NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 10:18

NRK - 13 sep 22 kl. 01:16

Sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Flere aserbajdsjanske soldater skal ha mistet livet i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan. De to landene anklager hverandre for angrep. – Ved midnatt tirsdag igangsatte Aserbajdsjan intensive bombardementer med artilleri og skytevåpen med høy kaliber mot armenske militærstillinger i retning byene Goris, Sotk og Jermuk, melder Armenias forsvarsdepartement i en uttalelse. De skriver også at Aserbajdsjan skal ha brukt droner. Samtidig anklager Aserbajdsjans forsvarsdepartement Armenia for «storskala undergravende handlinger» nær distriktene Dashkesan, Kelbajar og Lacin på grensen, og legger til at deres stillinger ble beskutt.
Les mer på NRK


Les mer om:
Armenia, Aserbajdsjan, Goris, Jermuk, Armenias, Aserbajdsjans, Dashkesan, Lacin, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sammenstøt, grensen, mellom, Armeniaog , Aserbajdsjan
NRK - 13 sep 22 kl. 09:34

Hevder minst 49 er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 armenske soldater er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, hevder statsministeren i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere situasjonen på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere soldater på begge sider er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan natt til tirsdag.

Klartale - 13 sep 22 kl. 10:29

Soldater drept på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 soldater skal ha blitt drept natt til tirsdag. Da var det sammenstøt på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan.Aserbajdsjan skal ha bombet Armenia med artilleri og skytevåpen, hevder Armenias forsvarsdepartement.

Klartale - 15 sep 22 kl. 08:58

Armenia sier de har inngått avtale om våpenhvile

Det har vært sammenstøt på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan. Det har kostet minst 155 liv. Landene har gitt hverandre skylda for sammenstøtene.

NRK - 13 sep 22 kl. 08:47

Sammenstøt mellom Armenia og Aserbajdsjan - enige om å stabilisere situasjonen

Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere situasjonen på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere aserbajdsjanske soldater skal ha mistet livet i sammenstøt på grensen. De to landene anklager hverandre for angrep.

NRK - 14 sep 22 kl. 12:06

Nye sammenstøt mellom Armenia og Aserbajdsjan

Nye sammenstøt mellom Armenia og Aserbajdsjan onsdag setter våpenhvilen russerne meglet fram, i fare. Russland kunngjorde tirsdag at de hadde framforhandlet en våpenhvile etter kraftige sammenstøt natten før. De kostet minst 100 soldater livet, både armenske og aserbajdsjanske.

NRK - I førrgår: 16:07

Russland mener Armenia ødelegger bånd mellom dem

Russland advarer Armenias statsminister Nikol Pasjinjan om at han begår en stor tabbe ved å forsøke å fri seg fra russiske bånd. Armenias statsminister har bare seg selv å takke for situasjonen i Nagorno-Karabakh, ifølge Russland. De hevder han har blitt lurt av falske lovnader fra Vesten.

NRK - 22 maj 23 kl. 14:43

Reuters: Armenia vil anerkjenne omstridt enklave som aserbajdsjansk

Armenia vil anerkjenne den omstridte fjell-enklaven Nagorno-Karabakh som aserbajdsjansk. Det sier Armenias statsminister Nikol Pasjinian mandag, skriver Reuters, som siterer russiske nyhetsbyråer. Armenia og Aserbajdsjan har utkjempet to kriger som følge av strid om den aserbajdsjanske enklaven Nagorno-Karabakh der befolkningen i hovedsak er armensk.

NRK - 18 sep 22 kl. 11:37

Pelosi fordømmer Aserbajdsjans angrep på Armenia

USAs kongressleder Nancy Pelosi har fordømt angrepene mot Armenia ved grensen til Aserbajdsjan. Hun kaller angrepene for ulovlige fra Aserbajdjsans side. – Dette er ulovlige og dødelige angrep av Aserbajdsjan på armensk territorium.

NRK - 16 sep 22 kl. 17:35

UD fraråder reiser til grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Utenriksdepartementet innfører reiseråd for deler av Armenia som følge av at sikkerhetssituasjonen på grensen til Aserbajdsjan har forverret seg. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til regionene Syunik, Vayots Dzor og Gegharkunik. Utenriksdepartementet fraråder også alle reiser til områder som ligger nærmere enn 5 kilometer fra den internasjonale grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan..

