VG > Utenriks

Saturday, 23 September, 07:05

VG - 14 sep 22 kl. 13:03

Russisk eksilpolitiker hevder han har en plan: «Vår oppgave er å kvitte oss med Putin»

Han hevder væpnede unge russere sto bak attentatet som nylig rystet Putins Russland. Til VG forklarer Ilya Ponmarev (47) hvorfor han mener verden må tro ham når han sier at gruppen vil slå til igjen..
Les mer på VG


Les mer om:
Putins Russland, VG, Ilya Ponmarev, Putin

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russisk, eksilpolitiker, hevderhan har en , planVår , oppgave, er å kvitte oss med Putin
VG - 22 aug 22 kl. 04:10

Eksilpolitiker: Hevder russisk undergrunnsgruppe står bak bilbombe

Ukrainske myndigheter sier de ikke står bak bombeangrepet som tok livet av den russiske ideolog-datteren Darja Dugina. En russisk politiker i eksil hevder det en russisk undergrunnsgruppe står bak..

Klartale - 26 sep 22 kl. 08:50

Russisk spesialpoliti hevder mange russere har rømt landet

Forrige uke krevde Vladimir Putin mobilisering. Putin er Russlands president. Det betyr at vanlige folk innenfor en viss alder også blir nødt til å være med i militæret.

NRK - 21 maj 22 kl. 03:47

Italia og Tyskland får kjøpe russisk gass

Italia og Tyskland gir grønt lys for at russisk gass kan kjøpes uten å bryte sanksjonene, så lenge betalingene skjer i russisk valuta, ifølge Reuters. To kilder sier til nyhetsbyrået Reuters at tyske gassimportører har fått beskjed fra Berlin om at de kan åpne kontoer i russiske rubler for å betale for russisk gass, uten å bryte de økonomiske sanksjonene mot Russland. Kildene sier at Tyskland, som er den største importøren av russisk gass i Europa, har konkludert med dette etter nære konsultasjoner med EU.

NRK - 26 jun 22 kl. 10:05

G7-land vil boikotte russisk gull

USA har innført forbud mot kjøp av russisk gull, og det samme gjør de øvrige G7-landene, opplyser president Joe Biden. – USA har påført Putin kostnader som savner sidestykke ved å nekte ham de inntekter han behøver for å finansiere krigen sin i Ukraina, tvitrer Biden. – G7 vil kunngjøre at vi vil forby import av russisk gull, som er en betydelig eksportvare som innbringer titall milliarder dollar til Russland, skriver han.

NRK - 02 sep 22 kl. 15:27

G7-landene vil ha pristak på russisk olje

G7-landene vil ha pristak på russisk olje, men det er foreløpig uklart om og hvordan dette vil bli innført. I en erklæring heter det at G7-landene har «en felles politisk intensjon» om å implementere «et omfattende forbud mot tjenester som muliggjør maritim transport av russisk råolje og petroleumsprodukter globalt». – Levering av slike tjenester ville bare være tillatt dersom oljen og petroleumsproduktene kjøpes til under en pris (et pristak) som er bestemt av den brede koalisjonen av land som slutter seg til og implementerer pristaket, heter det.

NRK - 06 sep 22 kl. 04:05

Russland setter folkeavstemning i Kherson «på vent»

Myndighetene i russisk-okkuperte områder sør i Ukraina sier at en varslet folkeavstemning om russisk annektering er satt på vent. Kherson og store deler av Zaporizjzja-regionen har siden begynnelsen av den russiske invasjonen vært under russisk kontroll. Innbyggerne er blitt tvunget til å bruke rubler, og områdene fungerer nå som en del av russisk økonomi.

NRK - 04 aug 22 kl. 18:35

Tankskip må forlate Norge – anses som russisk

Norske myndigheter mener tankskipet Dumankaya, som ligger til kai ved Slagentangen i Tønsberg, er russisk, selv om det seiler under tyrkisk flagg. Nå er skipet bortvist fra Slagentangen og må forlate landet, skriver VG. Sanksjonene mot Russland etter invasjonen av Ukraina innebærer at russiske fartøy ikke får lov til å legge til kai ved norske havner.

Klartale - 27 sep 22 kl. 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

Klartale - 07 okt 22 kl. 08:55

Færre vil studere russisk

Rundt 30 prosent til 50 prosent færre studenter vil studere russisk språk. Det gjelder både internasjonalt, men også for nordmenn. Nettavisen Khrono skriver at tallene er høyere utenfor Norge.

NRK - 05 dec 22 kl. 03:07

Pristak og importforbud av russisk olje trer i kraft

Mandag trer to avtaler rettet mot russisk olje i kraft – pristak på russisk oljeeksport og importforbud mot sjøfrakt av russisk olje. Pristaket trer i kraft parallelt med EU-forbudet mot import av russisk olje som fraktes sjøveien. (NTB-DPA).

Fler nyheter fra VG

VG - 6 timer siden

Russland vil bruke den nordlige sjørute hele året: – Får sterke atomisbrytere

Russland vil mangedoble frakten av varer mellom Europa og Asia via den nordlige sjørute – ofte kalt Nordøstpassasjen. Klimaendringene gjør at skipene får mindre is å kjempe seg gjennom..

VG - 5 timer siden

Her stiger røyken opp fra den russiske marinebasen

På dette satellittbildet stiger røyken opp fra den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim..

VG - Igår: 04:00

Løve-mysterium i Serbia

En underernært løveunge er funnet i veikanten i Nord-Serbia. Nå jobber politiet med å finne ut hvordan den havnet der..

VG - Igår: 02:24

Gravid kvinne dømt til seks års fengsel for at hun ikke møtte til mobilisering i Russland

På et snaut år har russiske militærdomstoler mottatt nesten 3.000 saker om soldater som ikke vil krige eller ikke møter opp..

VG - Igår: 02:16

Tunisisk tegner pågrepet etter karikatur av statsministeren

Tegneserieskaperen Tawfiq Omrane er pågrepet etter at han laget en tegning som angivelig gjør narr av Tunisias statsminister. Han kan få fengsel i ett år..

VG - Igår: 20:00

Polens president: Statsministeren misforstått om våpenstans til Ukraina

Den polske statsministeren Mateusz Morawieckis uttalelse om at landet ikke vil gi nye våpenleveranser til Ukraina, er mistolket, ifølge landets president Andrzej Duda..

VG - I førrgår: 01:30

Massivt drone-angrep mot Krim

Den annekterte Krim-halvøya ble natt til torsdag massivt angrepet av ukrainske droner..

VG - I førrgår: 21:18

Munnhuggeri i FN-møte

Onsdagens møte om Ukraina i FNs sikkerhetsråd ble preget av krasse replikker før det i det hele tatt var i gang..

VG - 19 sep 23 kl. 22:27

Musk foreslår at alle betaler for X/Twitter

Per dags dato du selv bestemme om du vil betale for plattformen. Det kan snart endre seg..

VG - 19 sep 23 kl. 15:26

Støre i New York: Venter advarsel fra Zelenskyj

NEW YORK (VG) For første gang siden krigen startet møter Ukrainas president i FN. Statsminister Støre tror det kan få betydning..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com