NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 03:50

NRK - 19 sep 22 kl. 03:19

Trudeau vil ikke ha monarkidebatt

Statsminister Justin Trudeau vil ikke ta opp igjen debatten om Canadas rolle i det britiske monarkiet, hvis monark automatisk er landets statsoverhode. – For meg er ikke det en prioritet. Det er ikke engang noe jeg vurderer å diskutere, sa Trudeau i et intervju i London søndag, kvelden før dronningens begravelse. Canada er, i likhet med blant annet Australia og New Zealand, blant 14 tidligere britiske kolonier som monarken fortsatt regjerer over. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Justin Trudeau, Canadas, Trudeau, London, Australia, New Zealand, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trudeau, vil, ikkeha , monarkidebatt
NRK - 09 sep 22 kl. 12:53

Trudeau i tårevåt hyllest av dronningen: – Et av mine favorittmennesker

Canadas statsminister Justin Trudeau sier han vil savne samtalene med dronning Elizabeth og at hun var et av hans favorittmennesker. Trudeau hedret dronningens minne med tårer i øynene og med bristende stemme, viser en video Sky News har publisert. – Hun var vår dronning i nesten halve tiden Canada har eksistert og hun hadde en tydelig, dyp og varig kjærlighet for canadiere, sier Trudeau.

NRK - 30 maj 22 kl. 23:03

Trudeau vil stramme inn Canadas våpenlov

Canadas statsminister Justin Trudeau sier mandag at regjeringen introduserer en ny lovgivnings som skal sørge for å «fryse» våpeneierskap og hindre innbyggerne å kjøpe og selge håndvåpen i landet, melder Reuters. – Bortsett fra skytevåpen til sport og jakt, er det ingen grunn til at noen i Canada trenger våpen i hverdagen, sa Trudeau..

NRK - 01 jul 22 kl. 04:21

Canada sender pansrede kjøretøy til Ukraina

Canadas statsminister Justin Trudeau har sluttført en avtale for overføring av 39 pansrede kjøretøy til Ukraina. De pansrede kjøretøyene skulle egentlig tilføres den canadiske hæren, der leveransene allerede har startet. Men i stedet blir de videresendt til Ukraina.

NRK - 20 aug 22 kl. 00:00

Stoltenberg skal besøke Canada

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg reiser neste uke til Canada. Der skal han møte statsminister Justin Trudeau og andre regjerings- og forsvarstopper. Besøket vil vare fra onsdag til fredag, skriver Nato i en pressemelding.

NRK - 08 maj 22 kl. 16:07

Canadas statsminister besøkte Ukraina søndag

Statsministeren i Canada, Justin Trudeau, besøkte Ukraina søndag, ifølge Reuters. Besøket var ikke kunngjort på forhånd. I tillegg til Trudeau besøkte også USAs førstedame, Jill Biden, Ukraina på søndag..

NRK - 13 jun 22 kl. 17:27

Trudeau har testa positivt for korona

Canadas statsminister Justin Trudeau fortalde måndag at han har testa positivt for covid-19, melder Reuters. Han seier han har følgd tilrådingane, og har isolert seg. Og at han kjenner seg i fin form fordi han er vaksinert.

Nyhetspressen - 25 jul 22 kl. 17:26

De 20 verdens beste series TV i 2022

Vil du se noe nytt? Vi har samlet den verdens beste serie for deg i 2022. Halve 2022 er passert, og vi drukner allerede i mange flotte show.

NRK - 04 sep 22 kl. 08:29

Vil etterforska påstandar om smugling av britisk skulejente til Syria

Den britiske skulejenta Shamima Begum (23) mista statsborgarskapet sitt i 2020 for å ha slutta seg til IS i Syria som 15-åring. Nyleg blei påstandar om at ein kanadisk etterretningsmann smugla Begum og hennar to venninner til Syria for å delta i IS lagt fram i boka «The Secret History of the Five Eyes» av Richard Kerbaj. Advokaten til Begum-familien, Tasnime Akunjee, seier at han har snakka med fleire personar i den kanadiske etterretninga som seier dei er bekymra og sjokkert over organisasjonen si rolle i menneskesmuglinga av Begum, og at dei vil støtta ei etterforsking av saka, skriv The Observer.

NRK - 04 sep 22 kl. 08:29

Forsvarar: CSIS vil undersøka påstandar om menneskesmugling av britisk skulejente til Syria

Den britiske skulejenta Shamima Begum (23) mista statsborgarskapet sitt i 2020 for å ha slutta seg til IS i Syria som 15-åring. Nyleg blei påstandar om at ein kanadisk etterretningsmann smugla Begum og hennar to venninner til Syria for å delta i IS lagt fram i boka «The Secret History of the Five Eyes» av Richard Kerbaj. Advokaten til Begum-familien, Tasnime Akunjee, seier at han har snakka med fleire personar i den kanadiske etterretninga som seier dei er bekymra og sjokkert over organisasjonen si rolle i menneskesmuglinga av Begum, og at dei vil støtta ei etterforsking av saka, skriv The Observer.

Klartale - 31 maj 22 kl. 14:45

Hoda vil bli Afghanistans president

– Verden må ikke akseptere Taliban. Verden må ikke gi penger til Taliban. Verden må ikke samarbeide med Taliban.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - 1 time siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 3 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.

NRK - 3 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Gjøvik

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Gjøvik. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com