NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 03:51

NRK - 20 sep 22 kl. 09:32

Sveriges sentralbank hever styringsrenten med 1 prosentpoeng

Sveriges Riksbank øker styringsrenten med 1 prosentpoeng slik at den blir liggende på 1,75 prosent. Det er den største rentehevingen siden inflasjonsmålet ble innført i Sverige i 1993, skriver Aftonbladet. Utviklingen i Sverige er den samme som i en rekke andre land, også Norge, der sentralbankene forsøker å stagge den kraftige prisstigningen ved å sette opp styringsrenten. I Sverige ble det i august notert en inflasjon på 9 prosent sammenlignet med ett år tidligere. Det er langt høyere enn Riksbankens mål om en inflasjon på 2 prosent.
Les mer på NRK


Les mer om:
Riksbank, Sverige, Aftonbladet, Norge, Riksbankens, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sveriges sentralbank, hever, styringsrentenmed 1 , prosentpoeng
NRK - 08 jun 22 kl. 17:02

Indias sentralbank hever styringsrenten

Den indiske sentralbanken hever styringsrenten med 0,5 prosentpoeng til 4,9 prosent. Banken hevet også styringsrenten i mai, da med 0,4 prosentpoeng. Dette var den første rentehevingen i landet siden august 2018.

NRK - 22 jul 22 kl. 14:31

Russlands sentralbank setter ned styringsrenten

Russlands sentralbank setter ned styringsrenten til 8 prosent fredag. Det er det laveste rentenivået siden den russiske invasjonen av Ukraina 24. februar.

NRK - 09 sep 22 kl. 08:09

SSB venter at Norges Bank hever styringsrenten til 2,75 prosent i år

Statistisk sentralbyrå (SSB) anslår at Norges Bank kommer til å sette opp styringsrenten med ytterligere 1 prosentpoeng innen utgangen av 2022. – Vi legger til grunn at Norges Bank prioriterer å dempe inflasjonen nå, og dermed setter opp renten til tross for svak vekst i økonomien, sier administrerende direktør i SSB Geir Axelsen. SSB tror at Norges Bank kommer til å sette opp styringsrenten til 2,75 prosent i år: Først med 0,5 prosentpoeng i september, deretter 0,25 prosentpoeng ved de to neste.

NRK - 20 sep 22 kl. 09:32

Sveriges sentralbank øker styringsrenten med 1 prosentpoeng

Sveriges Riksbank øker styringsrenten med 1 prosentpoeng slik at den blir liggende på 1,75 prosent. Utviklingen i Sverige er den samme som i en rekke andre land, også Norge, der sentralbankene forsøker å stagge den kraftige prisstigningen ved å sette opp styringsrenten. I Sverige ble det i august notert en inflasjon på 9 prosent sammenlignet med ett år tidligere.

NRK - I førrgår: 13:15

Storbritannia øker styringsrenten til høyeste nivå siden 2008

Styringsrenten i Storbritannia blir satt opp til 2,25 prosent, det høyeste nivået siden 2008. Bank of England indikerer at landet allerede er i resesjon. Økningen på 0,5 prosentpoeng var mindre enn det markedet hadde belaget seg på, men i tråd med det økonomer og analytikere hadde ventet, skriver Sky News.

NRK - 19 aug 22 kl. 12:24

Norges Bank: Forventninger om økte priser

Både økonomer, næringsliv og folk tror på økte priser framover. I næringslivet har andelen som tror på svekket lønnsomhet, gått opp. Økonomene forventer en prisstigning på varer og tjenester på 4,1 prosent om tolv måneder, opp 0,4 prosentpoeng fra forrige kvartal, ifølge Norges Banks forventningsundersøkelse for tredje kvartal.

NRK - 21 sep 22 kl. 13:14

Fortsatt rekordlav fyllingsgrad i vannmagasinene i Øst- og Sørvest-Norge

Fyllingsgraden i Øst- og Sørvest-Norge var i uke 37 på sitt laveste de siste 20 årene. Nivået totalt i Norge økte 0,7 prosentpoeng fra uken før. I Øst- og Sørvest-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene.

NRK - I førrgår: 14:42

Tyrkia fortsetter å gå mot strømmen og setter ned styringsrenten

Tyrkias sentralbank gjør det motsatte av mange andre land og setter ned styringsrenten, til tross for skyhøy inflasjon. Styringsrenten settes ned 1 prosentpoeng til 12 prosent, melder den tyrkiske sentralbanken torsdag. Rentekuttet er i tråd med president Recep Tayyip Erdogans politikk som belager seg på at høy rente forårsaker høy inflasjon, noe som er det motsatte av politikken som blir ført i mange andre land, der renten blir satt opp for å dempe inflasjonen.

NRK - 19 jun 22 kl. 00:35

Styremedlem i USAs sentralbank støtter nytt stort rentehopp

Styremedlem Christopher Waller i USAs sentralbank sier han vil støtte et stort rentehopp på neste rentemøte i juli. Onsdag kunngjorde Federal Reserve det største rentehoppet i USA på nesten 30 år ved å sette opp styringsrenten med 0,75 prosentpoeng. Hensikten er å få kontroll over inflasjonen.

NRK - 19 aug 22 kl. 16:04

Nordea øker rentene på boliglån

Nordea øker rentene på boliglån og innskudd. Bakgrunnen for rentehevingen er utviklingen i pengemarkedsrentene og Norges Banks økning av styringsrenten 18. august, det skriver Nordea i en pressemelding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - 1 time siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 3 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.

NRK - 3 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Gjøvik

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Gjøvik. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com