NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 04:50

NRK - 20 sep 22 kl. 10:09

Tre av ti virksomheter får ikke tak i nok arbeidskraft

Nesten 30 prosent av norske bedrifter og offentlige virksomheter sliter med å få tak i arbeidstakere med riktig kompetanse. I rapporten «Fremtidig kompetansebehov – et oppdatert kunnskapsgrunnlag» beskrives situasjonen på arbeidsmarkedet fra og med starten av pandemien i 2020 og til og med i dag. Tall fra Nav viser en arbeidsledighet i Norge på bare 1,7 prosent i juli 2022, det laveste nivået siden 2008. De siste seks årene har det blitt dobbelt så mange virksomheter som rapporterer om stor grad av udekkede kompetansebehov. I 2016 var det 4 prosent som sa de hadde stor grad av kompetansemangel, mens andelen i 2022 er på 8 prosent.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nav, Norge, Sveinung Skule, Direktoratet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Treav ti , virksomheterfår , ikke, taki , nok, arbeidskraft
NRK - 22 jun 22 kl. 11:53

Regjeringen gjør unntak fra utlysningskrav for statlige virksomheter

Statlige virksomheter kan fra 1. juli inngå avtaler om ansettelser med lønnstilskudd i inntil to år, uten at stillingen må lyses ut. Lønnstilskudd er et effektivt verktøy for å få personer som står utenfor arbeidslivet, inn i arbeid – og utlysningsplikten som gjelder for ledige stillinger i staten, kan være et hinder for å bruke lønnstilskudd, skriver regjeringen i en pressemelding onsdag.

NRK - 29 jun 22 kl. 13:45

NSM: Hackerangrepet er rettet mot store virksomheter som tilbyr viktige tjenester

Flere store norske virksomheter har det siste døgnet har vært utsatt for tjenestenektangrep. Dette har ført til at viktige nettsider og nettbaserte tjenester oppleves utilgjengelige, opplyser NSM i en pressemelding. – Angrepene er rettet mot en rekke store norske virksomheter som tilbyr viktige tjenester til befolkningen, sier NSM-direktør Sofie Nystrøm.

NRK - 15 maj 22 kl. 10:02

Stor etterspørsel etter sommervikarer

Hele en av tre reiselivsbedrifter etterspør sommervikarer i år. Næringslivet sier det er krevende å få tak i folk og frykter konsekvensene. Etter to magre år som følge av koronapandemien er det voldsom etterspørsel etter sommervikarer.

NRK - 15 maj 22 kl. 18:44

Stor etterspørsel etter sommervikarer – næringslivet sliter med å skaffe folk

Hele 1 av 3 reiselivsbedrifter etterspør sommervikarer i år. Samtidig sier næringslivet at det er krevende å få tak i folk og frykter konsekvensene. – Sommerjobber er en viktig erfaring for unge som en del av arbeidstreningen og erfaringen de skal ha med seg videre i livet.

Klartale - 15 jun 22 kl. 08:38

Nav tror det blir flere folk uten jobb om kort tid

Det er ventet at du må betale mer i rente i tiden framover. Varer og tjenester skal koste mer. Det gjør at Nav tror flere folk vil mangle en jobb fra høsten av.

NRK - 07 maj 22 kl. 09:36

Enighet i lønnsoppgjøret for miljøvirksomheter

Partene ble sent fredag kveld enige om overenskomst for miljøvirksomheter 2022–24. Partene kom til enighet etter to dager med forhandlinger mellom LO, Fellesforbundet og Norsk Arbeidsmandsforbund på den ene siden, og Maskinentreprenørenes Forbund på den andre siden, skriver Norsk Arbeidsmandsforbund i en pressemelding..

NRK - 24 aug 22 kl. 15:32

Haaland-statue sporlaust borte

Nokon har teke den tre meter høge Haaland-statuen i tre som sto på eit tak i Bryne, melder Jærbladet. Skulpturen er laga i tre av kunstnaren Kjetil Barane, og sto ei kort tid i ei rundkøyring på Bryne. Seinare vart den flytta til eit tak over ei bedrift i nærleiken.

VG - 18 maj 22 kl. 09:04

Nav: Rekordstor mangel på arbeidskraft

Virksomheter over hele landet sliter med å rekruttere folk. Det er ikke nok sykepleiere, snekkere, kokker og IT-programmerere å få tak i..

E24 - 18 maj 22 kl. 09:02

Nav: Rekordstor mangel på arbeidskraft

Virksomheter over hele landet sliter med å rekruttere folk. Det er ikke nok sykepleiere, snekkere, kokker og IT-programmerere å få tak i..

Klartale - 20 sep 22 kl. 12:40

10 ting du må gjøre med huset før vinteren kommer

Folk er flinke til å følge med på huset sitt når det er vår. Men når vinteren kommer er vi mindre ute, og følger mindre med.Derfor bør vi være flinke nå som høsten er her.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Full stans i togtrafikken

All togtrafikk i Norge er stanset natt til søndag. Stansen skyldes en feil på Bane Nors kommunikasjonssystem. – Arbeid på en sentral på Bane Nors operasjonssenter har gått galt, sier pressevakt Dag Svinsås til NTB litt etter klokka 4 natt til søndag.

NRK - 5 minutter siden

All togtrafikk i Norge er stanset.

Stansen skyldes en feil på Bane Nors kommunikasjonssystem. – Arbeid på en sentral på Bane Nors operasjonssenter har gått galt, sier pressevakt Dag Svinsås til NTB litt etter klokka 4 natt til søndag. Bane Nor jobber på spreng med å rette opp feilen, sier han, men vet ikke hvor lang tid det tar før feilen er utbedret.

NRK - 1 time siden

Hus og bil i brann ved Strømmen

Brannvesenet jobber med å slukke brann i en bygning og en bil ved Strømmen natt til søndag. Ingen personer skal ha vært i boligen. Det skal ikke være ytterlige spredningsfare, melder politiet i Øst..

NRK - 2 timer siden

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - 2 timer siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 2 timer siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 2 timer siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 4 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 3 timer siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com