VG > Sport

Monday, 26 September, 02:41

VG - 21 sep 22 kl. 12:26

Mahsa Amini (22) døde i moralpolitiets klør

To politibiler kjører opp til butikksenteret. Frykten sprer seg hurtig. Moralpolitiet er på jakt. Kvinner er fritt vilt..
Les mer på VG


Les mer om:
Amini

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mahsa, Amini22 , dødei , moralpolitiets, klør
Klartale - 19 sep 22 kl. 10:27

Kvinne døde etter å ha blitt arrestert

Mahsa Amini var med familien på besøk i Teheran. Teheran er hovedstaden i Iran. Der ble hun arrestert for å ikke følge kleskoden.

Klartale - 22 sep 22 kl. 09:48

Flere demonstranter drept i Iran

Mahsa Amini døde på sykehus i Iran forrige uke. Hun ble arrestert fordi hun ikke hadde hijaben på «riktig». Øyevitner sier hun ble banket opp av politiet.

NRK - I førrgår: 14:47

Iran med trusler mot demonstrantene

Den iranske hæren sier de vil «konfrontere fiender» for å sørge for sikkerheten i landet i det demonstrasjonene etter døden til Mahsa Amini når nye høyder. – Disse desperate handlingene er en del av fiendens onde strategi for å svekke det islamske regimet, heter det i en uttalelse fra den iranske hæren fredag, ifølge Reuters. Over 30 mennesker har hittil mistet livet og flere hundre er pågrepet i voldelige sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter i Iran etter dødsfallet til Mahsa Amini (22).

NRK - 16 sep 22 kl. 19:51

Kvinne død etter å ha blitt arrestert av moralpolitiet i Iran

En 22 år gammel iransk kvinne, som lå i koma etter hun ble arrestert av moralpolitiet i Teheran, døde på sykehus fredag, ifølge iranske medier. Mahsa Amini var med familien på besøk i Teheran da hun ble arrestert av de statlige ordensvaktene som sørger for at den strenge kleskoden for kvinner overholdes. Kleskoden innebærer at alle kvinner, uansett nasjonalitet og religion, dekker til håret og halsen.

NRK - 22 sep 22 kl. 19:59

Irans president nektet å snakke med journalist uten hijab

Irans president Ebrahim Raisi brøt en intervjuavtale med en CNN-journalisten Christiane Amanpour i New York – fordi hun ikke dekket til håret. En av Raisis medarbeidere ba henne dekke til håret før de skulle møtes. – Jeg takket høflig nei.

Klartale - 20 sep 22 kl. 08:39

Huitfeldt vil ta opp dødsfall med Iran

22 år gamle Mahsa Amini døde i Iran lørdag. Ifølge politiet døde hun som følge av hjerteproblemer. Men øyevitner sier hun ble banket opp av politiet.

NRK - I førrgår: 17:17

Journalisten som rapporterte Amini-saken er pågrepet

Den iranske journalisten Nilufar Hamedi, som skrev den første saken om Mahsa Amini (22) som døde i varetekt hos moralpolitiet i Iran, er pågrepet. Hamedi, som er journalist fra avisen Shargh, ble pågrepet torsdag. Avisen skrev at i tillegg til Hamdi, ble ytterligere to andre journalister, en fotograf og en politisk aktivist pågrepet i forbindelse med de pågående demonstrasjonene i landet.

NRK - 20 sep 22 kl. 05:54

Antony Blinken fordømmer drapet av Amini

– Mahsa Amini burde vært i live i dag. I stedet sørger USA og det iranske folket over henne. Vi ber den iranske regjeringen avslutte systematisk forfølgelse av kvinner og tillate fredelige protester, tvitrer USAs utenriksminister Antony Blinken.

NRK - 20 sep 22 kl. 05:54

Antony Blinken: Fordømmer dødsfall i Iran

– Mahsa Amini burde vært i live i dag. I stedet sørger USA og det iranske folket over henne. Vi ber den iranske regjeringen avslutte systematisk forfølgelse av kvinner og tillate fredelige protester, tvitrer USAs utenriksminister Antony Blinken.

NRK - 7 timer siden

EU: Irans håndtering av protestene er uakseptabel

Irans maktbruk mot ikkevoldelige demonstranter er uberettiget og uakseptabel, fastslår EUs utenrikssjef Josep Borrell. Søndag lovet sjefen for det iranske rettsvesenet at myndighetene vil reagere besluttsomt på uroen i landet. – For EU og dets medlemsland, er den omfattende og uproporsjonale bruken av makt mot ikkevoldelige demonstranter, uberettiget og uakseptabel, sier Borrell samme kveld.

Fler nyheter fra VG

VG - 1 time siden

Rekdal uenig med Drillo: Mener Nyland bør beholde plassen

LILLESTRØM (VG) Han stilte seg kritisk og undrende til valget av Ørjan Håskjold Nyland (32) før keeperen slapp inn to mot Slovenia, men etterpå mener Kjetil Rekdal at samme mann bør vokte buret i gruppefinalen mot Serbia..

VG - 4 timer siden

Kommentator mener Danmark kan bli verdensmestere etter ny Frankrike-triumf

(Danmark – Frankrike 2–0, Østerrike – Kroatia 1–3) 62 dager før de møtes i gruppespillet i Qatar-VM, slo Danmark regjerende verdensmester Frankrike for andre gang på tre og en halv måned. Det får en dansk kommentator til å skrive «det forbudte»..

VG - 3 timer siden

Valgprognose: Høyrekoalisjonen vinner i Italia

Høyrekoalisjonen med Giorgia Meloni ser ut til å vinne det italienske valget med mellom 41 og 45 prosent, ifølge målinger..

VG - 3 timer siden

Skal sette inn «menneske-roboter» i Tesla-fabrikkene

Science fiction kom et skritt nærmere i da Elon Musk nylig bestemte seg for å sette inn sine Tesla Bots i bilfabrikkene..

VG - 4 timer siden

Dansk storspill og Eriksen-magi i VM-generalprøven mot Frankrike

(Danmark – Frankrike 2–0, Østerrike – Kroatia 1–3) 62 dager før møtes de i Doha i Qatar-VM, slo Danmark Frankrike for andre gang på et halvt år..

VG - 4 timer siden

Fødte datter etter å ha sluppet ut av russisk fangenskap

I seks måneder satt gravide Mariana Mamonova i russisk krigsfangenskap. Søndag fødte hun en velskapt datter – kun dager etter at hun slapp fri..

VG - 5 timer siden

Kritisk til tilsyn i fengsler: – Styrer seg selv

En advokat og en jusprofessor mener tilsynsordningen for kriminalomsorgen er for dårlig. Nå tar justis- og beredskapsministeren grep..

VG - 6 timer siden

Carlsen om Niemann-dramaet: Kommer ikke til å si alt

Etter å ha slått indiske Arjun Erigaisi i finalen av en ny Champions Chess Tour-turnering, svarte Magnus Carlsen (31) på spørsmål om dramaet rundt ham og den amerikanske tenåringen Hans Niemann (19)..

VG - 6 timer siden

Reddet av «feig» hund i elgangrep

Da elgen gikk til angrep var det hans «feige» hund som reddet mannen fra mer alvorlig skade..

VG - 7 timer siden

Paris Hiltons kostbare hundejakt

Paris Hilton er knust etter at hennes elskede chihuahua Diamond Baby har vært sporløst forsvunnet siden forrige onsdag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com