NRK > Nyheter

Saturday, 24 September, 18:37

NRK - 14 sep 22 kl. 10:33

Von der Leyen: Ny lov for å sikre råvarer

Ursula von der Leyen foreslår en ny lov for å sikre tilgangen på kritiske råvarer som er avgjørende for overgangen til en fornybar framtid. – I dag kontrollerer Kina den globale prosessindustrien. Nesten 90 prosent av sjeldne jordarter og 60 prosent av verdens litium framstilles i Kina, sa EU-kommisjonens president i sin årstale i EU-parlamentet. En slik lov vil identifisere strategiske prosjekter langs hele forsyningskjeden og bygge opp strategiske reserver når forsyningene trues..
Les mer på NRK


Les mer om:
Leyen, Kina, EU

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Von, der, LeyenNy , lov, forå , sikre, råvarer
Klartale - 14 sep 22 kl. 14:36

Norge og EU vil samarbeide mer om gass

– Vi er enige om at eksperter fra Norge kan snakke med sine kolleger i Den europeiske union (EU). Da kan de diskutere hva som kan bli gjort for å få mer stabile markeder for gass, sier Støre til nyhetsbyrået NTB.Onsdag sa at Ursula von der Leyen at at EU og Norge har laget en felles gruppe som skal se på hva som kan bli gjort for å sikre billigere gass.

NRK - 20 sep 22 kl. 20:45

Von der Leyen: Russlands forsøk på å flytte landegrenser er uakseptabelt

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen kritiserer Russlands planer om folkeavstemninger i okkuperte deler av Ukraina. – Vi vil aldri anerkjenne Russlands forsøk på å legitimere den ulovlige og brutale okkupasjon av ukrainske territorier, sa von der Leyen på åpningen av høynivådelen av FN-møtet i New York tirsdag kveld. Separatistene i Donetsk og Luhansk samt okkuperte områder i Kherson og Zaporizjzja hevdet tirsdag at de skal holde folkeavstemninger 23.

NRK - 12 sep 22 kl. 12:06

Støre og von der Leyen i ny samtale om energikrisen

Statsminister Jonas Gahr Støre og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen hadde i dag en ny telefonsamtale. De snakket om energikrisen som rammer Europa, skriver Statsministerens kontor i en pressemelding. Støre sa til von der Leyen at han er skeptisk til makspriser på gass.

NRK - 14 sep 22 kl. 09:19

Ukraina i fokus under Ursula von der Leyens tale

Med den ukrainske presidentens kone Olena Zelenska i salen tok EU-toppen Ursula von der Leyen opp krigen i sin årlige tilstandsrapport for unionen. – Putin vil mislykkes, og Ukraina og Europa vil vinne fram, slo von der Leyen fast. EU-kommisjonens president var kledd i de ukrainske fargene gult og blått, og Zelenska ble introdusert i forkant av talen.

Klartale - 31 aug 22 kl. 12:15

Slik kan billigere gass i EU føre til billigere strøm i Norge

Mange i Europa er urolige som følge av svært dyr gass og strøm. Også ledere i Den europeiske union (EU) er bekymret.Mandag sa Ursula von der Leyen at det kan komme en plan for å hindre at det blir enda dyrere.

Klartale - 04 maj 22 kl. 10:26

EU vil forby å medlemsland å kjøpe olje fra Russland

– I dag foreslår vi å forby all russisk olje i Europa. Det sa Ursula von der Leyen onsdag. Hun fikk applaus fra politikerne i Den europeiske union (EU).

NRK - 24 maj 22 kl. 12:17

EU-presidenten: Russland oppfører seg som Sovjetunionen

Måten Russland agerer på i Ukraina minner om de mørkeste dagene i Sovjetunionen, mener EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. – I russiskokkuperte deler av Ukraina beslaglegger Kremls hær både kornavlinger og maskiner, sa von der Leyen i en tale ved Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos. Hun sier noen får minner fra en mørk tid.

