NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 09:15

NRK - 08 sep 22 kl. 15:45

Ukraina: – Har gjenerobret over 20 landsbyer

Ukrainske myndigheter: – Har rykket fram 50 kilometer ved Kharkiv og gjenerobret over 20 landsbyer.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kharkiv

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: UkrainaHar , gjenerobret, over20 , landsbyer
NRK - 12 jun 23 kl. 22:10

Ukraina hevder å ha gjenerobret sju landsbyer

Ukraina hevder å ha gjenerobret sju landsbyer fra russiske styrker øst og sør i Ukraina det siste døgnet. – Sju landsbyer er frigjort, sier landets viseforsvarsminister Hanna Malyar på Telegram. Blant dem er ifølge henne landsbyene Lobkovo, Levadne og Novodarivka i den sørlige Zaporizjzja-regionen.

NRK - 21 okt 22 kl. 17:42

Ukraina: 88 byer og landsbyer gjenerobret i Kherson-regionen

Kontoret til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier fredag at 88 byer og landsbyer er gjenerobret i Kherson-regionen sør i landet. Ukrainske styrker har vært på offensiven i området de siste ukene. I forrige uke sa myndighetene i Kyiv at 75 byer og landsbyer var gjenerobret i regionen.

Klartale - 16 dec 22 kl. 07:00

Skal feire første sin første jul i Norge

Mange ukrainere har kommet til Norge etter krigen startet. Nå skal de feire jul i sitt nye hjemland for første gang.– Mange sitter med en skyldfølelse.

NRK - 12 jun 23 kl. 13:12

Ukraina hevder å ha gjenerobret enda en landsby i Donetsk

Ukrainske styrker har tatt tilbake landsbyen Storozjeve i fylket Donetsk i det østlige Ukraina, melder viseforsvarsminister Hanna Maljar. – Det ukrainske flagget kunne igjen heises over Storozjeve. Det skal også skje i alle landsbyer fram til vi har gjenerobret all ukrainsk jord, skriver hun på Telegram.

Klartale - 11 jul 22 kl. 11:45

Ukraina trenger ammunisjon

Russland angrep Ukraina 24. februar. Det er 137 dager siden og krigen fortsetter.

NRK - 04 okt 22 kl. 22:21

Zelenskyj forteller om «rask og kraftfull» framgang i Sør-Ukraina

Ukrainske forsvarsstyrker har gjenerobret titalls landsbyer øst og sør i landet, og framgangen i sør er rask og kraftfull, ifølge president Volodymyr Zelenskyj. – Den ukrainske hæren rykker fram ganske raskt og kraftfullt, sier Zelenskyj i sin daglige tale i sosiale medier tirsdag. Russiske myndigheter erkjente tidligere på dagen at ukrainske styrker har gjenerobret områder i Kherson fylke sør i Ukraina.

NRK - 04 okt 22 kl. 18:24

Russland erkjenner tilbakeslag i Kherson

Det russiske forsvarsdepartementet erkjenner at ukrainske styrker har gjenerobret områder i Kherson fylke sør i Ukraina. Under en pressekonferanse i departementet tirsdag ble det vist kart der det framgikk at landsbyen Dudtsjanyj på vestbredden av elva Dnipro ikke lenger kontrolleres av russiske styrker. En høytstående tjenestemann i det ukrainske innenriksdepartementet opplyste samtidig at ukrainske styrker har gjenerobret over 50 landsbyer og bosetninger i Kherson fylke, melder det ukrainske nyhetsbyrået Interfax.

Klartale - 24 feb 23 kl. 16:15

– Vi kjemper for barna

– Vi blir bombet hver natt.Ordene tilhører Khrystyna Kovalyk en bekmørk februar-dag i fjor. Hun er fortvilet og sliten.

NRK - 10 sep 22 kl. 00:24

Russland sender forsterkninger til Kharkiv-regionen

Russland sender forsterkninger til Kharkiv-regionen der Ukraina sier at de har gjenerobret flere titalls landsbyer som ledd i en ny offensiv. President Volodymyr Zelenskyj sa i sin kveldstale fredag at ukrainske styrker har befridd 30 områder fra russiske okkupasjonsstyrker. En russisk-innsatt tjenestemann i landsbyen Grakove, Viktor Gantsjev, sa fredag at det var harde kamper i nærheten av Balaklija, som ukrainerne hevder ble gjenerobret torsdag, men at russiske forsterkninger var kommet og kjempet imot.

NRK - 22 jun 23 kl. 19:58

Ukraina sier at åtte landsbyer er gjenerobret

Den ukrainske hæren har nå gjenerobret åtte landsbyer og 113 kvadratkilometer okkupert territorium i den pågående motoffensiven, ifølge Ukrainas statsminister. – Det er et enormt territorium, sa Denys Sjmyhal til deltakerne på gjenerobringskonferansen i London torsdag. De ukrainske styrkene har ifølge ham rykket opptil 7 kilometer inn i russisk-okkupert territorium.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Ny rapport: 10 prosent av isbreene i Sveits borte på to år

10 prosent av isbreene i Sveits har smeltet bort i løpet av de siste to årene. Det går frem av en ny rapport fra Det sveitsiske vitenskapsakademiet, melder AFP. 6 prosent av breene forsvant i 2022 og ytterligere 4 prosent er blitt borte i løpet årets sommer.

NRK - 10 minutter siden

Ordfører om dobbeltdrap: – Dypt tragisk

– Det var en trist og dypt tragisk beskjed å få. Det allttid ille med drap, men det er spesielt ille når det er barn involvert. Dette rammer en familie, skole og skoleklasse, sier Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland.

NRK - 30 minutter siden

Separatistleder: Utbryterrepublikken Karabakh vil slutte å eksistere

Utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh vil slutte å eksistere 1. januar 2024. Da vil også alle statlige institusjoner i regionen bli lagt ned.

NRK - 45 minutter siden

Regjeringen vil styrke grønn omstilling med 15 milliarder

Regjeringen foreslår å styrke virkemidlene for grønn omstilling på 15 milliarder kroner. Det skal skje gjennom en kombinasjon av egenkapital, garantier, lån og tilskudd. Det sa stasminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse torsdag.

NRK - 1 time siden

Ni år gammel gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en ni år gammel gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 1 time siden

Ukraina hevder å ha skutt ned nær samtlige russiske droner

Ukrainske styrker skjøt ned 34 av 44 russiske droner i et større droneangrep natt til torsdag, hevder det ukrainske luftforsvaret. Dronene ble oppdaget langs svartehavskysten og lenger inn i landet, opplyser talsperson for Ukrainas sørlige militærkommando, Nataliya Gumenijuk. – Russland stopper ikke presset og jakten på nye taktikker, nemlig bruk av masseangrep.

NRK - 1 time siden

September den dødeligste måneden i Sverige

11 personer er drept med skytevåren i Sverige i løpet av september måned. Det gjør september til den dødeligste måneden i Sverige siden politiet begynte å føre statistikk i 2016, skriver SVT. De to siste skytedrapene skjedde onsdag kveld og natt til torsdag.

NRK - 1 time siden

Mindreårig gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en mindreårig gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 1 time siden

Se politisk kvarter kl 07.45


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com