NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 02:48

NRK - 14 sep 22 kl. 09:19

Ukraina i fokus under Ursula von der Leyens tale

Med den ukrainske presidentens kone Olena Zelenska i salen tok EU-toppen Ursula von der Leyen opp krigen i sin årlige tilstandsrapport for unionen. – Putin vil mislykkes, og Ukraina og Europa vil vinne fram, slo von der Leyen fast. EU-kommisjonens president var kledd i de ukrainske fargene gult og blått, og Zelenska ble introdusert i forkant av talen. – Kjære Olena Zelenska. Det tok enormt mye mot å stå opp mot Putins ondskap, men du fant dette motet og en hel nasjon av helter har oppstått.
Les mer på NRK


Les mer om:
Olena Zelenska, EU, Ursula, Leyen, Ukraina, Europa, Zelenska, Putins, EUs, Russlands, Ukrainas, NTB, Leyens

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukrainai , fokusunder , Ursula, von, der, Leyens, tale
NRK - 15 sep 22 kl. 10:49

Ursula von der Leyen er i Kyiv

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i Kyiv for å diskutere hvordan EU og Ukraina kan samarbeide tettere. – I Kyiv på mitt tredje besøk siden starten av Russlands krig. Så mye er endret.

Klartale - 11 jul 22 kl. 11:45

Ukraina trenger ammunisjon

Russland angrep Ukraina 24. februar. Det er 137 dager siden og krigen fortsetter.

NRK - 03 jun 22 kl. 05:05

– Ukraina bør bli medlem av EU

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sier det er i EUs strategiske interesse, men også EUs moralske plikt, å gjøre det mulig for Ukraina å bli medlem. Von der Leyen kom med uttalelsene på en internasjonal sikkerhetskonferanse i Slovakias hovedstad Bratislava torsdag, skriver The Guardian. Von der Leyen sa i sin tale, at Ukraina må oppfylle alle nødvendige betingelser for å kunne bli medlem, men hun ba også EU om å hjelpe Ukraina med å oppnå dette målet.

NRK - 20 sep 22 kl. 20:45

Von der Leyen: Russlands forsøk på å flytte landegrenser er uakseptabelt

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen kritiserer Russlands planer om folkeavstemninger i okkuperte deler av Ukraina. – Vi vil aldri anerkjenne Russlands forsøk på å legitimere den ulovlige og brutale okkupasjon av ukrainske territorier, sa von der Leyen på åpningen av høynivådelen av FN-møtet i New York tirsdag kveld. Separatistene i Donetsk og Luhansk samt okkuperte områder i Kherson og Zaporizjzja hevdet tirsdag at de skal holde folkeavstemninger 23.

NRK - 24 maj 22 kl. 12:17

EU-presidenten: Russland oppfører seg som Sovjetunionen

Måten Russland agerer på i Ukraina minner om de mørkeste dagene i Sovjetunionen, mener EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. – I russiskokkuperte deler av Ukraina beslaglegger Kremls hær både kornavlinger og maskiner, sa von der Leyen i en tale ved Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos. Hun sier noen får minner fra en mørk tid.

NRK - 12 sep 22 kl. 12:06

Støre og von der Leyen i ny samtale om energikrisen

Statsminister Jonas Gahr Støre og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen hadde i dag en ny telefonsamtale. De snakket om energikrisen som rammer Europa, skriver Statsministerens kontor i en pressemelding. Støre sa til von der Leyen at han er skeptisk til makspriser på gass.

Klartale - 14 sep 22 kl. 14:36

Norge og EU vil samarbeide mer om gass

– Vi er enige om at eksperter fra Norge kan snakke med sine kolleger i Den europeiske union (EU). Da kan de diskutere hva som kan bli gjort for å få mer stabile markeder for gass, sier Støre til nyhetsbyrået NTB.Onsdag sa at Ursula von der Leyen at at EU og Norge har laget en felles gruppe som skal se på hva som kan bli gjort for å sikre billigere gass.

Klartale - 28 jul 22 kl. 10:12

Vesten må være klar til å slåss mot Putin

I 2023 kommer nye kampfly til Polen. Naboen til Ukraina har store planer. De ruster opp forsvaret.

NRK - 11 jun 22 kl. 10:56

Von der Leyen i Ukraina for å diskutere EU-medlemskap

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen dro lørdag til Kyiv for å diskutere Ukrainas søknad om medlemskap i unionen med president Volodymyr Zelenskyj. – Sammen med president Zelenskyj vil jeg skaffe oversikt over arbeidet som gjenstår med gjenoppbygging og stegene Ukraina har tatt på deres vei mot Europa, skrev von der Leyen på Twitter lørdag formiddag. (NTB).

NRK - 15 sep 22 kl. 21:26

Von der Leyen vil ha Putin stilt for retten: – Jeg tror det er mulig

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen mener Russlands president Vladimir Putin må stilles for Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for hans rolle i Ukraina-krigen. – At Putin må tape denne krigen og stilles til ansvar for sine handlinger, det er viktig for meg, sier von der Leyen i et intervju med TV-kanalen til tyske Bild , ifølge AFP. På spørsmål om hun tror Putin noen gang vil bli stilt for Den internasjonale straffedomstolen i Haag, var EU-toppen klar i sitt svar.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Brann i bolighus i Bodø – to til sykehus

To personer er sendt til sykehus etter en brann i en bygning i Bodø. Politiet fikk beskjed om brannen rundt klokken 01.30 natt til søndag, og alle nødetater ble sendt til stedet.

NRK - 45 minutter siden

127 døde i opptøyer på fotballkamp

I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen. Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

NRK - 45 minutter siden

To til sykehus etter bilulykke på Notodden

En bil har kjørt på en lett motorsykkel bakfra på Notodden i Telemark. To personer er sendt til sykehus etter ulykken. – Det framstår som en alvorlig ulykke, tvitrer politiet i Sørøst.

NRK - 45 minutter siden

130 døde i opptøyer på fotballkamp

I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan Stadium i Malang da hjemmesupporterne stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3. Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia.

NRK - 1 time siden

Godtar Bolsonaro å tape valget?

Mange frykter vold og opprør hvis «tropenes Trump» taper presidentvalget i Brasil. Men vil Jair Bolsonaros tilhengere ta til våpen slik Trumps gjorde 6. januar 2021?

NRK - 2 timer siden

Fattige avgjør valget i Brasil søndag

I presidentvalget i Brasil søndag skal landets 33 millioner fattige gå til urnene. Det er de som skal avgjøre, og begge kandidatene frir til dem. Blant de fattigste velgerne, er Andrezas (18).

NRK - 1 time siden

Lula leder på siste måling før valget

De endelige meningsmålingene tyder på at Luiz Inacio Lula da Silva vil gå seirende ut av første valgrunde i Brasil. To meningsmålinger publisert på tampen av presidentvalget i Brasil plasserer den venstreorienterte politikeren innenfor rekkevidde av en ren seier i søndagens første runde. Pollsters Datafolha ga ham 50 prosent av stemmene, sammenlignet med 36 prosent for den høyreekstreme sittende presidenten Jair Bolsonaro.

NRK - 1 time siden

Politiet avsluttet fest med 150 i Orkland

Politiet i Trøndelag har avsluttet en fest på et samfunnshus i Orkland, der rundt 150 mennesker var samlet. Naboer klaget på mye støy som forstyrret natteroen. Arrangøren hadde ikke søkt om tillatelse til å arrangere festen, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 2 timer siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com