NRK - 02 jun 22 kl. 21:20

Polen må vente på koronastøtte

Polen vil først få koronastøtte fra EU når landet har gjennomført lovede rettsreformer, ifølge EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen. – Vi er ikke ved veis ende, sa von der Leyen på en pressekonferanse sammen med Polens statsminister Mateusz Morawiecki og president Andrzej Duda utenfor Warszawa torsdag. EU-kommisjonen opplyste dagen før at den hadde godkjent Polens planer for hvordan koronastøtten skal brukes.

NRK - 03 jun 22 kl. 05:05

– Ukraina bør bli medlem av EU

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sier det er i EUs strategiske interesse, men også EUs moralske plikt, å gjøre det mulig for Ukraina å bli medlem. Von der Leyen kom med uttalelsene på en internasjonal sikkerhetskonferanse i Slovakias hovedstad Bratislava torsdag, skriver The Guardian. Von der Leyen sa i sin tale, at Ukraina må oppfylle alle nødvendige betingelser for å kunne bli medlem, men hun ba også EU om å hjelpe Ukraina med å oppnå dette målet.

NRK - 11 jun 22 kl. 10:56

Von der Leyen i Ukraina for å diskutere EU-medlemskap

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen dro lørdag til Kyiv for å diskutere Ukrainas søknad om medlemskap i unionen med president Volodymyr Zelenskyj. – Sammen med president Zelenskyj vil jeg skaffe oversikt over arbeidet som gjenstår med gjenoppbygging og stegene Ukraina har tatt på deres vei mot Europa, skrev von der Leyen på Twitter lørdag formiddag. (NTB).

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

700 arrestert i Russland

Russiske myndigheter har lørdag pågrepet over 700 mennesker som protesterte mot ordren som kom fra Putin, om delvis mobilisering av reservister til krigen i Ukraina. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 45 minutter siden

Tolvåring slått og lugga i heis

Ein tolv år gamal gut er slått, lugga og kalla stygge ting i ein heis i Loddefjord, melder politiet. Han vart og teke bilete av medan dette pågjekk. Eldre ungdommar på anslagsvis 13-14 år står bak ugjerninga, ifølgje politiet.

NRK - 30 minutter siden

Alle gjort rede for etter hyttebrann i Sunnfjord

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Alle i hytta er gjort rede for, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 30 minutter siden

Hyttebrann i Sunnfjord – uvisst om det er folk i hytta

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Det er ikke kjent om det er folk i hytta, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 1 time siden

Nasa avlyser oppskyting av månerakett på grunn av orkanfrykt

Nasa ser seg nødt til å utsette oppskytingen av måneraketten Artemis 1 enda en gang. Tirsdagens planlagte oppskyting er avlyst på grunn av uvær, heter det. To tidligere forsøk måtte avbrytes i siste øyeblikk, blant annet på grunn av drivstofflekkasjer som det ikke lyktes å fikse i tide.

NRK - 2 timer siden

77-åring funnet omkommet

Den 77 år gamle mannen som ble meldt savnet torsdag formiddag i Ringebu i Innlandet ble lørdag formiddag funnet omkommet. Det melder politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Arizona vil gjeninnføre abort-forbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler. Det hvite hus omtaler rettskjennelsen i Arizona som «katastrofal, farlig og uakseptabel».

NRK - 1 time siden

Jonas Gahr Støre takker Svindal

Statsminister Jonas Gahr Støre takker den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal for åpenheten om sin kreftsykdom. – Aksel følte en endring i kroppen, oppsøkte lege, fikk beskjed om at han hadde testikkelkreft og rask behandling på sykehus. Han skriver at menn bør bli flinkere til å snakke om egen helse.

NRK - 1 time siden

Lærerstreiken: Partene møtes igjen hos Riksmekleren søndag

Lørdag ettermiddag var partene i lærerstreiken tilbake hos Riksmekleren for å prøve å finne en løsning på den fastlåste konflikten. Møtet er ferdig for dagen, men vil forsette på søndag..

NRK - 3 timer siden

Brente hijaber i stor markering mot Iran foran Stortinget

Mange hundre personer møtte opp for å støtte iraneres kamp mot prestevelde og ufrihet foran Stortinget lørdag. Både hijaber og flagg ble satt i fyr. Bakteppet for demonstrasjonen var skjebnen til 22 år gamle Mahsa Amini, som døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for feil bruk av hijab.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com