NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 02:43

NRK - 21 sep 22 kl. 12:11

Latvia: utsteder ikke visum til russere

Latvia står fast på at de ikke kommer til å utstede humanitære eller andre typer visum til russere, heller ikke de som flykter fra oppkallingen av reservister. Det skriver Latvias utenriksminister Edgars Rinkevics på Twitter. Allerede har mange russere begynt å tenke på hvordan man unngår mobiliseringsordren. Direktefly fra Moskva til byer som Istanbul og Tbilisi skal allerede være utsolgt. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Latvias, Edgars Rinkevics, Twitter, Moskva, Istanbul, Tbilisi, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Latvia, utsteder, ikke, visum, til, russere
Klartale - 01 sep 22 kl. 06:25

Latvia bygger gjerde på grensa mot Belarus

Latvia har denne uka valgt å forlenge unntaks-tilstanden på grensa til Belarus. Det er fjerde gang det skjer. Unntaks-tilstanden har vart siden august i fjor.

NRK - 03 sep 22 kl. 08:37

Russland venter på visum for hovedforsamling i FN

Russland sier de ikke har fått innvilget visum for den russiske delegasjonen som skal til FNs hovedforsamling senere i september. I et brev til FNs generalsekretær António Guterres uttrykker Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzia bekymring for situasjonen. – Å utstede visum er vertslandets juridiske plikt, ikke en rettighet eller et privilegium, sier han.

NRK - 19 sep 22 kl. 17:51

Russiske turister får ikke lenger reise til Baltikum

Estland, Latvia og Litauen har som varslet stengt grensene for de aller fleste russere. Beslutningen ble tatt tidligere denne måneden, og mandag trådte innreiseforbudet i kraft i de baltiske landene. – Det er uakseptabelt at folk som støtter krigen, kan reise fritt rundt i verden, sa Litauens innenriksminister Agne Bilotaite.

NRK - 18 aug 22 kl. 03:42

Estlands innreisenekt for russiske turister trår i kraft

Estlands innreisenekt for russiske turister trer i kraft torsdag. Årsaken er Russlands invasjon av Ukraina. Regjeringen i Tallinn kunngjorde tidligere i uka at det ikke lenger vil bli utstedt visum til russere, og at russiske statsborgere med turist-, forretnings-, sport- eller kulturvisum ikke lenger får innreise.

NRK - 01 sep 22 kl. 13:17

Russland raser mot EUs visum-stopp

Kreml kaller det absurd at EU suspenderer visumavtalen med Russland og dermed gjør det vanskeligere for russiske borgere å få innreisepapirer. – Dette er dårlig for russere. Det vil gjøre det vanskelig og ta lengre tid å få visum, sier Kremls talsperson Dmitrij Peskov.

Klartale - 26 sep 22 kl. 13:26

Flere russiske menn har krysset grensen til Norge

På Storskog er det grensekontroll. Det er det eneste stedet folk kan krysse over til Norge fra Russland.Trafikken over Storskog har økt noe de siste dagene.

NRK - 06 jul 22 kl. 02:21

Latvia gjeninnfører obligatorisk militærtjeneste

Latvia gjør militærtjeneste obligatorisk igjen på grunn av Russlands invasjon av Ukraina, sier forsvarsminister Artis Pabriks. – Latvias nåværende militærsystem har nådd sin grense. Samtidig har vi ingen grunn til å tro at Russland vil endre sin framferd, sa Pabriks til journalister tirsdag.

NRK - 11 aug 22 kl. 10:51

Latvia deklarerer Russland som sponsor av terrorisme

Parlamentet i Latvia deklarerte i dag Russland som ein «statleg sponsor av terrorisme». Det skriv nyheitsbyrået AFP. Parlamentet la til at russiske handlingar i Ukraina utgjer eit målretta folkemord mot det ukrainske folket.

NRK - 25 aug 22 kl. 17:57

Latvia fjernet monument fra sovjettiden

Latvia har revet et monument fra sovjettiden som følge av Russlands krigføring i Ukraina. Det skjer til protester fra den russiske minoriteten i landet. Det 79 meter høye betongmonumentet ble reist i hovedstaden Riga i 1985 til minne om seieren over Nazi-Tyskland i andre verdenskrig.

NRK - 17 timer siden

Valglokalene åpnet i Latvia

Valglokalene åpnet lørdag morgen i Latvia til et valg som splitter den store russiske minoriteten i landet. Valgkampen har vært dominert av krigen i Ukraina og økte priser på mat og energi. En sentrum-høyre-koalisjon er ventet å vinne.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Brann i bolighus i Bodø – to til sykehus

To personer er sendt til sykehus etter en brann i en bygning i Bodø. Politiet fikk beskjed om brannen rundt klokken 01.30 natt til søndag, og alle nødetater ble sendt til stedet.

NRK - 45 minutter siden

127 døde i opptøyer på fotballkamp

I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen. Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

NRK - 45 minutter siden

To til sykehus etter bilulykke på Notodden

En bil har kjørt på en lett motorsykkel bakfra på Notodden i Telemark. To personer er sendt til sykehus etter ulykken. – Det framstår som en alvorlig ulykke, tvitrer politiet i Sørøst.

NRK - 45 minutter siden

130 døde i opptøyer på fotballkamp

I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan Stadium i Malang da hjemmesupporterne stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3. Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia.

NRK - 1 time siden

Godtar Bolsonaro å tape valget?

Mange frykter vold og opprør hvis «tropenes Trump» taper presidentvalget i Brasil. Men vil Jair Bolsonaros tilhengere ta til våpen slik Trumps gjorde 6. januar 2021?

NRK - 2 timer siden

Fattige avgjør valget i Brasil søndag

I presidentvalget i Brasil søndag skal landets 33 millioner fattige gå til urnene. Det er de som skal avgjøre, og begge kandidatene frir til dem. Blant de fattigste velgerne, er Andrezas (18).

NRK - 1 time siden

Lula leder på siste måling før valget

De endelige meningsmålingene tyder på at Luiz Inacio Lula da Silva vil gå seirende ut av første valgrunde i Brasil. To meningsmålinger publisert på tampen av presidentvalget i Brasil plasserer den venstreorienterte politikeren innenfor rekkevidde av en ren seier i søndagens første runde. Pollsters Datafolha ga ham 50 prosent av stemmene, sammenlignet med 36 prosent for den høyreekstreme sittende presidenten Jair Bolsonaro.

NRK - 1 time siden

Politiet avsluttet fest med 150 i Orkland

Politiet i Trøndelag har avsluttet en fest på et samfunnshus i Orkland, der rundt 150 mennesker var samlet. Naboer klaget på mye støy som forstyrret natteroen. Arrangøren hadde ikke søkt om tillatelse til å arrangere festen, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 2 timer siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com