NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 03:16

NRK - 14 sep 22 kl. 14:17

NVE: Noreg held fram å importere meir straum enn det blir eksportert

Noreg var nettoimportør av kraft førre veke, skriv Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) i ei oppdatering. Sørlege Noreg hadde nettoimport for andre veke på rad. – Kraftproduksjonen i sørlege Noreg fall ytterlegare i veka som var, frå eit allereie lågt nivå samanlikna med dei siste ti åra, står det vidare. Samstundes fell kraftprisen i Sør-Noreg. Vekeprisen i sørlege Noreg gjekk ned med 20 prosent, og var på 406 øre/kWh..
Les mer på NRK


Les mer om:
Noregs, NVE, Noreg, Sør-Noreg, kWh

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: NVE, Noreg, heldfram å , importere, meir, straum, enn, det blir eksportert
NRK - 25 aug 22 kl. 12:24

Uendra på Fifa-rankinga

Noreg held seg på 36.-plass på den oppdaterte versjonen av Fifa-rankinga for menn. Brasil tronar framleis øvst.

NRK - 08 sep 22 kl. 19:00

Tilrår at Kinn kommune held fram som samla kommune

Statsforvaltaren tilrår at Kinn kommune held fram. Vedtaket i kommunestyret veg tungt, skriv Statsforvaltar Liv Signe Navarsete til Kommunal- og distriktsdepartementet, og tilrår at Kinn kommune held fram som samla kommune. Det skriv Fjordenes Tidende.

NRK - 06 maj 22 kl. 14:23

Tikhanovskaja ber Noreg slutte å bruke Kviterussland

Utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har i dag eit møte med leiaren for den kviterussiske demokratibevegelsen, Svetlana Tikhanovskaja. Ho jobbar for demokrati og menneskerettar i heimlandet. I møte skal det diskuterast korleis Noreg kan hjelpe med arbeidet for eit fritt og demokratisk Kviterussland.

NRK - 11 aug 22 kl. 13:17

Ny årstopp på straum i Søraust-Noreg og Vest-Noreg

Fredag blir snittprisen på straum i straumregionane Søraust-Noreg og Vest-Noreg 2,74 kroner kilowattimen, før avgifter, nettleige og eventuelt påslag, viser førebelse tal frå Nord Pool, melder E24. Det er det høgaste for desse to prisområda i år. Sørvest-Noreg har framleis den dyraste straumen, der snittprisen fredag vil ligge rundt 4,04 kroner kilowattimen, før avgifter, nettleige og eventuelt påslag, som er det tredje høgaste nokosinne..

NRK - 19 jul 22 kl. 12:32

NVE behandler flere vindkraftsaker i Finnmark

NVE behandler nå vindkraftprosjekter i Gamvik og Lebesby i Finnmark. Sametinget er imot og krever utredere med kunnskap om samisk reindrift og tradisjoner. Kommunene har bedt Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om å behandle prosjektene Davvi, Laksefjorden, Sandfjellet og Digermulen, som alle ligger i Nordkinn-området, skriver Europower.

NRK - 03 sep 22 kl. 17:57

NVE: Ikke avmerket faresoner der raset i Heim gikk

Det er ikke avmerket faresoner i kartene til Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) i området der et hus ble tatt av ras i Heim i Trøndelag fredag. En eldre kvinne døde, og flere personer ble tatt av raset. Det pågår nå en etterforskning for å avklare hva som førte til raset, og om det er rasfare andre steder i området.

NRK - 26 jul 22 kl. 13:46

EMD skal behandla sak om Noregs 24-årsgrense for ektefelle-innvandring

Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) har sleppt inn ei sak om Noregs 24-årsgrense for ektefelle-innvandring til behandling, skriv rett24. Saka gjeld ei sudanesisk kvinne som i 2019 blei nekta midlertidig opphaldsløyve i Noreg, etter å ha gifta seg med ein sudanesisk mann med norsk statsborgarskap i Noreg året før. Kvinna var i 2019 22 år, men har nå rukke å bli 24 og har derfor fått opphald.

NRK - 12 aug 22 kl. 13:51

Liten nedgang i straumpris i Sør-Noreg

I morgon laurdag blir snittprisen på straum i Sør-Vest Noreg på 3,65 kroner per kWh. Det er ein nedgang på 0,38 kroner frå i dag. Det syner tal frå straumbørsen Nordpool.

NRK - 13 jul 22 kl. 15:36

Kraftproduksjon i Sør-Noreg ned 20 prosent

Kraftproduksjonen i Sør-Noreg gjekk i førre veke ned med 20 prosent frå veka før, skriv NVE. Lågare kraftprisar i nabolanda og lågare produksjon i sørlege Noreg gav til saman mindre eksport og meir import. Reduksjonen i kraftproduksjon tyder på at fleire av vasskraftprodusentane sparer på vatnet.

Klartale - 19 maj 22 kl. 12:05

Strøm kan bli enda dyrere

Synes du strømregninga er dyr? Strømmen kan bli enda dyrere, mener direktoratet NVE. Det kan bli for lite strøm.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - 30 minutter siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 45 minutter siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 1 time siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.

NRK - 2 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Gjøvik

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Gjøvik. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com