NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 01:51

NRK - 19 sep 22 kl. 10:44

Rettssak om Høie-trugslar i to dagar

Mannen i 40-åra frå Stavanger som er sikta for å ha kome med dødstrugslar mot då helseminister Bent Høie, må møte i retten i november. Mannen er tiltalt for å ha kome med dødstrugslar som han ringde inn til politiet og regjeringskontor. Straffelovens paragraf 115, Angrep på dei høgaste statsorgana si verksemd, kan verte straffa med fengsel i inntil ti år. Mannens forsvarar sa til NRK då saka vart kjend at han nektar straffskuld. Rettssaka er sett til heile dagen 1.
Les mer på NRK


Les mer om:
Stavanger, Bent Høie, NRK, Sør-Rogaland, Høie

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rettssakom , Høie-trugslari to , dagar
NRK - 22 jul 22 kl. 21:39

Truande mann pågripen på Galleriet

Politiet har pågripe mannen som kom med trugslar på kjøpesenteret Galleriet i Bergen sentrum. Mannen skal ha kome med trugslar, som gjorde at vektarane på kjøpesenteret valde å kontakta politiet. Vedkomande vart isolert på ein avgrensa del av kjøpesenteret.

NRK - 13 aug 22 kl. 13:57

FBI-agentar utsett for hets etter Mar-a-Lago-ransaking

Etter FBI ransaka tidlegare president Donald Trump sin eigedom Mar-a-Lago i Florida, har FBI starta etterforsking av rekordmange trugslar mot byrået, skriv avisa CNN. Trugslane er retta mot enkelte FBI-agentar og FBI sine eigedommar. Også FBI-agentar som var involvert i ransakinga av Trump sin eigedom har fått trugslar, ifølge ei kjelde til CNN.

NRK - 25 aug 22 kl. 09:25

88.000 i bot for køyring med elsparkesykkel

Ein mann i 40-åra er i Sør-Rogaland tingrett dømt for å ha køyrd elsparkesykkel i rusa tilstand. Hendinga skjedde to dagar etter nye reglar vart innført om nett dette. Ifølgje dommen hadde mannen 1,3 i promille ein halv time etter køyringa.

NRK - 19 jul 22 kl. 18:57

Twitter fikk gjennomslag i rettsstrid

Twitter vant fram med sitt ønske om en fremskyndet rettssak i søksmålet mot Elon Musk da det innledende rettsmøte ble holdt tirsdag. Twitter ba om en rask rettsprosess for at saken ikke skal trekke ut og dermed skade selskapet ytterligere. Dette tok dommerne tok til følge .

NRK - 03 jun 22 kl. 11:57

Ber om 120 dagar i fengsel etter dødsulukke

Aktor Ørjan Ogne la ned påstand om fengsel i 120 dagar, pluss tap av førarkortet, for kvinna som er tiltalt for aktlaust bildrap i Kvinnherad i fjor sommar. Kvinna har erkjent straffskuld for å ha kollidert med ein moped. 18 år gamle Emma Weberg Kaldestad omkom i ulukka.

NRK - 13 jun 22 kl. 14:25

Sian-medlem dømd til 120 dagar i fengsel

Ein mann er i Oslo tingrett dømd til 120 dagar i fengsel for blant anna å ha spraya ei sikkerheitsvakt i fjeset på ein Sian-demonstrasjon i Oslo i fjor. Han er også dømd til å betale 25.000 kroner i erstatning til ein av dei fornærma, skriv Filter Nyheter.

NRK - 24 jun 22 kl. 14:27

Dømt for å ha svindla bestemora si

Ein mann i 20-åra frå Bergen er dømt for å ha overført pengar frå bestemora sin konto, over til sin eigen. Summen er på 330.000 kroner fordelt på ein periode på 11 månadar.

