Dagbladet > Utenriks

Saturday, 24 September, 19:21

Dagbladet - 13 sep 22 kl. 19:49

Ukrainsk etterretning:- Russere forlater Krim

Ifølge en melding fra den ukrainske etterretningstjenesten har russere begynt å forlate Krim. «Standard type psykologisk operasjon», mener ekspert..
Les mer på Dagbladet


Les mer om:
Krim

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukrainsk, etterretning, Russere, forlater, Krim
NRK - 19 sep 22 kl. 17:51

Russiske turister får ikke lenger reise til Baltikum

Estland, Latvia og Litauen har som varslet stengt grensene for de aller fleste russere. Beslutningen ble tatt tidligere denne måneden, og mandag trådte innreiseforbudet i kraft i de baltiske landene. – Det er uakseptabelt at folk som støtter krigen, kan reise fritt rundt i verden, sa Litauens innenriksminister Agne Bilotaite.

Klartale - 04 aug 22 kl. 12:02

Russland ber norsk diplomat om å dra

– Jeg hater russere, var blant det diplomaten sa.Videoen av den norske diplomaten ble kjent i forrige uke. Hun sa masse stygt om russere til russere på et hotell.

NRK - 09 aug 22 kl. 14:15

Finland vil hindre russere i å besøke europeiske land

Både Finland og Estland mener russere nå bør forhindres fra å reise til EU-land som turister. – Å besøke Europa er et privilegium, ikke en menneskerettighet, skriver Estlands statsminister Kaja Kallas på Twitter tirsdag. Finlands statsminister Sanna Marin sa dagen før at det ikke er riktig at russere skal «leve normale liv, reise i Europa, være turister» samtidig som Russland fører en brutal krig i Ukraina.

Klartale - Igår: 14:52

Russere er livredde for å bli sendt i krigen

Det er travelt på grensa mellom Russland og Finland. Russere krysser grensa. Finland vurderer å stanse flere av dem.

Klartale - 12 aug 22 kl. 06:00

– Dessverre altfor mye hets mot muslimer fortsatt

Alle i Norge kan si nesten hva de vil. Grunnloven paragraf 100 beskytter denne rettigheten. Men hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge?

Klartale - 01 aug 22 kl. 08:55

Norsk diplomat: – Jeg hater russere

– Jeg hater russere. Bare gi meg et rom. Jeg er vant til rene rom.

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

Klartale - 10 maj 22 kl. 14:39

Subwoolfer imponerte under prøvene

Tirsdag kveld er det første semifinale av Eurovision Song Contest. Det er en årlig musikkonkurranse. Subwoolfer er Norges bidrag.

NRK - 29 jul 22 kl. 22:57

Titalls ukrainske fanger drept i russisk fangenskap

Flere titalls ukrainske krigsfanger skal ha blitt drept i det som antas å være et russisk angrep mot en fangeleir i den russisk-okkuperte Donbas-regionen, skriver nettavisen The Kyiv Independent. Ifølge Ukrainsk etterretning ble det rapportert om en kraftig eksplosjon 28. juli i et tidligere fengsel, som ble brukt som fangeleir for ukrainske soldater.

NRK - 13 sep 22 kl. 13:06

Ukraina tror russerne planlegger nye angrep på Zaporizjzja

Ukrainsk etterretning tror russerne planlegger nye aksjoner mot atomkraftverket Zaporizjzja for å undergrave ukrainsk infrastruktur. Jurij Jusov, som er talsmann for Ukrainas militære etterretning, sier at russerne har hele Ukrainas energisystem som mål, skriver The Guardian. – Putin ønsker å kaste Ukraina og hele Europa ut i en mørk, kald vinter, sier han.

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 6 timer siden

Russisk viseforsvarsminister ferdig

General og logistikk-ekspert Dmitrij Bulgakov er ferdig i rollen som Russlands viseforsvarsminister. Det melder det statlige, russiske nyhetsbyrået TASS. - En viktig stilling, sier oberstløytnant Palle Ydstebø til Dagbladet..

Dagbladet - 22 timer siden

Studie med oppsiktsvekkende fosterfunn

Nå kan det finnes en enkel løsning på å få barn til å like grønnsaker..

Dagbladet - Igår: 18:52

- Desperasjon, kaos og forvirring

Russland-ekspert Flemming Splidsboel Hansen opplever folkeavstemningene i russiskokkuperte områder i Ukraina som et desperat forsøk på å avslutte krigen. Nå meldes det om kaos og forvirring i forbindelse med avstemningene, ifølge Hansen..

Dagbladet - I førrgår: 18:19

Ny utvikling i rystende drapssak

Lauren Malt (19) ble drept av sin egen far. Nå er dommen klar..

Dagbladet - I førrgår: 03:30

Putin-venn slippes fri

Onsdag fullførte Russland og Ukraina et fangebytte, som blant annet gjør at Viktor Medvedtsjuk, som kalles Putins nærmeste Ukrainske støttespiller, løslates..

Dagbladet - I førrgår: 03:04

- Vekker sikkert mye motbør

Jonas Gahr Støre forteller Dagbladet at han syntes det er vanskelig å bedømme om Putin sitter utrygt, men er klar på at den russiske opptrappingen viser russerne at krigen ikke bare er en enkel operasjon..

Dagbladet - 21 sep 22 kl. 14:20

Arkeologer fant spor av hauggammel narkotika

Funnet av opium i 3500 år gamle krukker styrker hypotesen om at det narkotiske stoffet ble brukt i begravelsesritualer, mener arkeologene..

Dagbladet - 20 sep 22 kl. 22:37

- Uggen stemning i Moskva

Tirsdag kveld virker det som at Putins varslede tale til folket utsettes. I så fall er det eksepsjonelt, mener generalløytnant Arne Bård Dalhaug, som tipper at det er guffen stemning i Moskva nå..

Dagbladet - 20 sep 22 kl. 19:27

Tror Putin kan innrømme nederlag

Tysk analytiker mener de siste dagenes ydmykelser har økt sjansen for at Vladimir Putin vil trekke i nødbremsen. Russland-forsker tror det vil bli for krevende..

Dagbladet - 20 sep 22 kl. 12:30

Trump-detalj vekker oppsikt

En detalj fikk ekspertene til å sperre opp øynene da Donald Trump (76) talte lørdag kveld. - Aldri sett det før, sier NBC-reporter..




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com