Dagbladet > Nyheter

Saturday, 24 September, 18:52

Dagbladet - 19 sep 22 kl. 06:55

Hevder å ha avdekket torturkamre

Da ukrainske styrker gjenvant kontroll over grenselandsbyen Kozatsja Lopan, fant de en kjeller de mener ble omgjort til torturkammer da russerne kontrollerte byen..
Les mer på Dagbladet


Les mer om:
Kozatsja Lopan

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hevderå ha , avdekket, torturkamre
NRK - 16 sep 22 kl. 12:56

Ukraina: Funn av ti torturkamre i Kharkiv

Ukraina hevder de har funnet minst ti steder for tortur i Kharkiv-regionen, som lenge har vært okkupert av russiske styrker. – Vi har funnet minst ti torturkamre ved bosetninger i regionen, sier Ukrainas nasjonale politisjef, Ihor Klymenko, ifølge russiske Interfax. Ifølge politisjefen ble to av torturkamrene funnet i byen Balaklija, nordøst i Kharkiv.

VG - 19 sep 22 kl. 09:22

Hevder å ha avdekket flere russiske torturkamre

Bak gitteret ser man skitne soveposer og dyner, plassert oppå et lag av isopor som skal isolere fra det kalde gulvet. I hjørnet av cellen står to bøtter, brukt som toaletter..

Dagbladet - 16 sep 22 kl. 19:09

- Del av typisk russisk atferd

Minst ti torturkamre, og massegraver med lik som bærer preg av tortur, skal nå være avdekket av ukrainske etterforskere. - Dette er bare starten av grusomhetene russerne har begått i regionen, tror militærekspert..

NRK - 17 sep 22 kl. 09:21

Forsvarsministeren: – Må fordømmes

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram sier det er forferdelig å høre om det store antallet graver som er funnet i skogen utenfor den nylig frigjorte byen Izium i Ukraina. – Det er forferdelig å høre disse rapportene. Og det er bare å frykte hva som ellers er gjort i de russiskkontrollerte områdene.

NRK - 19 sep 22 kl. 11:53

Russland sier påstander om massegraver er løgn

Russland hevder at påstandene fra Ukraina om funn av massegraver i Izium er løgn. – Det er samme scenario som i Butsja. Det er en løgn, og vi vil selvsagt forsvare sannheten, sier Kremls talsperson Dmitrij Peskov.

NRK - 17 sep 22 kl. 04:33

Ukraina sender 1000 politifolk til Izium

Det ukrainske politiet sender 1 000 ekstra betjenter til Izium, der det denne uken ble funnet en stor massegrav etter at russiske styrker trakk seg ut. I følge ukrainsk politi, er det funnet 445 graver på stedet, som ligger i Kharkiv fylke nordøst i Ukraina. I følge landets politisjef, ble det funnet flere torturkamre i Kharkiv, og de fleste av de døde som er gravd opp, bærer preg av å ha blitt torturert.

NRK - 17 sep 22 kl. 23:17

Zelenskyj: Nye bevis for tortur

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det er funnet flere ofre i massegraven i Izium som har tegn på å ha blitt utsatt for tortur. I sin daglige tale sent lørdag kveld sa Zelenskyj også at det allerede er funnet ti torturkamre i ulike frigjorte byer og tettsteder i Kharkiv-regionen. Blant annet er det funnet elektrisk utstyr som brukes til tortur, ifølge den ukrainske presidenten.

NRK - 08 aug 22 kl. 20:21

Ukraina hevder å ha avdekket attentatplan

Ukrainas sikkerhetstjeneste (SBU) hevder å ha pågrepet russiske agenter som planla et attentat mot landets forsvarsminister og etterretningssjef. Sikkerhetstjenesten har publisert en video som viser en gruppe væpnede menn som overmanner og setter håndjern på to menn i sivile klær som nærmer seg en bil. Pågripelsen fant ifølge SBU sted i Kovel nordvest i Ukraina, og den ene av de to angivelige attentatmennene skal ha kommet fra Russland via Belarus.

NRK - 12 jun 22 kl. 09:42

Medier: Elyounoussi benkes mot Sverige

Både VG og TV 2 melder at Mohamed Elyounoussi benkes mot Sverige etter å ha startet alle de andre kampene. De to mediene hevder også at Mats Møller Dæhli er spilleren som erstatter Elyounoussi. Det er imidlertid noe usikkerhet om hvem som starter på høyrebacken.

NRK - 10 maj 22 kl. 17:19

Datainnbrudd hos Norkart - persondata på avveie

Selskapet Norkart er blitt utsatt for et datainnbrudd i en av selskapets søketjenester. Norkart er leverandør av IT-systemer for kart- og eiendomsinformasjon. – Selv om hendelsen ble raskt avdekket, kan uvedkommende ha tilgang til informasjon om deg.

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 15 minutter siden

- Putin har tatt ferie

En uavhengig russisk journalist melder at Russland-president Vladimir Putin lader batteriene på ferie..

Dagbladet - 15 minutter siden

Russisk luftfartstopp døde

Nok en høytstående russisk tjenesteperson har dødd under mystiske omstendigheter..

Dagbladet - 30 minutter siden

Knivstakk kona etter utro-drøm

Politiet i Brasil har arrestert en 37 år gammel mann etter knivstikking av kona..

Dagbladet - 1 time siden

Mystisk funn - aldri undersøkt

En mystisk blå organisme ble oppdaget på havbunnen av Det karibiske hav..

Dagbladet - 2 timer siden

Brant hijaber foran Stortinget

Mange hundre personer møtte opp for å støtte iraneres kamp mot prestevelde og ufrihet foran Stortinget lørdag. Både hijaber og flagg ble satt i fyr..

Dagbladet - 3 timer siden

Funnet død i varmtvannstank

En mann ble mandag erklært død etter å ha blitt funnet i en varmtvannstank på arbeidsplassen..

Dagbladet - 3 timer siden

10 års fengsel for «frivillig overgivelse»

Russlands president Vladimir Putin har skrevet under på en lov som gir opp til 10 års fengsel for russiske soldater som overgir seg frivillig..

Dagbladet - 5 timer siden

BBC: Soldater går dør til dør

Kilder opplyser til BBC at soldater går fra dør til dør under avholdelsen av «folkeavstemninger» i Donetsk og Luhansk..

Dagbladet - 5 timer siden

Skrekkulykke: - Døde i armene mine

Elaine Regina Domingues Santos (40) var på joggetur med mannen sin da det plutselig gikk fryktelig galt..

Dagbladet - 10 timer siden

«Ingen» ser hva som feiler Eivor (18)

- Livet mitt ble snudd opp ned over natta, sier Eivor Langseth. Hun lider av det som oftest bare kalles «selvmordsykdommen»..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com