E24 > Økonomi

Saturday, 24 September, 19:22

E24 - 15 sep 22 kl. 08:01

Rekordhøyt handelsoverskudd

Den norske eksporten var rekordhøy på 287,8 milliarder kroner i august og bidro til rekord for handelsoverskuddet..
Les mer på E24


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekordhøyt, handelsoverskudd
NRK - 01 jun 22 kl. 08:46

Rekordhøyt handelsoverskudd

Handelsoverskuddet i første kvartal endte på rekordhøye 303 milliarder kroner. Høye priser på petroleumseksporten er den viktigste årsaken. Overskuddet tilsvarer 35 prosent av BNP Fastlands-Norge, og målt ut fra denne andelen er dette det høyeste overskuddet noensinne, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - 12 maj 22 kl. 10:55

Rekordhøyt bistandsbudsjett på 44,9 milliarder kroner

Regjeringen foreslår for 2022 et rekordhøyt bistandsbudsjett på 44,9 milliarder kroner. Det er en økning på 3,6 milliarder kroner. Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim peker på krigen i Ukraina som årsak til at det trengs et større bistandsbudsjett.

Klartale - 05 maj 22 kl. 08:57

Spesiell Maradona-drakt solgt for over 80 millioner

Diego Maradonas drakt fra verdens-mesterskapet i fotball er solgt. Drakten ble brukt da Argentina vant over England i 1986. Maradona skåret med hånden.

NRK - 03 jun 22 kl. 14:19

Norge med rekordhøy våpeneksport til Qatar

Norske bedrifter solgte våpen og militærutstyr til utlandet for 6,3 milliarder kroner i fjor. Eksport til Qatar vekker reaksjoner. Den årlige eksportkontrollmeldingen fra Utenriksdepartementet ble lagt fram fredag.

NRK - 13 jul 22 kl. 07:37

Rekordhøy avskoging i Amazonas

Avskogingen i Brasils Amazonas nådde rekordhøyder i første halvår i år. Siden Jair Bolsonaro ble president har ødeleggelsene av regnskogen økt voldsomt. Satellittbilder viser at 4.

NRK - 19 jul 22 kl. 16:09

Rekordhøye temperaturer i Frankrike

Det ble registrert varmerekorder flere steder i Frankrike mandag, ifølge den nasjonale værtjenesten. Det ble målt rekordhøye temperaturer i 64 forskjellige områder i Frankrike mandag. De fleste ble registrert langs den vestlige Atlanterhavskysten, der temperaturene steg til over 40 grader.

NRK - 08 aug 22 kl. 10:40

Finland med rekordhøge flyktningtal

Finland har tatt imot eit rekordhøgt tal på flyktningar sidan Russland invaderte Ukraina. Det melder nyheitsbyrået AFP. Meir enn 37.

NRK - 11 aug 22 kl. 07:44

Rekordhøge flaskehalsinntekter for Statnett

Dei store prisforskjellane på straum i Noreg gir Statnett rekordhøge flaskehalsinntekter, skriv Europower. Så langt i år har Statnett tent 11,5 milliardar kroner i flaskehalsinntekter. I fjor tente dei til saman 5,3 milliardar i slike inntekter.

NRK - 22 aug 22 kl. 11:59

Rekordhøge straumprisar sør i Sverige

Straumprisen sør i Sverige ligg måndag på rekordhøge 5,8 kroner per kilowattime, melde SVT. Det er store forskjellar på prisen på straum i dei ulike delane av Sverige. I området rundt Stockholm ligg prisen på 4 kroner per kilowattime, medan i dei nordlege områda er prisen rundt 8 øre..

NRK - 30 aug 22 kl. 11:17

Rekordhøyt karaktersnitt for avgangselevene på grunnskolen

Avgangselevene i grunnskolen for skoleåret 2021–2022 hadde i gjennomsnitt 43,4 grunnskolepoeng. Det er en liten økning fra året før og dermed rekordhøyt. Det skriver Utdanningsdirektoratet (Udir).

Fler nyheter fra E24

E24 - 1 time siden

Guoda Juonyte kjøpte bolig like før renten gikk opp.

Har du kjøpt din første bolig i løpet av de siste to årene? Da kan du slite fremover, mener økonom. Gouda (21) er likevel optimist..

E24 - 7 timer siden

Partene i lærerstreiken møtes igjen søndag - jobber hardt for løsning

RIKSMEKLEREN (VG) Partene i lærerstreiken gir seg for dagen - og møtes igjen søndag klokken 12. Riksmekleren roser partene for å jobbe konstruktivt for en løsning..

E24 - 7 timer siden

Partene i lærerstreiken møtes igjen søndag

Partene i lærerstreiken gir seg for dagen - møtes søndag klokken 12..

E24 - 3 timer siden

Rec Solar om strømstøtten: Holder fortsatt stengt

Rec Solar holder fortsatt stengt i Norge på grunn av dyr strøm, men møter forståelse fra de tillitsvalgte, til tross for permittering av flere hundre ansatte..

E24 - 6 timer siden

Lysbakken lover harde tak om statsbudsjettet

SV-leder Audun Lysbakken lover kamp i forhandlingene med regjeringen om statsbudsjettet – og advarer mot å tro at renteøkninger er eneste våpen mot inflasjon..

E24 - 6 timer siden

Lysbakken lover regjeringen harde tak på skatt og strøm

Regjeringen skal forhandle med SV om både strømstøtte og statsbudsjett i høst. SV-leder Audun Lysbakken lover kamp..

E24 - 6 timer siden

De nye, store strømforbrukerne

Store prosjekter i industri og oljebransjen vil kreve mye strøm, samtidig som det planlegges lite ny kraftutbygging. Se listen over de nye, store forbrukerne her..

E24 - 7 timer siden

Partene hver til sitt etter halvannen time

Lørdag klokken 10.00 møttes partene hos riksmegleren i Oslo, for å prøve å finne en løsning på lærerstreiken som har vart siden juni. Flere av partene følte på presset før møtet..

E24 - 7 timer siden

Har gitt ekskonen enda en luksusbolig

Først fikk hun syv boliger på Konglungen i Asker. Nå har Kjell Inge Røkke gitt også en 850 kvadratmeter stor bolig ved Vigelandsparken til ekskonen Anne Grete Eidsvig..

E24 - 8 timer siden

Edvard (73) trosser ekspertenes råd: Handler kun i favorittaksjen sin

Edvard Hanøy har kjøpt og solgt aksjer i et halvt århundre. Han trosser ekspertenes råd og handler kun i favorittaksjen sin..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com