NRK - 10 nov 22 kl. 12:54

Armenia foreslår demilitariserte grenseområder

Armenia foreslår at både grensen mot erkefienden Aserbajdsjan og grensen rundt den omstridte regionen Nagorno-Karabakh blir demilitarisert. De to landene har kjempet to kriger – i 1999 og 2020 – om den armenskbefolkede enklaven som folkerettslig er en del av Aserbajdsjan. Over 280 mennesker mistet livet da konflikten førte til nye grensesammenstøt i september.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Minst sju utenforstående drept i skytinger i Sverige

I løpet av det siste året er minst sju personer uten tilknytning til noe kriminellt miljø, drept i skytinger i Sverige. Det viser en gjennomgang som SVT har gjort. I tillegg til de sju som er drept de siste året.

NRK - 3 minutter siden

Skattemeldingene til Erna Solberg og Sindre Finnes er vist fram

Skattemeldingene til Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes ble torsdag vist fram til pressen som har bedt om innsyn i dem. Den tidligere Høyre-lederen og ektemannen lot torsdag medier få se på skattemeldingene deres i perioden da hun var statsminister, fra 2013 til 2021. Solberg har tidligere anslått at ektemannen Sindre Finnes har tjent 1,8 millioner på kjøp og salg av aksjer mens hun var statsminister.

NRK - 15 minutter siden

Stortinget vil ha full gjennomgang av økonomiregelverket

– Tillit kan ikke bare være et ord i festtaler. Vi ser at det er behov for å gå igjennom hele regelverket, sier stortingspresident Masud Gharahkhani. Han sier Stortinget vil ha en bred gjennomgang av alle retningslinjer knyttet til politikeres økonomiske interesser og ordninger.

NRK - 30 minutter siden

Aftonbladet: To pågrepet etter eksplosjon

To personer er pågrepet av politiet i etter eksplosjonen i Uppsala i natt. Det melder Aftonbladet. En 25 år gammel kvinne ble drept i eksplosjonen som skjedde klokken 03.

NRK - 30 minutter siden

Sikta for Jonas-drapet har ikkje planar om å snakke med politiet

Ein 28 år gammal mann som er sikta for drapet på Jonas Aarseth Henriksen, har ingen konkrete planar om å stille til avhøyr, opplyser advokatane hans Thomas Randby og Ellen Tvedten Jorem. Mannen nektar for å ha hatt noko med drapet å gjere. Mannen er varetektsfengsla med full isolasjon og medieforbod..

NRK - 30 minutter siden

Tenåring angrep lærere og elever med kniv i Spania

Angrepet skjedde i Jerez, sør i landet. Det melder Reuters. Hvor mange som er rammet er ikke klart..

NRK - 30 minutter siden

En person etterlyst internasjonalt etter drapet i Kristiansand

En person er etterlyst internasjonalt etter at to personer ble funnet døde på en adresse i Vågsbygd i Kristiansand onsdag 27. september. Personen er siktet for drap.

NRK - 45 minutter siden

Politiet undersøker om Nordstrand-skytingen er knyttet til langvarig konflikt

Onsdag kveld ble to menn pågrepet i forbindelse med skytingen på Nordstrand tirsdag. Politiet mener de har tatt de to som var på åstedet – Vi ser på om skytingen kan være knyttet til en langvarig konflikt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Hun understreker at politiet har flere teorier om motivet bak skytingen.

NRK - 1 time siden

Ny rapport: 10 prosent av isbreene i Sveits borte på to år

10 prosent av isbreene i Sveits har smeltet bort i løpet av de siste to årene. Det går frem av en ny rapport fra Det sveitsiske vitenskapsakademiet, melder AFP. 6 prosent av breene forsvant i 2022 og ytterligere 4 prosent er blitt borte i løpet årets sommer.

NRK - 1 time siden

Ordfører om dobbeltdrap: – Dypt tragisk

– Det var en trist og dypt tragisk beskjed å få. Det allttid ille med drap, men det er spesielt ille når det er barn involvert. Dette rammer en familie, skole og skoleklasse, sier Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com