NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 02:13

NRK - 12 sep 22 kl. 07:54

55 personer evakuert etter brann på Svalbard

Brannen på Svalbard er under kontroll. 55 personer er evakuert. – Ingen er foreløpig meldt savnet i brannen i sentrum av Longyearbyen, melder Sysselmesteren på Svalbard i en pressemelding mandag morgen. En person har fått behandling for lettere røykskader..
Les mer på NRK


Les mer om:
Svalbard, Longyearbyen, Sysselmesteren

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 55 personer evakuert, etter, brann, Svalbard
Klartale - 23 aug 22 kl. 09:50

Færre bor på Svalbard

2.504 personer. Så mange bodde i de norske bosetningene på Svalbard ved nyttår.

Klartale - 01 jul 22 kl. 07:00

Mister stemmeretten sin på Svalbard

Regjeringen har innført nye krav for å kunne stemme på Svalbard. Alle må ha bodd i en norsk kommune på fastlandet først. Det gjelder også for å være valgbar til lokalstyret.

Klartale - 18 jun 22 kl. 06:00

Michael gikk for å gi frø til frøbanken på Svalbard

– Ingenting er umulig, sier Michael Haddad. Han er ambassadør for FN.Som seks år gammel ble Haddad lam.

NRK - 24 jun 22 kl. 09:00

Tollere for første gang på Svalbard

Siden mai har fire norske tollere vært på plass i Longyearbyen på Svalbard. Hovedmålet er å hindre at Russland skal bruke Svalbard som frihavn for å omgå vestlige sanksjoner. De skal hindre at ulovlige varer sendes til Russland.

Klartale - 12 sep 22 kl. 08:32

Storbrann på Svalbard

Natt til mandag begynte det å brenne på Svalbard. Folk i et leilighetsbygg ble vekket av brannalarmen. Meldingen om brannen kom 03.

Klartale - 23 jun 22 kl. 15:57

Fugleinfluensa påvist på Svalbard for første gang

Sykdommen fugleinfluensa har spredd seg til Arktis. Nå er den funnet på Svalbard.– Fugleinfluensa er aldri tidligere påvist på Svalbard, opplyser Sysselmesteren.

Klartale - 29 jun 22 kl. 13:26

Dette kan være årsaken til angrepet

Dataangrepet mot Norge skal ha startet natt til onsdag. Det ble meldt på en kanal som blir brukt av hackergruppa Killnet. Den er på det sosiale mediet Telegram.

NRK - 19 maj 22 kl. 15:05

Politiet etterforsker mulig ulovlig isbryting på Svalbard

Sysselmesteren på Svalbard har fått tips om at et ekspedisjonsfartøy har brutt is ulovlig i Van Mijenfjorden. Etterforskning er satt i gang. Isbrytingen skal ha skjedd i begynnelsen av mai i Van Mijenfjorden nasjonalpark, som ligger på vestsiden av Spitsbergen på Svalbard.

NRK - 15 jun 22 kl. 14:20

Åpner polarutstilling på Frammuseet

Kronprins Haakon og fyrst Albert ll av Monaco åpner onsdag 22. juni en utstilling på Frammuseet om de polare ekspedisjonene til fyrst Albert l for over hundre år siden. – Deltakelsen på Albert I's ekspedisjoner førte til årlige norsk forskning og tilstedeværelse på Svalbard, som blant annet bidro til norsk suverenitet over Svalbard gjennom Svalbard-traktaten.

NRK - 14 jul 22 kl. 14:47

Fugleinfluensa påvist på Storjo på Svalbard

Det har blitt påvist fugleinfluensa på fem storjoer som ble funnet døde på Svalbard i begynnelsen av juni, opplyser Veterinærinstituttet. Det ble meldt om unormal høy dødelighet blant storjoer på Hermansenøya på Svalbard tidligere i juli. Flere av de døde fuglene ble sendt til Veterinærinstituttet på vegne av Mattilsynet, for prøvetaking og analyse.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Brann i bolighus i Bodø – to til sykehus

To personer er sendt til sykehus etter en brann i en bygning i Bodø. Politiet fikk beskjed om brannen rundt klokken 01.30 natt til søndag, og alle nødetater ble sendt til stedet.

NRK - 15 minutter siden

127 døde i opptøyer på fotballkamp

I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen. Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

NRK - 10 minutter siden

To til sykehus etter bilulykke på Notodden

En bil har kjørt på en lett motorsykkel bakfra på Notodden i Telemark. To personer er sendt til sykehus etter ulykken. – Det framstår som en alvorlig ulykke, tvitrer politiet i Sørøst.

NRK - 15 minutter siden

130 døde i opptøyer på fotballkamp

I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan Stadium i Malang da hjemmesupporterne stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3. Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia.

NRK - 30 minutter siden

Godtar Bolsonaro å tape valget?

Mange frykter vold og opprør hvis «tropenes Trump» taper presidentvalget i Brasil. Men vil Jair Bolsonaros tilhengere ta til våpen slik Trumps gjorde 6. januar 2021?

NRK - 2 timer siden

Fattige avgjør valget i Brasil søndag

I presidentvalget i Brasil søndag skal landets 33 millioner fattige gå til urnene. Det er de som skal avgjøre, og begge kandidatene frir til dem. Blant de fattigste velgerne, er Andrezas (18).

NRK - 45 minutter siden

Lula leder på siste måling før valget

De endelige meningsmålingene tyder på at Luiz Inacio Lula da Silva vil gå seirende ut av første valgrunde i Brasil. To meningsmålinger publisert på tampen av presidentvalget i Brasil plasserer den venstreorienterte politikeren innenfor rekkevidde av en ren seier i søndagens første runde. Pollsters Datafolha ga ham 50 prosent av stemmene, sammenlignet med 36 prosent for den høyreekstreme sittende presidenten Jair Bolsonaro.

NRK - 45 minutter siden

Politiet avsluttet fest med 150 i Orkland

Politiet i Trøndelag har avsluttet en fest på et samfunnshus i Orkland, der rundt 150 mennesker var samlet. Naboer klaget på mye støy som forstyrret natteroen. Arrangøren hadde ikke søkt om tillatelse til å arrangere festen, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 1 time siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com