanse

Den varslede opptrappingen av oljestreiken lørdag kan resultere i tapt oljeproduksjon på 341.000 fat om dagen og en tapt gasseksport på 1.117.

NRK - 05 jul 22 kl. 19:37

Arbeidsministeren har kalt inn partene i oljestreiken

Arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) har kalt inn Norsk olje og gass og Lederne i forbindelse med oljestreiken. Det opplyser Arbeids- og inkluderingsdepartementet til NTB. Arbeidstakerorganisasjonen Lederne tok fra midnatt ut 74 medlemmer ut i streik, noe som medførte at oljefeltene Gudrun, Oseberg Sør og Oseberg Øst ble stengt.

NRK - 05 aug 22 kl. 10:15

Blinken kallar kinesiske militærøvingar betydeleg opptrapping

USAs utanriksminister Antony Blinken meiner Kinas militærøvingar rundt Taiwan er ein overreaksjon og ei betydeleg opptrapping. Blinken sa dette under eit toppmøte i Kambodsjas hovudstad Phnom Penh fredag, melder AP. Kina sette i gang militærøvingar utanfor øya etter at leiaren for Representanthuset, Nancy Pelosi, besøkte Taiwan denne veka.

NRK - 05 sep 22 kl. 12:58

Varsler opptrapping av lærerstreiken

Skolenes landsforbund varsler opptrapping av streiken fra skoledagens begynnelse 12. september. LO-forbundet har per i dag 43 medlemmer i streik i Vestland, og har i dag varslet plassfratredelser for 9 nye medlemmer ved Karasjok skole.

Fler nyheter fra VG

VG - 3 timer siden

Presidentvalget i Brasil: Kan avgjøre regnskogens fremtid

September ble den verste skogbrann-måneden på over ti år i Brasil. På bare tre uker brant et område tilsvarende størrelsen på New York by..

VG - 11 timer siden

Ukraina: Rykker inn i Lyman

Etter harde kamper rundt byen Lyman i Donetsk, sier ukrainske militærkilder at de lørdag rykker inn i byen..

VG - 14 timer siden

Ap-topp: NHO-sjefen har mistet kalkulatoren

Aps parlamentariske leder, Rigmor Aasrud, forsvarer regjeringens 33-milliarders skatteskjerpelse: Hun mener NHO-sjefen har mistet kalkulatoren og at rike lakseoppdrettere har råd til å betale mer skatt..

VG - 21 timer siden

Amnesty: 52 demonstranter er drept i Iran

Til sammen 52 mennesker har måtte bøte med livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker under demonstrasjoner mot regjeringen i Iran, ifølge Amnesty..

VG - Igår: 23:07

Ble drept under prøveeksamen: – Slike angrep vil ikke hindre oss

KABUL (VG) Klasserommet var stappfullt av unge kvinnelige studenter da en selvmordsbomber gikk inn døren. Hendelsen fredag sprer sjokk, sorg og sinne i Afghanistan..

VG - Igår: 20:37

VG ved fronten i Ukraina: Dette er soldatene Putin frykter

MYKOLAJIV (VG) Ved fronten utenfor byen Mykolajiv angriper ukrainske styrker med alt de har av våpen. Soldatene her frykter ikke Russlands annektering. – Vi vil kjempe til slutten, sier soldaten Bohdan (25) til VG..

VG - Igår: 17:20

Støre om Russland-annekteringen: Uten legitimitet

Fredag ettermiddag holder statsminister Jonas Gahr Støre en pressekonferanse om lekkasjene på gassrørledningene i Østersjøen og krigen i Ukraina..

VG - Igår: 14:32

Putins Kreml-seremoni i gang

I Kremlpalasset erklærer president Vladimir Putinat fire russiskokkuperte regioner i Ukraina er blitt en del av Russland. – Dette er viljen til millioner av mennesker, sier han i talen..

VG - Igår: 08:22

Russlands mobilisering: – For å være ærlig, så vil alle dø der

Russiske menn på vei til krigen blir bedt om å ta med tamponger mot kulehull. En tidligere russisk Ukraina-soldat mener at de nye og utrente soldatene blir ført rett i døden..

VG - Igår: 04:23

Orkanen «Ian»: – Som en vill elv på begge sider av huset

FORT MYERS (VG) Ødeleggelsene er katastrofale langs de hardest rammede områdene på Florida-kysten. Nå er «Ian» på vei nordover i USA..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com