NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 01:30

NRK - 14 sep 22 kl. 21:00

Ap-politikar vurderar å gje seg grunna hets

Tove Elise Madland (Ap) seier til Stavanger Aftenblad at ho har opplevd latterleggjering og sjikane på reiser til og frå Stortinget grunna dei pågåande sakene om stortingspolitikarar sin bruk av pendlarbustadar – særleg etter NRK si sak om at Høgre sin nestleiar Tina Bru har fått varsel om skattesmell frå Skatteetaten. Til avisa seier Madland at ho er uroa for rekrutteringa til politisk arbeid framover, og at dette er ein fare for demokratiet. Ho seier ho nokre gongar lurar på om ho orkar å stå i politikken lenger. – Etter eit langt liv i politikken er ein vand med ulike tilbakemeldingar. Likevel kjennast dette som mykje meir direkte og personleg.
Les mer på NRK


Les mer om:
Elise Madland, Stavanger Aftenblad, Stortinget, NRK, Høgre, Tina Bru, Skatteetaten, Madland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ap-politikar, vurderarå , gje, seg, grunna, hets
NRK - 04 aug 22 kl. 08:30

Ytre-høgre politikar driv valkamp på Lampedusa

Den italienske ytre-høgreleiaren Matteo Salvini har reist til Lampedusa for å drive valkamp. Den italienske øya ligg 113 kilometer unna Afrikas nordkyst, og er framkomststaden for tusenvis av migrantar som prøver å komme til Europa. Salvini, som er leiar av paritet Ligaen, er kjent som ein innvandringsfiendtleg og EU-kritisk politikar.

NRK - 27 jun 22 kl. 15:50

Raudt-politikar vil trosse politiets råd

Sofia Rana, som representerer Raudt i bystyret i Oslo, seier ho vil trosse politiets råd om å ikkje delta på solidaritetsmarkeringa ved Rådhusplassen i kveld. – Eg trur vi skal trosse denne anbefalinga. Oslo treng samhald no.

NRK - 27 jun 22 kl. 15:50

Raudt-politikar vil trasse politiets råd

Sofia Rana, som representerer Raudt i bystyret i Oslo, seier ho vil gå imot politiets råd om å ikkje delta på solidaritetsmarkeringa ved Rådhusplassen i kveld. – Eg trur vi skal trasse denne anbefalinga. Oslo treng samhald no.

NRK - 06 jul 22 kl. 09:24

Ny britisk politikar går av

Den britiske sekretæren i det britiske samferdselsdepartementet, Laura Trott, trer av si stilling. Det melder Reuters. Trott er parlamentsmedlem i det konservative partiet.

NRK - 12 aug 22 kl. 13:40

Venstre ber om kommunal vaktordning for Freya

Oslo kommune må setje opp ein kommunal vaktordning ved alle dei større badeplassane med tanke på Freya. Det meiner politikar Marit Kristine Vea (V) som sit i bystyret i Oslo. – Eg meiner at Oslo kommune bør omdisponere tilsette frå til dømes Bymiljøetaten, som får i oppdrag å halde folk unna dersom Freya kjem tilbake til Oslo, skriv ho i ein e-post til NRK.

NRK - 03 sep 22 kl. 12:40

Taiwan: To kinesiske kampfly kryssa medianlinja i Taiwanstredet

Taiwans forsvarsdepartement observerte laurdag to kinesiske kampfly over medianlinja i Taiwanstredet, som blir rekna som ei uoffisiell grense mellom dei to landa, melder Reuters. Ifølge departementet er totalt fire kinesiske fly og fem kinesiske skip observert rundt øya Taiwan. Kina starta ei ny militærøving i Taiwanstredet i midten av august.

NRK - 13 maj 22 kl. 08:54

Fryktar klamydiabølge

Halvparten av årets russ er ikkje redd for å få kjønnssjukdommar, til trass for at 12 prosent seier at dei kjenner nokon som har blitt smitta med klamydia i russetida. Det kjem det fram i ei undersøking frå Respons Analyse på oppdrag frå nettapoteket Farmasiet. Ifølge undersøkinga svarar 27 prosent at dei ikkje tar med kondom, sjølv om dei veit at dei kjem til å ha sex.