NRK - 04 jul 22 kl. 14:55

Varetektsfengsla i 24 dagar etter skyting

Den drapssikta 22-åringen etter skytinga i København blir varetektsfengsla på lukka psykiatrisk avdeling i 24 dagar. Han er sikta for tre drap og sju drapsforsøk..

NRK - 12 aug 22 kl. 16:44

Britney Spears sin eksmann dømd til fengsel etter bryllaupsstorming

Popstjerna Britney Spears sin eksmann, Jason Alexander (40), er dømd til 128 dagar vilkårsbunde fengsel etter storminga av superstjerna sitt bryllaup, skriv TMZ. Under bryllaupet til Spears (40) og hennar nåverande ektemann Sam Asghari (28) brøyt Alexander seg inn på eigedommen og forstyrra bryllaupet, medan han filma direkte på Instagram. Eksmannen var væpna med kniv, men blei stoppa av sikkerheitsvakter.

NRK - 13 sep 22 kl. 11:02

Dømt til fengselsstraff

Ein 17 år gamal gut er dømt til samfunnsstraff i 100 dagar med ei gjennomføring på fem månader, subsidiært fengsel i 100 dagar for vald og truslar. Aktor Magne Kvalvik bad om 90 dagars samfunnsstraff då saka var oppe i tingretten førre veke. Han meinte at fengsel ikkje ville vere det rette for å få tenåringen på rett spor.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Godtar Bolsonaro å tape valget?

Mange frykter vold og opprør hvis «tropenes Trump» taper presidentvalget i Brasil. Men vil Jair Bolsonaros tilhengere ta til våpen slik Trumps gjorde 6. januar 2021?

NRK - 1 time siden

Fattige avgjør valget i Brasil søndag

I presidentvalget i Brasil søndag skal landets 33 millioner fattige gå til urnene. Det er de som skal avgjøre, og begge kandidatene frir til dem. Blant de fattigste velgerne, er Andrezas (18).

NRK - 15 minutter siden

Lula leder på siste måling før valget

De endelige meningsmålingene tyder på at Luiz Inacio Lula da Silva vil gå seirende ut av første valgrunde i Brasil. To meningsmålinger publisert på tampen av presidentvalget i Brasil plasserer den venstreorienterte politikeren innenfor rekkevidde av en ren seier i søndagens første runde. Pollsters Datafolha ga ham 50 prosent av stemmene, sammenlignet med 36 prosent for den høyreekstreme sittende presidenten Jair Bolsonaro.

NRK - 30 minutter siden

Politiet avsluttet fest med 150 i Orkland

Politiet i Trøndelag har avsluttet en fest på et samfunnshus i Orkland, der rundt 150 mennesker var samlet. Naboer klaget på mye støy som forstyrret natteroen. Arrangøren hadde ikke søkt om tillatelse til å arrangere festen, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 1 time siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..

NRK - 1 time siden

Ni siktet etter Iran-protester i Oslo

Ni personer er siktet etter opptøyene som oppsto under en demonstrasjon utenfor Irans ambassade i Oslo torsdag, skriver VG. – De er siktet for overtredelse av straffeparagraf 184, som er krenkelse av en fremmed stat (ambassaden), sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt. (NTB).

NRK - 1 time siden

Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina. Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

NRK - 4 timer siden

Vil avsløre funn i sjakkdramaet til uka: – Vi er svært nøye

Nettstedet Chess.com, som har utestengt Hans Niemann som klient, har undersøkt jukseanklagene som har preget sjakkverdenen de siste ukene. Nå skriver nettstedet i en pressemelding publisert på Twitter, at de vil dele funnene til uka.

NRK - 3 timer siden

NVE har fått varsel om fleire hendingar mot trafostasjonar

BT skriv laurdag kveld at NVE har fått fleire meldingar om fleire hendingar knytt til trafostasjonar på Vestlandet. Det er mellom anna meldt om skadeverk på trafostasjon i Sandviken, og innbrot på stasjon i Ytre Arna. Avisa skriv vidare at mykje tyder på at hendingane er skadeverk.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com