NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 12:53

NRK - 13 sep 22 kl. 10:14

Utkantstrøk sliter med å rekruttere psykologer

I 2020 ble det lovpålagt for kommunene å knytte til seg psykologkompetanse innen helse- og omsorgstjenestene. Hver femte kommune manglet kompetansen i 2021. Det melder NTB. Tyngst går det med rekrutteringen til de minst sentrale kommunene i landet, der drøyt hver tredje kommune har knyttet til seg psykologkompetanse. Psykologer i den kommunale helse- og omsorgstjenesten er en liten gruppe, men har doblet seg i størrelse mellom 2015 og 2021.
Les mer på NRK


Les mer om:
NTB, Nordland, Møre, Romsdal

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Utkantstrøk, slitermed å , rekruttere, psykologer
Klartale - 21 jun 22 kl. 12:09

Flere psykologer for barn og unge

Det siste året er det blitt ansatt 163 flere psykologer. De er ansatt i psykisk helsevern for barn og unge. Antallet psykologer har økt med rundt 30 prosent siden 2015.

NRK - 14 jun 23 kl. 15:12

Dumaen gir hæren grønt lys til å rekruttere straffedømte

Den russiske nasjonalforsamlingen har godkjent en lovendring som gir den russiske hæren anledning til å rekruttere mistenkte eller dømte kriminelle. Wagner-gruppen har med myndighetenes velsignelse lenge hentet straffedømte fra russiske fengsler og lovet dem benådning etter endt tjeneste som leiesoldater i Ukraina. Den russiske hæren ønsker å kunne gjøre det samme og har nå fått grønt lys fra de folkevalgte, melder det statlige nyhetsbyrået Tass.

NRK - 11 jan 23 kl. 06:43

Sliter med å rekruttere leder

Forsvaret sliter med å rekruttere ledere til Hæren. Det sier hovedtillitsvalgt i Norges Offiser- og spesialistforbund, Pål Nygaard. Nygaard sier at Forsvaret tvinges til å rekruttere personell med langt mindre erfaringer enn tidligere..

NRK - 16 sep 23 kl. 08:58

Små skoler sliter mest med å få tak i lærere

Rundt 40 prosent av grunnskolene med under 100 elever melder om store rekrutteringsutfordringer, skriver Utdanningsnytt. Senter for økonomisk forskning (SØF) ved NTNU i Trondheim har laget rapporten «Rekruttering av lærere ved norske skoler» på oppdrag fra kommuneorganisasjonen KS. – Lærere ser ut til å foretrekke store skoler når de søker til læreryrket, og skoler som ligger i store kommuner og sentralt beliggende i kommunen, skriver de i rapporten.

Klartale - 20 apr 23 kl. 06:00

Tre år med en sykdom ingen ser

Brystsmerter og tung pust. Vondt i lungene. Utmattet av små ting.

Klartale - 10 okt 22 kl. 06:00

Libanons bønder mangler vann

Libanon sliter. Både økonomisk med også politisk. Store deler av folket sliter med å få endene til å møtes.

Klartale - 16 dec 22 kl. 12:55

Ti år etter skoleskytingen sliter familiene

For ti år siden ble 20 skolebarn og seks lærere drept under en skoleskyting. Det skjedde på Sandy Hook-skolen i Connecticut i USA.Barna ville vært 16 år og 17 år nå.

NRK - 27 apr 23 kl. 10:58

Innbyrdes strid om prioriteringer i statsoppgjøret

LO Stat krever reallønnsvekst for alle statsansatte gjennom et likt kronetillegg. Unio og Akademikerne vil at høyt utdannende prioriteres. – Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker.

Aftenposten - 02 okt 22 kl. 08:00

Det er ikke mangel på psykologer som gjør at de unge opplever livet som vanskelig

Det er ikke mangel på psykologer som gjør at de unge opplever livet som vanskelig..

