VG > Nyheter

Sunday, 02 October, 01:30

VG - 10 sep 22 kl. 20:34

Ukrainsk folkevalgt melder om kamper ved russisk-kontrollert flyplass

Den ukrainske motoffensiven fortsetter. Nå meldes det at ukrainske styrker skal ha inntatt flyplassen i Donetsk, som har vært kontrollert av russiske styrker siden 2015..
Les mer på VG


Les mer om:
Donetsk

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukrainsk, folkevalgt, melderom , kamper, ved, russisk-kontrollert, flyplass
Klartale - Igår: 11:30

Dette er rekordene Haaland kan ta

Erling Braut Haaland er en av verdens beste fotballspillere. Han er fra Norge og spiller på engelske Manchester City. Både laget og Haaland har startet denne sesongen veldig bra.

NRK - 04 maj 22 kl. 17:08

Ukrainsk avis: Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket i Mariupol

Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket Azovstal i Mariupol, der ukrainske styrker har forskanset seg, ifølge en ukrainsk avis og journalist. Det pågikk onsdag harde kamper i stålverket, som er det siste området ukrainske styrker kontrollerer i havnebyen sør i Ukraina. Ifølge den ukrainske journalisten Andrij Tsaplijenko har russiske soldater brutt seg inn på stålverket.

Klartale - 10 maj 22 kl. 14:39

Subwoolfer imponerte under prøvene

Tirsdag kveld er det første semifinale av Eurovision Song Contest. Det er en årlig musikkonkurranse. Subwoolfer er Norges bidrag.

NRK - 03 sep 22 kl. 14:58

Russland hevder kjernekraftverk ble koblet av kraftnettet på nytt

Kjernekraftverket i Zaporizjzja var koblet av kraftnettet lørdag morgen, ifølge russiske myndigheter. De hevder at ukrainsk artilleri skadet en kraftlinje. Nyheten er ikke uavhengig bekreftet, og skal ha skjedd få dager etter at observatører fra det internasjonale atomenergibyrået ankom anlegget.

NRK - 31 maj 22 kl. 14:24

22-åring dømt for å ha utnytta ukrainsk flyktning

Ein 22 år gammel mann frå Tromsø er dømt for å ha utnytta en 17 år gammal ukrainsk flyktning. Det skriv Nordlys. Ifølge dommen frå Nord-Troms og Senja tingrett er han dømt for voldtekt av fleire jenter under 14 år, for å ha hatt seksuell omgang med jenter mellom 14 og 16 år og for å ha utnytta ein ukrainsk flyktning sin sårbare situasjon for å oppnå sex..

NRK - 31 maj 22 kl. 14:24

Mann i 20-årene dømt for å ha utnytta ukrainsk flyktning

Ein mann i 20-åra frå Tromsø er dømt for å ha utnytta ein mindreårig ukrainsk flyktning. Ifølge dommen frå Nord-Troms og Senja tingrett er han dømt for valdtekt av fleire jenter under 14 år, for å ha hatt seksuell omgang med jenter mellom 14 og 16 år og for å ha utnytta ein ukrainsk flyktning sin sårbare situasjon for å oppnå sex. Dommen tar berre stilling til skuldspørsmålet.

NRK - 01 jul 22 kl. 07:48

Tankesmie: Ukrainsk offensiv drev russerne vekk fra Slangeøya

Det var en ukrainsk offensiv med rakettangrep og artilleriild som drev russerne vekk fra slangeøya, ifølge en amerikansk tankesmie. Tankesmia Institute for the study of war følger krigen i Ukraina tett og kommer med daglige analyser av situasjonen på slagmarken. De slår fast at det var ukrainske angrep som tvang russiske styrker til å forlate Slangeøya torsdag.

NRK - 10 aug 22 kl. 12:41

Hevder russiske fly ble ødelagt på Krim

Minst ti russiske fly ble ødelagt i eksplosjonene ved en flybase på den annekterte Krim-halvøya tirsdag, hevder en talsmann for Ukrainas flyvåpen. – Etter eksplosjonene så vi helt klart at flyparken ble rammet, sier talsmannen Jurij Ihnat på ukrainsk TV. Russland har ifølge Ihnat stasjonert kampfly av typen Su-30M og Su-24 ved Sakhi-basen, samt transportfly av typen Iljushin Il-76.

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

NRK - 09 sep 22 kl. 00:34

Ukraina hevder å ha tatt kontroll over by i Kharkiv

Ukraina har tatt tilbake kontrollen over byen Balaklija i Kharkiv-regionen, hevder det ukrainske forsvaret i en Twitter-melding. De jhar også har lagt ut en video av soldater med ukrainsk flagg som står oppå et russisk flagg. – Det ukrainske flagget over en fri ukrainsk by under en fri ukrainsk himmel, er president Volodymyr Zelenskyjs kommentar.

Fler nyheter fra VG

VG - 1 time siden

Presidentvalget i Brasil: Kan avgjøre regnskogens fremtid

September ble den verste skogbrann-måneden på over ti år i Brasil. På bare tre uker brant et område tilsvarende størrelsen på New York by..

VG - 9 timer siden

Ukraina: Rykker inn i Lyman

Etter harde kamper rundt byen Lyman i Donetsk, sier ukrainske militærkilder at de lørdag rykker inn i byen..

VG - 12 timer siden

Ap-topp: NHO-sjefen har mistet kalkulatoren

Aps parlamentariske leder, Rigmor Aasrud, forsvarer regjeringens 33-milliarders skatteskjerpelse: Hun mener NHO-sjefen har mistet kalkulatoren og at rike lakseoppdrettere har råd til å betale mer skatt..

VG - 20 timer siden

Amnesty: 52 demonstranter er drept i Iran

Til sammen 52 mennesker har måtte bøte med livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker under demonstrasjoner mot regjeringen i Iran, ifølge Amnesty..

VG - Igår: 23:07

Ble drept under prøveeksamen: – Slike angrep vil ikke hindre oss

KABUL (VG) Klasserommet var stappfullt av unge kvinnelige studenter da en selvmordsbomber gikk inn døren. Hendelsen fredag sprer sjokk, sorg og sinne i Afghanistan..

VG - Igår: 20:37

VG ved fronten i Ukraina: Dette er soldatene Putin frykter

MYKOLAJIV (VG) Ved fronten utenfor byen Mykolajiv angriper ukrainske styrker med alt de har av våpen. Soldatene her frykter ikke Russlands annektering. – Vi vil kjempe til slutten, sier soldaten Bohdan (25) til VG..

VG - Igår: 17:20

Støre om Russland-annekteringen: Uten legitimitet

Fredag ettermiddag holder statsminister Jonas Gahr Støre en pressekonferanse om lekkasjene på gassrørledningene i Østersjøen og krigen i Ukraina..

VG - Igår: 14:32

Putins Kreml-seremoni i gang

I Kremlpalasset erklærer president Vladimir Putinat fire russiskokkuperte regioner i Ukraina er blitt en del av Russland. – Dette er viljen til millioner av mennesker, sier han i talen..

VG - Igår: 08:22

Russlands mobilisering: – For å være ærlig, så vil alle dø der

Russiske menn på vei til krigen blir bedt om å ta med tamponger mot kulehull. En tidligere russisk Ukraina-soldat mener at de nye og utrente soldatene blir ført rett i døden..

VG - Igår: 04:23

Orkanen «Ian»: – Som en vill elv på begge sider av huset

FORT MYERS (VG) Ødeleggelsene er katastrofale langs de hardest rammede områdene på Florida-kysten. Nå er «Ian» på vei nordover i USA..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com