VG > Debatt

Sunday, 25 September, 03:10

VG - 10 sep 22 kl. 10:04

Én dag før «rysar»-valget: Mot mer rot i svensk politikk?

Det eneste som med sikkerhet kan sies på forhånd om det svenske riksdagsvalget i morgen, 11. september, er at tellingen av stemmene blir uvanlig spennende..
Les mer på VG


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Én dag, før, rysar, valgetMot , mer, roti , svensk politikk
Klartale - 14 sep 22 kl. 07:05

Slik jobbet de for å få flere til å stemme ved valget

I helgen var det valg i Sverige. I mye i landet ble det meldt om at rekordmange svensker brukte sjansen til å stemme på forhånd.– Det er også inntrykket vi har her, sa Adina Mehmedovic til Klar Tale sist uke.

Klartale - 09 sep 22 kl. 06:30

Hva vil Sverige velge i helgen?

Det er bare noen få dager igjen til valget i Sverige. Det preget også byen Göteborg da Klar Tale reiste dit denne uka.De første reklamene for partier var på skjermer inne på togstasjonen.

Klartale - 10 jun 22 kl. 11:15

Stormingen av kongressen var et forsøk på å kuppe makten

6. januar 2021 stormet folk USAs Kongress. Mange av dem gjorde det for å vise sin støtte til Donald Trump.

Klartale - 30 maj 22 kl. 12:51

LO-lederen mener SV må inn i regjering

I dag er det LO-kongressen. Der snakket leder Peggy Hessen Følsvik. Hun snakket direkte til statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 08 jun 22 kl. 20:48

Kenya: Falske nyheter og hat spres på TikTok før valget

Videoer med hatprat og feilinformasjon spres på TikTok i forkant av valget i Kenya i august, konkluderer en ny rapport. Valget i Kenya blir sett på som den første virkelige prøven TikTok er blitt satt på i Afrika. TikTok blir, i likhet med flere andre sosiale medier, brukt til å spre feilinformasjon.

Klartale - 15 sep 22 kl. 11:00

«Alle» snakker om Jimmie Åkesson

Ingen ville samarbeide med dem. De fikk kritikk for nynazisme og fremmedhat. Men nå er Sverigedemokraterna nest størst i Sverige.

Klartale - 16 maj 22 kl. 06:00

Hva skjer med Bosnia-Hercegovina?

Den blodigste krigen siden andre verdenskrig skjedde blant bosniere, kroater og serbere. 100.000 døde og to millioner mennesker flyktet.

NRK - 16 maj 22 kl. 19:09

Valget i Libanon

Den foreløpige opptellingen etter valget i Libanon tyder på at Hizbollah-blokken taper terreng, mens reformkandidater vinner fram. Opptellingen pågår fortsatt etter valget søndag, og hittil er bare 49 av 128 valgkretser talt opp. Frammøtet var lavt ved valget, som er det første siden landet ble kastet ut i en dyp økonomisk krise som har utløst raseri mot de styrende elitene.

NRK - 24 jun 22 kl. 01:20

Huset til Trump-alliert i justisdepartement ransaket

Føderale etterforskere har ransaket huset til Jeffrey Clark, topptjenestemannen i justisdepartementet som presset på for å underkjenne valget av Joe Biden. Etter valget i november 2020 som Donald Trump tapte, prøvde daværende visejustisminister Clark på oppdrag fra Trump å få departementet til å involvere seg i Trumps anstrengelser for å underkjenne valget. Myndighetene har de siste dagene også avhørt Republikanernes ledere i Nevada og Georgia, der allierte av Trump opprettet alternative, falske valgmannslister for å underkjenne valget.

NRK - 06 jul 22 kl. 10:17

Fabian Stang sier ja til bystyre-comeback i Oslo

Fabian Stang sier ja til å stå på liste for Oslo Høyre under valget neste års kommunevalg, men ønsker ikke å sette seg i ordførerstolen igjen. 66-åringen har offisielt takket ja til nok en gang å stå på liste for Høyre under valget, sammen med over 120 andre Høyre-politikere, skriver Avisa Oslo. Fabian Stang har 20 års fartstid som bystyrerepresentant i Oslo, åtte av disse som Oslos ordfører.

Fler nyheter fra VG

VG - 18 timer siden

Feilsignal!

«Det går alltid et tog» var det en gang noe som het. Nå er det alltid et tog som står..

VG - Igår: 17:08

Å sitte i et tomt rede

To hendelser har endret meg og mitt liv. Begge omfatter samme mann – min sønn. Først da han kom til verden.

VG - I førrgår: 07:14

Desperat diktators diktning

President Putins tale er først og fremst en politisk eskalering av krigen i Ukraina. Det gjør den ikke mindre farlig..

VG - 19 sep 22 kl. 07:30

Ikke lenger demokratisk

Med overveldende flertall har EU-parlamentet vedtatt at Ungarn ikke lenger kan anses som et fullverdig demokrati. Ungarn beskrives i stedet som et autokrati med valg..

VG - 19 sep 22 kl. 07:32

Begravelsen knuser alle rekorder

Dronning Elizabeths begravelse mandag vil bli fulgt av halve klodens befolkning..

VG - 18 sep 22 kl. 10:29

Du er ikke alene, Tarjei!

På samme måte som Putin ikke skal vinne krigen i Ukraina, skal ikke trollene vinne denne «krigen» heller..

VG - 17 sep 22 kl. 19:04

Je suis Rent-a-Wreck!

Det som plager meg mest med at såkalt aldersreverserende inngrep blir vanligere er at det er i ferd med å pulverisere et fellesskap man før kunne ta for gitt..

VG - 16 sep 22 kl. 20:32

Putin har et forklarings-problem

Vladimir Putin trenger ryggdekning fra Kinas president Xi Jinping for å føre krigen i Ukraina. Xi har bruk for russiske naturressurser i arbeidet med å gjøre Kina til verdens mektigste nasjon..

VG - 16 sep 22 kl. 16:36

Styring er faktisk mulig

Diskusjonene om norske strømpriser gjør meg av og til bekymret for demokratiet vårt. For debattene gir et inntrykk av at vi i dag har politikere som har glemt at deres jobb er å styre. El-politikken illustrerer hvordan forholdet mellom politikk og marked har endret seg i løpet av noen tiår..

VG - 16 sep 22 kl. 16:28

Løsningen er ikke å gjøre verden glatt og rynkefri

At kvinnelige forbilder promoterer rynkebehandling, anti-aging og fettreduksjon for «å eldes som en Jaguar E-type og ikke noe fra rent a wreck» er mangel på samfunnsansvar..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com