NRK - 20 mar 23 kl. 06:03

Psykologer støtter Fosen-aksjonistene: Kan påvirke psykiske helse

Den norske psykologforeningen rykker ut med støtte til Fosen-aksjonistene og advarer mot at håndteringen av saken kan ramme samers psykiske helse. Det er menneskerettighetsutvalget i Psykologforeningen, ved Karl Eldar Evang, Alba Lorena Sanchez Banoun og Runa Kongsvik, som gir støtte til samenes sak. – Menneskerettighetsutvalget i Psykologforeningen mener at Fosen-saken må sees i lyset av den langvarige, brutale og ødeleggende fornorskingpolitikken som systematisk har blitt ført av den norske staten gjennom hele forrige århundre og helt opp i vår tid, skriver de.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Hevder Ukraina gjør fremskritt sør i landet

Ukrainas hær skal, ifølge generalen som leder Ukrainas motoffensiv, ha brutt seg gjennom russiske forsvarslinjer sør i Ukraina. Til amerikanske medier hevder han at Ukraina gjør fremskritt i Zaporizjzja-området, som i lang tid har vært kontrollert av russiske styrker. Ukraina startet sin lenge planlagte, storslåtte motoffensiv tidlig i sommer, men fremgangen har vært langsommere enn forventet.

NRK - 30 minutter siden

India: Kvinner får en tredel av plassene i parlamentet

Det indiske parlamentet har vedtatt en lov som garanterer at en tredel av setene i det mektige underhuset skal innehas av kvinner. Forslaget ble torsdag vedtatt i underhuset med 454 mot 2 stemmer for og i overhuset med 214 mot 0. Partiene i parlamentet har brukt hele 27 år på å enes om ordlyden i forslaget, og loven blir omtalt som en milepæl for likestilling og kvinners rettigheter i India.

NRK - 45 minutter siden

Foreningen Fri fikk Humanistprisen

Foreningen Fri er tildelt Humanistprisen 2023 for arbeidet og håndtering i tiden etter terrorangrepet mot London pub i fjor sommer. Foreningen mottok prisen på Human-Etisk Forbunds landsmøte fredag kveld. Humanistprisen er på 100.

NRK - 1 time siden

Iraks statsminister til Moskva

Iraks statsminister Mohammed Shia Al-Sudani skal besøke Moskva i løpet av de neste ukene, heter det i en uttalelse fra det irakiske utenriksdepartementet lørdag..

NRK - 2 timer siden

Hotellgjester måtte evakueres fra skogbrann på Sicilia

To personer mistet livet og 700 turister måtte evakueres fra et hotell etter skogbranner på Sicilia i natt. Hotellgjestene ble evakuert fra et hotell i nærheten av byen Cefalu. Gjestene måtte fraktes til en lokal idrettshall da flammene kom nærmere.

NRK - 2 timer siden

Ukraina: Russiske flåtesjefer drept i angrep

Ukraina hevder at det de omtaler som «senior russiske flåtesjefer» er blitt drept i angrepet på Sevastopol fredag, melder AFP. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om navn. Ukraina angrep Svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim fredag.

NRK - 3 timer siden

Tidligere sosialminister Ruth Ryste er død

Tidligere sosialminister Ruth Ryste er død. Hun ble 91 år gammel. Ryste døde torsdag, skriver Varden.

NRK - 8 timer siden

Stort kvikkleireskred på E6 nær Göteborg – flere skadd

Et stort kvikkleireskred forårsaket av regn gjør at E6 er stengt i begge retninger ved Stenungsund, nord for Göteborg. Flere kjøretøy, inkludert en buss, er rammet. – Tre skadde er fraktet til sykehus, opplyser vakthavende befal Fredrik Flyberg i politiet til nyhetsbyrået TT..

NRK - 3 timer siden

Funn av død person i utbrent campingvogn

Lørdag ble nødetatene varslet om brann i en campingvogn i Stord kommune. Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen, og etter en stund ble det gjort funn av en død person inne i brannruinene. – Politiet arbeider ut i fra flere hypoteser, men det er per nå ikke noe som indikerer at det foreligger en straffbar handling i forbindelse med brannen.

NRK - 3 timer siden

Fant nesten 200 kilo kokain blant agurker

Nesten 200 kilo kokain og flytende metamfetamin ble forrige uke funnet i to trailere ved en grenseovergang mellom USA og Mexico, opplyser grensevakten i USA. Begge funnene var ved grenseovergangen i Otay Mesa i San Diego, heter det i en pressemelding fra grensevakten. Det første funnet ble gjort 12.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com