NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 01:13

NRK - 20 sep 22 kl. 05:42

Søkjer på nytt om streikefritak

Molde kommune søkjer på nytt om dispensasjon for dei streikande lærarane ved Bekkevoll ungdomsskule. Før helga søkte kommunen om dispensasjon for alle lærarane, men måndag blei det søkt om streikefritak for namngitte lærarar knytt til åttande trinnet. Utdanningsforbundet avslo søknaden for tysdag, men vil etterkvart kome med ei ny avgjerd for resten av veka. Molde kommune grunngir dispensasjonssøknaden med at dei er alvorleg uroa for dei faglege og helsemessige konsekvensane for dei nye elevane som enno ikkje har fått møtt på skulen dette skuleåret..
Les mer på NRK


Les mer om:
Bekkevoll

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Søkjer, nyttom , streikefritak
NRK - 24 sep 22 kl. 00:28

Vestland fylke ber om streikefritak for åtte skoler

Vestland fylke ber om dispensasjon fra lærerstreiken for samtlige lærere ved de åtte videregående skolene som først ble tatt ut i streik. Opplæringsdirektør Bjørn Lyngedal mener følgene av streiken forverrer seg daglig for elevene ved de videregående skolene, skriver Bergens Tidende . – Situasjonen er svært alvorlig nå.

NRK - 22 maj 22 kl. 09:10

Undersøkjer om dødsfall er æresdrap i Sverige

I Sverige er tre personar arresterte etter at ei tenåringsjente blei funne død i ei leilegheit i Nacka utanfor Stockholm denne veka. Svenske medium skriv at politiet først trudde det var sjølvmord, men at dei no undersøkjer om det dreier seg om eit såkalla æresdrap. Til SVT seier Ola Östering i politiet at det vil bli gjort avhøyr av dei arresterte i dag, og analyse av spora i leilegheita..

NRK - 20 jul 22 kl. 19:40

Forsøker å få kontroll på ny brann i London

Rundt 100 brannmenn forsøkjer å sløkkja ein brann i ei bustadblokk i Woolwich aust i London, skriv Sky News. Bebuarar har blitt evakuerte og folk rundt blir bedne om å halda seg vekke frå røyken. Det er ikkje meldt om personskadar, og årsaka til brannen er ukjent.

NRK - 20 aug 22 kl. 02:02

Utøvde vald mot person – politiet søkjer etter fleire mistenkte

Politiet søkjer etter mistenkte etter at fleire personar skal ha utøvd vald mot ein person i Bergen sentrum. Dei forsvann frå staden før politiet kom fram. Politiet fekk meldinga klokka 01.

NRK - 17 maj 22 kl. 11:59

Politiet søker etter mann som stal bil

Politiet søkjer etter ein mann som forsøkte å ta ein bil i Erich Mogensøns vei i Oslo tysdag føremiddag. Dei ber publikum ta kontakt dersom dei ser mannen, som har raudleg skjegg, svart kaps, ryggsekk, olabukse og ei svart t-skjorte. Mannen er sist sett i retning mot Linderud T-bane, opplyser politiet..

NRK - 17 maj 22 kl. 16:10

Naudetatane til Aker Brygge etter at person fall i vatnet

Alle naudetatane har rykka ut til Aker Brygge etter at ein person fall i vatnet, skriv Politiet på Twitter. – Vi har politibåten på staden. Personen er teken opp av vatnet og er medviten.

NRK - 17 maj 22 kl. 16:10

Naudetatane til Aker Brygge – person fall i vatnet

Alle naudetatane har rykka ut til Aker Brygge etter at ein person har falle i vatnet, skriv Politiet på Twitter. – Vi har politibåten på staden. Personen er teken opp av vatnet og er medviten.

NRK - 17 maj 22 kl. 17:14

Statsministeren i Sverige lovar felles Nato-søknad

Den svenske statsministeren Magdalena Andersson seier at Sverige og Finland vil saman søkje om Nato-medlemskap på onsdag, skriv Aftonbladet. Dette seier ho på ei pressekonferanse saman med den finske presidenten, Sauli Niinistö på 17. mai.

NRK - 17 maj 22 kl. 17:14

Sverige og Finland leverer felles Nato-søknad

Den svenske statsministeren Magdalena Andersson seier at Sverige og Finland vil saman søkje om Nato-medlemskap på onsdag, skriv Aftonbladet. Dette seier ho på ei pressekonferanse saman med den finske presidenten, Sauli Niinistö på 17. mai.

NRK - 30 jun 22 kl. 20:31

Vannscooterarar kolliderte - to til sjukehus

To menn i 20-åra er sende til sjukehuset i Ålesund med lettare skadar etter å ha kollidert med vannscooter i Borgundfjorden. På spørsmål om det er mistanke om høg fart, svarar operasjonsleiar Borge Amdam at politiet er på staden og undersøkjer kva som har skjedd. Politiet ønskjer å kome i kontakt med vitne..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 30 minutter siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Ni siktet etter Iran-protester i Oslo

Ni personer er siktet etter opptøyene som oppsto under en demonstrasjon utenfor Irans ambassade i Oslo torsdag, skriver VG. – De er siktet for overtredelse av straffeparagraf 184, som er krenkelse av en fremmed stat (ambassaden), sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt. (NTB).

NRK - 45 minutter siden

Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina. Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

NRK - 3 timer siden

Vil avsløre funn i sjakkdramaet til uka: – Vi er svært nøye

Nettstedet Chess.com, som har utestengt Hans Niemann som klient, har undersøkt jukseanklagene som har preget sjakkverdenen de siste ukene. Nå skriver nettstedet i en pressemelding publisert på Twitter, at de vil dele funnene til uka.

NRK - 2 timer siden

NVE har fått varsel om fleire hendingar mot trafostasjonar

BT skriv laurdag kveld at NVE har fått fleire meldingar om fleire hendingar knytt til trafostasjonar på Vestlandet. Det er mellom anna meldt om skadeverk på trafostasjon i Sandviken, og innbrot på stasjon i Ytre Arna. Avisa skriv vidare at mykje tyder på at hendingane er skadeverk.

NRK - 1 time siden

Rekkehusbrann slukket i Bergen

Brannen i et rekkehus på Bønes i Bergen lørdag kveld er slukket. Hele borekken ble evakuert. To personer fra den brennende boenheten ble hentet ned fra en balkong og evakuert.

NRK - 1 time siden

Nytt drap i Södertälje – voldsspiral, sier politiet

En mann i 40-årene ble lørdag kveld skutt og drept i bydelen Ronna i Södertälje. Svensk politi beskriver utviklingen som en «voldsspiral». Skytingen skjedde i 19.

NRK - 1 time siden

En skadd i knivstikking på Nesodden

En person i 20-årene er fraktet til Ullevål sykehus etter knivstikking på Nesodden utenfor Oslo lørdag kveld. Vedkommende skal ikke være kritisk skadd, opplyser Øst politidistrikt, som melder at de har arrestert en person, mistenkt for knivstikkingen..

NRK - 1 time siden

Lula med valginnspurt i Sao Paulo

Utfordreren til Brasils president, Lula da Silva, benyttet siste dag av valgkampen til å møte velgere i landets største by, Sao Paulo, lørdag. I valget søndag leder Lula foran den sittende president Jair Bolsonaro..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com