NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 01:53

NRK - 16 sep 22 kl. 12:36

Interfax: Riksadvokaten i Luhansk døde i eksplosjon

Riksdvokat Sergei Gorenko skal ha mistet livet i en eksplosjon ved riksadvokatens kontor i utbryterrepublikken Luhansk, melder russiske Interfax, som siterer helsepersonell..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sergei Gorenko, Luhansk, Interfax

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Interfax, Riksadvokateni , Luhansk, dødei , eksplosjon
NRK - 16 maj 22 kl. 04:21

Sykehus bombet i Luhansk

Et sykehus i Sievjero-donetsk i Luhansk ble søndag truffet i russiske luftangrep, hevder militæradministrasjonen i Luhansk-regionen. Ni sivile ble såret i angrepene, og får behandling ved sykehuset, som fortsatt driver til tross for bombingen, melder guvernør Serhij Hajdaj i Luhansk på Telegram i følge CNN. Han hevder Russland har bombet bolighus, en kjemisk fabrikk og en skole, i tillegg til sykehuset.

NRK - 08 jun 22 kl. 20:32

Russiske styrker kontrollerer 90 prosent av Luhansk

Russiske styrker kontroller nå det meste av byen Sievjerodonetsk i Luhansk. Nabobyen Lysytsjansk er under harde angrep. Det sa guvernøren i Luhansk-regionen onsdag, ifølge Reuters.

NRK - 04 jul 22 kl. 15:34

Putin erklærer seier i Luhansk

Russlands president Vladimir Putin erklærer seier i Luhansk-regionen, men beordrer forsvarsminister Sergej Sjojgu til å fortsette oppdraget i Ukraina. Putin ble mandag orientert av Sjojgu om situasjonen etter at ukrainske styrker trakk seg ut av Lysytsjansk. Han proklamerte deretter seier i Luhansk-regionen.

NRK - 09 jul 22 kl. 03:36

Luhansk-guvernør advarer mot katastrofe i Sievjerodonetsk

Guvernøren i Luhansk advarer mot en humanitær katastrofe i Sievjerodonetsk som ble okkupert av russiske styrker for to uker siden. Guvernør Serhij Hajdaj sier at byen er uten vann, strøm eller kloakkanlegg mens likene av dem som ble drept, ligger og råtner i boligblokker. Hajdaj sier at russerne forsøker å befeste sine stillinger i Luhansk med vilkårlig masseskyting med artilleri.

NRK - 20 maj 22 kl. 12:00

Russland hevder de nærmer seg full kontroll over Luhansk

Russlands forsvarsminister hevder at Russland ikke er langt unna full kontroll over utbryterregionen Luhansk i Øst-Ukraina. – Frigjøringen av folkerepublikken Luhansk er nesten komplett, sa forsvarsminister Sergej Sjojgu under et møte fredag. Kommentaren hans ble gjengitt av flere statlige, russiske nyhetsbyråer..

NRK - 27 maj 22 kl. 03:36

Ukraina: Russland sender inn «alle styrker»

Russland har mobilisert alle sine styrker til en offensiv mot resten av industriregionen Luhansk øst i Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. Russiske styrker nærmet seg torsdag flere bykjerner, inkludert de strategisk viktige byene Sievjerodonetsk og Lysytsjansk. Luhansk utgjør sammen med Donetsk industriregionen Donbas.

NRK - 27 maj 22 kl. 10:16

Harde kamper rundt delvis forlatt by i Luhansk

Bare en tidel av innbyggerne er igjen i Sievjerodonetsk, en av de siste byene i Luhansk som er på ukrainske hender. Utenfor byen pågår det harde kamper. Brorparten av de 130.

NRK - 28 maj 22 kl. 04:41

Ukraina frykter å bli omringet i Donbas

Ukraina kan bli nødt til å trekke styrker ut av Luhansk-regionen øst i landet i takt med at russerne gjør framskritt. Frykten er at de skal bli omringet. I verste fall kan de siste soldatene som holder stand i Luhansk ende opp som dem som ble igjen i den beleirede byen Mariupol i ukevis før de til slutt overga seg, er bekymringen.

NRK - 30 maj 22 kl. 00:27

Harde kamper i Luhansk og Donets-regionene søndag

Ukrainske styrker stod imot tunge artilleribomber fra russiske soldater som intensiverte angrepene søndag for å erobre byen Sievjerodonetsk i Luhansk regionen, melder den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskyj. – All kritisk infrastruktur er ødelagt og 90 prosent av bygningene er skadet. Det er ingen telefonforbindelser, sa Zelenskyj i en TV-tale søndag, melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 30 maj 22 kl. 14:26

Guvernøren i Luhansk: Fransk journalist drept i Ukraina

Guvernøren i Luhansk sier en fransk journalist er drept i Ukraina. Det melder Reuters. Journalisten skal ha blitt truffet da pansrede kjøretøy ble angrepet i Luhansk i dag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Godtar Bolsonaro å tape valget?

Mange frykter vold og opprør hvis «tropenes Trump» taper presidentvalget i Brasil. Men vil Jair Bolsonaros tilhengere ta til våpen slik Trumps gjorde 6. januar 2021?

NRK - 1 time siden

Fattige avgjør valget i Brasil søndag

I presidentvalget i Brasil søndag skal landets 33 millioner fattige gå til urnene. Det er de som skal avgjøre, og begge kandidatene frir til dem. Blant de fattigste velgerne, er Andrezas (18).

NRK - 15 minutter siden

Lula leder på siste måling før valget

De endelige meningsmålingene tyder på at Luiz Inacio Lula da Silva vil gå seirende ut av første valgrunde i Brasil. To meningsmålinger publisert på tampen av presidentvalget i Brasil plasserer den venstreorienterte politikeren innenfor rekkevidde av en ren seier i søndagens første runde. Pollsters Datafolha ga ham 50 prosent av stemmene, sammenlignet med 36 prosent for den høyreekstreme sittende presidenten Jair Bolsonaro.

NRK - 30 minutter siden

Politiet avsluttet fest med 150 i Orkland

Politiet i Trøndelag har avsluttet en fest på et samfunnshus i Orkland, der rundt 150 mennesker var samlet. Naboer klaget på mye støy som forstyrret natteroen. Arrangøren hadde ikke søkt om tillatelse til å arrangere festen, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 1 time siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..

NRK - 1 time siden

Ni siktet etter Iran-protester i Oslo

Ni personer er siktet etter opptøyene som oppsto under en demonstrasjon utenfor Irans ambassade i Oslo torsdag, skriver VG. – De er siktet for overtredelse av straffeparagraf 184, som er krenkelse av en fremmed stat (ambassaden), sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt. (NTB).

NRK - 1 time siden

Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina. Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

NRK - 4 timer siden

Vil avsløre funn i sjakkdramaet til uka: – Vi er svært nøye

Nettstedet Chess.com, som har utestengt Hans Niemann som klient, har undersøkt jukseanklagene som har preget sjakkverdenen de siste ukene. Nå skriver nettstedet i en pressemelding publisert på Twitter, at de vil dele funnene til uka.

NRK - 3 timer siden

NVE har fått varsel om fleire hendingar mot trafostasjonar

BT skriv laurdag kveld at NVE har fått fleire meldingar om fleire hendingar knytt til trafostasjonar på Vestlandet. Det er mellom anna meldt om skadeverk på trafostasjon i Sandviken, og innbrot på stasjon i Ytre Arna. Avisa skriv vidare at mykje tyder på at hendingane er skadeverk.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com