NRK > Nyheter

Saturday, 24 September, 18:58

NRK - 17 sep 22 kl. 20:26

Sammenstøt under forbudt prideparade i Beograd

Aktivister trosset forbudet og gjennomførte Europride-paraden i Serbias hovedstad lørdag. Samtidig støtte politiet sammen med hooligans et annet sted i byen. Myndighetene hadde på forhånd lagt ned forbud både mot paraden og mot motdemonstrasjoner av sikkerhetshensyn. Men LHBTQ-aktivister trosset forbudet og gjennomførte paraden i regnværet. Samtidig var mange ytre høyre-aktivister ute i gatene for å protestere mot prideparaden, og et stort antall politifolk var utplassert for å holde demonstrantene borte fra hverandre.
Les mer på NRK


Les mer om:
Europride, Serbias, LHBTQ, NTB, Beograd

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sammenstøtunder , forbudt, prideparadei , Beograd
Klartale - 15 sep 22 kl. 06:30

Derfor valgte Serbia å forby marsj under Europride

– Serbisk politi har i dag forbudt Europride-marsjen i år. Det skrev arrangøren Belgrade Pride på sosiale medier tirsdag. Europride er den største festivalen for skeive i Europa.

NRK - 02 jul 22 kl. 14:27

70.-80.000 i prideparade i Helsingfors

Mellom 70 og 80.000 mennesker deltok i en fredelig prideparade i den finske hovedstaden Helsingfors lørdag. (NTB).

NRK - 29 aug 22 kl. 04:18

Demonstrasjon mot Europride i Beograd

Tusenvis av serbisk-ortodokse demonstrerte i Beograd søndag mot Europride, selv om regjeringen allerede har trukket seg som arrangør av festivalen. Med kors, ikoner og religiøse flagg marsjerte demonstrantene gjennom sentrum av hovedstaden. Mange ba og ropte slagord, før de samlet seg utenfor St.

NRK - 20 jul 22 kl. 23:07

105 drept i sammenstøt i Sudan

Dødstallene stiger i Sudan etter sammenstøt mellom to grupper delstaten Blånilen i forrige uke. Nå er 105 mennesker bekreftet døde. I tillegg til de 105 drepte er 291 personer såret etter sammenstøtene i delstaten sør i landet.

VG - 01 jun 22 kl. 16:56

Serbia-sjefen kommer med stikk: – Hvem er Haaland?

BEOGRAD/OSLO (VG) Serbia-trener Dragan Stojković (57) setter opp et steinansikt da han får spørsmål om Erling Braut Haaland (21) foran torsdagens oppgjør i Beograd..

Klartale - 24 jun 22 kl. 17:31

USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

Det er en føderal rett til å ta abort som er satt til side. USAs høyesterett bestemte det fredag. Avgjørelsen var ventet.

NRK - 16 jul 22 kl. 23:41

Prideparade i Seoul trosset demonstranter

Flere tusen deltok i den første prideparaden i Seoul siden pandemien brøt ut – og mange motdemonstranter møtte opp. Politiet skjermet deltakerne i prideparaden for motdemonstrantene, som i all hovedsak var konservative kristne. (NTB).

NRK - 22 jul 22 kl. 22:08

Tysklands nasjonalforsamling skal minnes skeive ofre for holocaust

Personer som ble forfulgt og drept for sin seksualitet eller kjønnsidentitet skal være i sentrum for den tyske Forbundsdagens Holocaust-markering i 2023. 27. januar hvert år markerer Tyskland den internasjonale holocaustdagen.

NRK - 10 sep 22 kl. 06:16

Politiet: Setter inn tiltak som er nødvendige for å trygge deltakerne i regnbuetoget

– Politiet er til stede med uniformert og sivilt mannskap for å sikre gjennomføring av arrangementet. Vi setter inn de ressurser og tiltak vi anser nødvendige for å trygge deltakere og andre som ønsker å være til stede, sier stabssjef Harald Nilssen i en pressemelding. I dag er det klart for regnbuetog og solidaritetsmarkering i Oslo etter at sommerens prideparade ble avlyst på grunn av masseskytingen der to menneske ble drept og mange skadd.

NRK - 10 sep 22 kl. 06:16

Politiet: Vil sikre gjennomføring av regnbuetoget

– Politiet er til stede med uniformert og sivilt mannskap for å sikre gjennomføring av arrangementet. Vi setter inn de ressurser og tiltak vi anser nødvendige for å trygge deltakere og andre som ønsker å være til stede, sier stabssjef Harald Nilssen i en pressemelding. I dag er det klart for regnbuetog og solidaritetsmarkering i Oslo etter at sommerens prideparade ble avlyst på grunn av masseskytingen der to menneske ble drept og mange skadd.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

700 arrestert i Russland

Russiske myndigheter har lørdag pågrepet over 700 mennesker som protesterte mot ordren som kom fra Putin, om delvis mobilisering av reservister til krigen i Ukraina. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 1 time siden

Tolvåring slått og lugga i heis

Ein tolv år gamal gut er slått, lugga og kalla stygge ting i ein heis i Loddefjord, melder politiet. Han vart og teke bilete av medan dette pågjekk. Eldre ungdommar på anslagsvis 13-14 år står bak ugjerninga, ifølgje politiet.

NRK - 45 minutter siden

Alle gjort rede for etter hyttebrann i Sunnfjord

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Alle i hytta er gjort rede for, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 45 minutter siden

Hyttebrann i Sunnfjord – uvisst om det er folk i hytta

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Det er ikke kjent om det er folk i hytta, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 1 time siden

Nasa avlyser oppskyting av månerakett på grunn av orkanfrykt

Nasa ser seg nødt til å utsette oppskytingen av måneraketten Artemis 1 enda en gang. Tirsdagens planlagte oppskyting er avlyst på grunn av uvær, heter det. To tidligere forsøk måtte avbrytes i siste øyeblikk, blant annet på grunn av drivstofflekkasjer som det ikke lyktes å fikse i tide.

NRK - 2 timer siden

77-åring funnet omkommet

Den 77 år gamle mannen som ble meldt savnet torsdag formiddag i Ringebu i Innlandet ble lørdag formiddag funnet omkommet. Det melder politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Arizona vil gjeninnføre abort-forbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler. Det hvite hus omtaler rettskjennelsen i Arizona som «katastrofal, farlig og uakseptabel».

NRK - 2 timer siden

Jonas Gahr Støre takker Svindal

Statsminister Jonas Gahr Støre takker den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal for åpenheten om sin kreftsykdom. – Aksel følte en endring i kroppen, oppsøkte lege, fikk beskjed om at han hadde testikkelkreft og rask behandling på sykehus. Han skriver at menn bør bli flinkere til å snakke om egen helse.

NRK - 2 timer siden

Lærerstreiken: Partene møtes igjen hos Riksmekleren søndag

Lørdag ettermiddag var partene i lærerstreiken tilbake hos Riksmekleren for å prøve å finne en løsning på den fastlåste konflikten. Møtet er ferdig for dagen, men vil forsette på søndag..

NRK - 3 timer siden

Brente hijaber i stor markering mot Iran foran Stortinget

Mange hundre personer møtte opp for å støtte iraneres kamp mot prestevelde og ufrihet foran Stortinget lørdag. Både hijaber og flagg ble satt i fyr. Bakteppet for demonstrasjonen var skjebnen til 22 år gamle Mahsa Amini, som døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for feil bruk av hijab.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com