NRK - 02 aug 22 kl. 23:07

Leiter etter sakna molteplukkar med dronar

Leitinga held fram utover natta etter ein mann i 70-åra som ikkje kom heim frå ein moltetur i Søndre Land. Politi og frivillige frå Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, åtte redningshundar og politihund søker i området, opplyser politiet i Innlandet. Redningshelikopteret måtte gje seg på grunn av tåke, men det blir framleis søkt med dronar..

NRK - 13 aug 22 kl. 08:25

Bidens klima- og helseplan godkjent av Kongressen

Eit fleirtal i Representantanes hus i USA har godkjend president Joe Bidens klima- og helseplan «Inflation Reduction Act», skriv CNN. 220 stemte for, og 207 stemte mot langs partilinjene. Fire republikanarar avstod frå å stemma.

NRK - 05 maj 22 kl. 13:08

1200 meir til mat i året

I Staten sitt tilbod til bøndene er det rekna at kvar hushaldning i Noreg vil få auke utgifter på 1200 kroner i året til mat. Auken i råvareprisane til matproduksjonen er rekna til 1,5 prosent, står det i tilbodet til bøndene. Staten vil samla gje 10,15 milliardar kroner til bøndene, medan landbruksnæringa sitt krav er 11,5 milliardar..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 45 minutter siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..

NRK - 1 time siden

Ni siktet etter Iran-protester i Oslo

Ni personer er siktet etter opptøyene som oppsto under en demonstrasjon utenfor Irans ambassade i Oslo torsdag, skriver VG. – De er siktet for overtredelse av straffeparagraf 184, som er krenkelse av en fremmed stat (ambassaden), sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt. (NTB).

NRK - 1 time siden

Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina. Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

NRK - 4 timer siden

Vil avsløre funn i sjakkdramaet til uka: – Vi er svært nøye

Nettstedet Chess.com, som har utestengt Hans Niemann som klient, har undersøkt jukseanklagene som har preget sjakkverdenen de siste ukene. Nå skriver nettstedet i en pressemelding publisert på Twitter, at de vil dele funnene til uka.

NRK - 3 timer siden

NVE har fått varsel om fleire hendingar mot trafostasjonar

BT skriv laurdag kveld at NVE har fått fleire meldingar om fleire hendingar knytt til trafostasjonar på Vestlandet. Det er mellom anna meldt om skadeverk på trafostasjon i Sandviken, og innbrot på stasjon i Ytre Arna. Avisa skriv vidare at mykje tyder på at hendingane er skadeverk.

NRK - 1 time siden

Rekkehusbrann slukket i Bergen

Brannen i et rekkehus på Bønes i Bergen lørdag kveld er slukket. Hele borekken ble evakuert. To personer fra den brennende boenheten ble hentet ned fra en balkong og evakuert.

NRK - 1 time siden

Nytt drap i Södertälje – voldsspiral, sier politiet

En mann i 40-årene ble lørdag kveld skutt og drept i bydelen Ronna i Södertälje. Svensk politi beskriver utviklingen som en «voldsspiral». Skytingen skjedde i 19.

NRK - 1 time siden

En skadd i knivstikking på Nesodden

En person i 20-årene er fraktet til Ullevål sykehus etter knivstikking på Nesodden utenfor Oslo lørdag kveld. Vedkommende skal ikke være kritisk skadd, opplyser Øst politidistrikt, som melder at de har arrestert en person, mistenkt for knivstikkingen..

NRK - 1 time siden

Lula med valginnspurt i Sao Paulo

Utfordreren til Brasils president, Lula da Silva, benyttet siste dag av valgkampen til å møte velgere i landets største by, Sao Paulo, lørdag. I valget søndag leder Lula foran den sittende president Jair Bolsonaro..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com